Najdi forum

Džuveč

Ali ima katera kuharsko knjigo, Kuhinja Balkana?
Potrebujem namreč recept za džuveč, ki je iz te knjige zelo dober.
Vesela bom tudi recepta iz kakšne druge kuharice, ali pa iz izkušenj.

LP

poisci v iskalniku

….jz ga naredim takole, sicer ne vem če je res ta pravi đuveč…recimo da je:
olupim čebulo, česen, papriko narežem na kockice, paradižnik olupim in narežem. Na olju prepražim čebulo, dodam papriko, začimbe, čez nekaj časa paradižnik, proti koncu česen. Posujem s peteršiljem. zraven skuham riž, ter ga po želji zmešam.

Jaz pa takole:Zelenjavo kot Majda poprazim(dam pa tudi na kockice narezan korencek in por),da je se hrustljava;na tem preprazim riz in zalijem.Vse pretresem v manjsi jena pekac in dam v pecico.Na vrh polozim(za moske) kak na hitro popecen kotlet ali kos piscanca,ki ga porinem v riz,da se ne prepece.Pecem v pecici,dokler se voda ne porabi,malo dlje kot na plosci.Lahko pa meso poprazis ze z zelenjavo(manjsi kosi).Tudi naslednji dan je zelo dobro.
Riz pa naj bo ta pravi(tak,ki se ne razkuha)!
V pecici pecen dzuvec je veliko boljsi kot kuhan na plosci.
To sem se naucila na Ohridu.Tam so v turski cetrti mamice nesle pekac s setavinami k peku in tam se je peklo v krusni peci.Potem so to diseco dobroto prinesle domov.Po celi ulici je disalo.Meso pa je bila jagnjetina.

Dober tek Babi

Draga Babi!

Ravno tak recept sem potrebovala.Ga bom kar jutri preizkusila.
Hvala Babi in tudi tebi Majda za tvoje izkušnje z džuvečem.

Lep pozdrav
Darinka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close