Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dvigovanje kun na bankomatu na Hrvaškem

dvigovanje kun na bankomatu na Hrvaškem

Ali kdo ve kakšna je provizija?? Ali se bolj splača tu kupiti kune???

Se splača dvigovat. Seveda z debetno kartico.

A to je ba kartica??

provizija je najbrž odvisna od banke, ampak meni se res ni dalo pred odhodom ukvarjat še z nakupom kun, tako da sem kar lepo dvigovala dol na bankomatu…

sem ravno zadnič gledala izpisek z banke, potem ko sem bila v zg in sem dvignila na bankomatu. okoli evro je provizija, ne spomnim se pa od katere banke je bil bankomat, samo sigurno ne od hypo. na počitnice ponavadi vzamem nekaj kun za prvo silo, okoli 100 evrov za rezervo, ostalo pa sproti dvigujem. zaradi tistega evra pa še malo res ne bom bankrotirala.

Jaz sem kupila kune 3x na pagu, za vsak dvig računajo mislim da 2,70 eur.

Jaz sem pa hotel dvigniti denar iz hrvaškega bankomata pa mi je le ta zabrusil:”Šta je slovenac,nestalo para.Ajde nosi se kuči”

A to je ba kartica??[/quote]

Ja, navadna ba kartica. Če dviguješ po par sto kun se provizija ravno nekje zgliha z ugodnejšim tečajem, ki ga obračuna banka.

Je ugodno, ker je provizija po srednjem tečaju.

Tako zelo ugodno pa spet ni – malo pretiravate. Če dvignete večji znesek, se provizija v višini 2 EUR (Istarska banka) ne opazi; če dvigujete manjše količine denarja dnevno, si pa zračunajte – razlika med tečaji le ni tolikšna.

No, v bistvu je tako, da se splača zaradi praktičnosti, da ne nosiš denarja s seboj. Če dviguješ po par sto kun si ravno nekje na nuli (tečaj/provizija), se pravi na istem, kot če bi kupoval v banki.

Tazmule intelaktualcu bankomat ni hotu det gnarja? Hudo !

Odvisno od banke. Če imaš npr. kartico od Unicredit Bank in dvigneš kune na bankomatu Zagrebačke banke, provizije ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close