Najdi forum

dve vprašanji…

imam nov rač. in je začel zmrzovati šla sem na my computer-manage-event viewer pod aceventlog so povsod sami klicaji, pod application imam cel kup klicajaec warning in krizcev error pod system je te stvari še več…predvidevam da tega naj ne bi bilo…kaj pomenijo tej errori in warningi tam…

pa še to kako eno sliko približam in jo potem približano shranim

Zdaj je odvisno kakšne so to napake. Lahko da so samo kakšna opozorila, ne pa resne napake… Kje pa ti računalnik zmrzuje?

Odvisno s katerim programom jo odpreš. Recimo da neko sliko odpreš s programom Paint-er in tam sliko povečam in potem shraniš.

Lp, Max

ma karkoli odprem mi zmrzne razen pri netu ne

Prvo spucaj računalnik s kakšnim AntiSpy, virus programom, pa bomo vidli kaj bo… Imaš kakšen program inštaliran, ki ti teče v ozadju (razen AV)? Kako pa ti zmrzne? Ga moraš potem resetirati, ali samo malo počakaš…

Lp, Max

resetirat ga morm….imam pa še Ad-Aware

Mogoče bi lahko probala inštalirati noveješe driver-je za plato, mogoče še za grafično… Katero plato in grafično pa imaš? Kateri AV, OS imaš in kako se tista opozorila imenujejo (kaj piše v njih)? Imaš še kakšne “posebne” programe inštalirane?

Lp, Max

Za “obešanje” računala je lahko kriv ali software ali pa hardware. Pri hardwaru sta napogostejša krivca ram in procesor. Mogoče bi bilo za preverit računalo z kakom memtestom ali diagnostičnim programom, še najbolje z takim, ki teče v dosu, da izključiš napako zaradi gonilnikov in windowsov.

Softwarskih krivcev pa je lahko malo morje. Npr napačen gonilnik, virus ali druga zlonamerna koda,… Tu poskusi najprej naredit log z HijackThis, pa ga lahko pripopaš tudi semle, da pogledamo, če se kakšna golazen ne skriva v ozadju. In pa posodobitev gonilnikov, kot ti je že Max svetoval.

joj z prejšnim novi sem imela probleme…zdej sem 14 dni težila in sem končno dobila drugega, dela pa še slabše kot prvi…ggrrrrr…

Očitno ni ravno soliden dobavitelj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close