Džuveč
….jz ga naredim takole, sicer ne vem če je res ta pravi đuveč…recimo da je:
olupim čebulo, česen, papriko narežem na kockice, paradižnik olupim in narežem. Na olju prepražim čebulo, dodam papriko, začimbe, čez nekaj časa paradižnik, proti koncu česen. Posujem s peteršiljem. zraven skuham riž, ter ga po želji zmešam.
Jaz pa takole:Zelenjavo kot Majda poprazim(dam pa tudi na kockice narezan korencek in por),da je se hrustljava;na tem preprazim riz in zalijem.Vse pretresem v manjsi jena pekac in dam v pecico.Na vrh polozim(za moske) kak na hitro popecen kotlet ali kos piscanca,ki ga porinem v riz,da se ne prepece.Pecem v pecici,dokler se voda ne porabi,malo dlje kot na plosci.Lahko pa meso poprazis ze z zelenjavo(manjsi kosi).Tudi naslednji dan je zelo dobro.
Riz pa naj bo ta pravi(tak,ki se ne razkuha)!
V pecici pecen dzuvec je veliko boljsi kot kuhan na plosci.
To sem se naucila na Ohridu.Tam so v turski cetrti mamice nesle pekac s setavinami k peku in tam se je peklo v krusni peci.Potem so to diseco dobroto prinesle domov.Po celi ulici je disalo.Meso pa je bila jagnjetina.
Dober tek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.