Dvojni standardi
Wowwww, 25.08.2025 ob 13:25
Ta Drnovškova tudi no! Zaposlena na ministrstvu piše zakon o psihoterapiji, potem pa postane dekanija zasebne fakultete za psihoterapijo.
Zgleda, da je z obema psihiatroma tako Drnovškovo kot Mozino nekaj hudo narobe. Integriteta in etika sta jima neznana pojma.
To je kultura nove družbe, “doktrina soka” princip. Ko so ljudje v šoku ( takrat so najbolj dojemljivi za manipulacijo) jih je potrebno na novo reprogramirati v korist elit.
Pokvarjeno do konca.
Mah, 25.08.2025 ob 14:24
To je kultura nove družbe, “doktrina soka” princip. Ko so ljudje v šoku ( takrat so najbolj dojemljivi za manipulacijo) jih je potrebno na novo reprogramirati v korist elit.
Pokvarjeno do konca.
Stekam. Hočejo zrušiti stare sisteme in postaviti nove v svojo korist. To, ja. Bolano.
Lojo, 24.08.2025 ob 18:26
Res ne veš ali bi se jokal ali režal?!
Septembra bodo poslihtali. Takrat bo jasno kdo bo v ospredju denar ali človek.
Pri nas si dosti upajo, hrvaški kolegi so šli izven zdravstva. Zmenili so se za zbornico in regulacijo zakona.
Pri nas pa, ne. Hočejo v zdravstvo.
Zdaj čakamo še privat neakreditirano medicinsko fakulteto in željo teh diplomantov v zdravstvo.
Narobe svet Oz narobe vlada.
Jasna957, 24.08.2025 ob 21:46
Anima 231, 24.08.2025 ob 20:41
Dejstvo je, da je čakalna doba 2 leti!!!
Da tudi šolani pedopsihiatri, psihiatri in klinični psihologi niso vredni pol piškavega oreha. Večina jih opravlja dejavnost zaradi denarja in ne zaradi klica, da pomaga. Tavanje tablet pač ni rešitev za paciente.
V neki oddaji je rekla da je zamenjala 5 psihiatrov, da je dobila enega, ki jo je slišal in ji pomagal.
Če jih tako pogledaš na intervjujih, bi vsakemu psihiatru pod nujno dodelil svojega psihiatra. Najbolj izprijen del belih halj. In največ zlorab!
Pa sej tudi terapevti iz SKZP delajo to izključno samo zaradi denarja.
Na Hrvaškem stane psihoterapija terapevtov z diplomo EAP takšno kot jo imajo tudi na SKZP med 35 in 60 eur.
Kaj pa pri nas? Od 70 do 150 eur Oz morda tudi več.
No, kdo je tukaj pohlepen?
S tem da imajo Hrvati to regulirano, svojo zbornico in delujejo izven zdravstva.
Zakaj pri nas silijo v zdravstveni sistem piše v članku teme.
V Ameriki je vedno več terapevtov brez dela. Več v članku.
Pohlepni? Relativno. Če jih je Mozina v toku študija ” oskubil” z astronomskimi stroški študija je misel teh terapevtov, da morajo ta gdnar nazaj dobit. Zato nabijajo cene torej jim gre za denar in ne za pomoč ljudem v stiski. To so se naučili pri Mozini.
Me prav zanima koliko študentov psihoterapije bi bilo če bi bili taki pogoji kot na Hrvaškem?
Tako vam povem. Še nisem bila pri psihoterapevtu, ne psihiatru. Ker se mi zdi, da potalajo tablete, 15 minut pogovora in to je to. Berem knjige o psihologiji (čeprav pišejo, da samo s knjigami si ne opomoreš) in poskušam planirati svoje življenje. Morda bi mi v osnovni šoli pripisali ADHD ali avtizem ali pa kakšno drugo osebnostno motnjo (mimogrede za osebnostne motnje ni zdravila), ampak takrat o tem še niso toliko govorili. So pa moje vrstnice, tam po 30. letu, ki so šle na terapije, določena jim je bila ADHD (ADD) ali mom (ponavljam, ni zdravil), pa jemljejo zdravila za anksioznost, depresijo. No, jaz se tega ne grem, že tako imam nizek pritisk, nočem biti kot ena rastlina. Pika. Ja, imam slabe tedne, ampak grejo mimo. Tako kot pri ostalih.
In kaj še. Izobražujem se. Poslušam videe na Youtube – kanal Healthy gamer GG, to je psihoterapevt/psihiater. In me nič ne stane. Treba je samo najti zanimanje v življenju.
Enkrat je tu ena pisala, da ji psihoterapevt ni povedal nič novega, kar ne bi že poslušala na Youtubeu. Torej je to samo metanje denarja skozi okno. Pa da menjaš 5 psihoterapevtov, a veste, koliko je to denarja.
In sedaj hočejo to jemati iz zdravstvene blagajne. Meni se zdi, da bo rezultat, da bodo vsi na tabletah, pa na konoplji. Da se narod uspava.
Tako630, 26.08.2025 ob 13:26
In kaj še. Izobražujem se. Poslušam videe na Youtube – kanal Healthy gamer GG, to je psihoterapevt/psihiater. In me nič ne stane. Treba je samo najti zanimanje v življenju.
Enkrat je tu ena pisala, da ji psihoterapevt ni povedal nič novega, kar ne bi že poslušala na Youtubeu. Torej je to samo metanje denarja skozi okno. Pa da menjaš 5 psihoterapevtov, a veste, koliko je to denarja.
In sedaj hočejo to jemati iz zdravstvene blagajne. Meni se zdi, da bo rezultat, da bodo vsi na tabletah, pa na konoplji. Da se narod uspava.
Ja. Posredno res. Da se uspava ali pa da se jim spere možgane. Ker pač ni vsak za terapevta. Če sam nima sciscenega sranja lahko naredi več škode kot koristi . Samo to njih ne briga, ne prevzemajo odgovornosti. Važno je samo da plačajo. To je to.
Ja ja, 26.08.2025 ob 13:16
Lahko potrdim. Imam terapevtko ki je tudi klinična psihologinja na Hrvaškem in plačujem 50 eur. Zelo strokovna. Dobre izkušnje. Tistim, ki hrvaščina ne dela problemov predlagam v kolikor tako storitev rabite da poiščete na Hrvaškem.
Za Ja ja
Kaj je s to hrvaško? Tudi Golob tja pošilja gospodarstvenike.
Pi,a, 25.08.2025 ob 11:02
anonimno 9010Men, 25.08.2025 ob 09:16
Psihoterapevtska dejavnost le odrine vzroke motenj in jih več ali manj uspešno nadomesti z zdravimi vzorci. To posega v človekove prirojene in v pridobljene lastnosti, ki sooblikujejo načine odzivov. Družba odklanja nesprejemljive oblike in jih opredeljuje kot bolezenske znake. Opustitev te dejavnosti pomeni, da določeni ljudje niso primerni za določene aktivnosti v določenem okolju. Izločitev od možnosti pojavov nesprejemljivih odzivov zmanjša povpraševanje po storitvah psihoterapevtskih zdravljenj. Na primer, en narod ima navado, da že otroke uči: “Tu kjer sem jaz je naša države”, ne glede kje se nahaja, tudi v tujini. Za izobraževanje delujejo namensko ustanovljene ustanove, kar ne spada v zdravstveno oskrbo.
To je idealizem.
Psihoterapevtsko dejavnost želi težko nadomesti nezdrave vzorce z zdravimi. Glede na to, da večina psihoterapevtov nima predelanih svojih.
Npr. Klientov transfer ( zato pride v terapijo) in terapevtov kontratransfer na to ( v večini se jih terapevti zaradi svojih neopredeljenih tem sploh ne zavedajo in spet retravmatizirajo kliente, ki pridejo na terapijo da to popravijo in placajo).
Npr. Klient se pride naučit varne navezanosti, ker nikoli ni imel možnosti, da to spozna v realnem life u, terapevt jo pof ..a in ji reče da je to ljubezen navezanost ker je ona tako posebna. Ta klientka postane terapevtka in zlorablja naprej. To je nova normalnost. TEGA JE OGROOOOMNOOO MED TERAPEVTI.
Torej eno je teorija drugo praksa. Zato tudi ogromno klientov pride iz terapije se bolj zblojenih kot so bili preden so sli tja. Odgovor terapevtov, ki je zelo pogost je da se jim ne da pomagati ali pa da ima vsak svoj tajming.
V resnici so pa zblojeni oni.
Toliko.
Dobra razlaga. Zaključil bi jo lahko z zgodbo in s pesmico lisice: “Bolni zdravega nosi.”
Murko758, 26.08.2025 ob 12:58
Seveda vas je politika preslisala. Njim se je..e za stroko. Pri njih se gre zgolj za nabiranje političnih točk ter posledično politične moči da lahko Rusijo stare sisteme in postavljajo nove v korist nekaj posameznikom tj. Eliti. Dejstvo.
Oni preslišati vse s čemer se jim ne da ukvarjati. Na vseh sektorjih je tako. Zdaj z cesto Vipava in prevozniki.
omega07u, 24.08.2025 ob 18:43
Bergundija33333j, 24.08.2025 ob 18:38
ja, verjetno ene 2,5 meseca. Pol bo še nov let. Pa so volitve že skor tuki. Da ne govorimo o tem, da se bo septembra poroču. Kar se mene tiče sem prepričan, da bo to skropucalo od zakona ostalo v predalu. Na srečo!!!
Hvala Bogu. Denarja v državni blagajni za te parazite tako ali tako ni več.
Manjka povsod medicinskega kadra. Sploh medicinskih sester. Naj raje njim dajo višjo plačo kot pa za te parazite. Sestre se nujno rabi. Nujno!
Oja484, 27.08.2025 ob 13:02
Manjka povsod medicinskega kadra. Sploh medicinskih sester. Naj raje njim dajo višjo plačo kot pa za te parazite. Sestre se nujno rabi. Nujno!
Država je trenutno v razsulu. Kamor koli se obrneš je kaos, upor. Ta vlada ni resna. Od ustavitve prometa na primorski in štajerski do vdora živinorej cev v poslovni prostor ministrstva za kmetijstvo, afere Leonatdo. Groza. Groza.
Era77, 26.08.2025 ob 13:09
Pohlepni? Relativno. Če jih je Mozina v toku študija ” oskubil” z astronomskimi stroški študija je misel teh terapevtov, da morajo ta gdnar nazaj dobit. Zato nabijajo cene torej jim gre za denar in ne za pomoč ljudem v stiski. To so se naučili pri Mozini.
Me prav zanima koliko študentov psihoterapije bi bilo če bi bili taki pogoji kot na Hrvaškem?
Torej se ti terapevti obnašajo izključno tržno. Za ljudi jim dejansko ni mar. Zato pa toliko klientov retravmatizirajo.
Benedikti8, 27.08.2025 ob 21:07
Država je trenutno v razsulu. Kamor koli se obrneš je kaos, upor. Ta vlada ni resna. Od ustavitve prometa na primorski in štajerski do vdora živinorej cev v poslovni prostor ministrstva za kmetijstvo, afere Leonatdo. Groza. Groza.
Kaj pa legalizacija marihuane? V psihiatričnih bolnicah? Omg
Za Goloba je boljše, da politiko pusti pri miru in se raje posveti vlogi očka.
Forum je zaprt za komentiranje.