Imam neko vpršanje!
Včeraj sem neki prijateljici poslalae-mail sporočilo in mi ga je danes vrnilo, češ, da ni pravi e-mail napisan…. Vendar SEM GA prav napisala, kaj je slučajno možno, da ga frendica ni dobila, ker ima 5 elektronskih naslovov ( čeprav sama ne vem, zakaj jih ima tolk )??
A je to možno?
Nuša
Ševilo odprtih pošt, ki jih ima tvoja frendica, nima pra nobenega vpliva na to, ali bo pošto dobila ali ti jo bo zavrnilo.
Možnosti je več:
– zadnje dni ima email.si težave z delovanjem, preveri torej, če se njen naslov konča z @email.si
– preveri, kako si napisala naslov: ena sama črka, presledek ali kaj podobnega je dovolj, da gre vse v franže. Poseben “problem” so naslovi, ki vsebujejo ničle (per0@mail.si), ki jih marsikdo zamenjuje z o-ji.
– preveri, če ni prijateljica vendarle kakšen naslov skenslala, ali pa jo je skenslal kakšen ponudnik. Domena @club.club.win-ini.si je recimo mrknila.
– preveri, če imaš pravilno nastavljena strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto. Kot prihajajočo marsikdo čisto avtomatično napiše pop3.siol.net, čeprav je prav pop.siol.net. Pa tudi za odhajajočo marsikdo zašuštra smtp in stmp.
– končno pa, lahko je bilo slučajno.
Forum je zaprt za komentiranje.