Dve službi hkrati?
Pozdravljeni, upam, da bom od vas dobila kakšen koristen odgovor. Stanje je sledeče, zaposlena sem doma, v družinskem podjetju, pogodba mi poteče konec leta, zaposlitev je potekala preko zavoda za zaposlovanja (denarna subvencija). Zdaj pa k vprašanju, ali lahko imam zraven zaposlitve doma, tudi drugo službo, v drugem podjetju? Namreč doma ni več tako rožnato in, če bi dobila službo drugje kaj narediti? Vem, da lahko doma prekinem pogodbo, ampak potem je potrebno del denarja vrniti zavodu za zaposlovanje. Torej, lahko imam dve službi hkrati?
Najprej dobi tisto potencialno drugo službo, potem se obremenjuj, kako boš to speljala.
Vi, ki ste se brez muje zaposlovali v družinskih podjetjih (vam je nekdo v naprej pripravil posteljico), nimate pojma, kako težko je najti pravo službo. Razen, če vam jo bo tudi ”zunaj vatice” nekdo zrihtal, v primeru da lovke vaših staršev sežejo dalj od lastnega (nekoč) zlatega gradu. 🙂
Pa dobro,tvoj komentar ni lih na mestu.
A ti, če bi mela možnost* (vprašanje kolk je mela sploh možnost izbire oz.koliko so avtorice teme starši forsirali) delat v družinskem podjetju, bi to zavrnila in bi bla raje brez službe?? Če bi mela možnost dobit službo zarad vez, bi to zavrnila? Če bi ti lahko svojemu otroku zagotovila službo, bi mu jo?
To se je treba vprašat preden se nekomu očita vatico in ne vem kaj.:) Pa ne mislim nič slabega. LP
lanna*, v bistvu imaš prav. Bi. Vsega bi se poslužila za svojega otroka.
Ja, težka situacija, v kateri smo kot državljani, nas očitno dela že ozkoglede in tečne. V bistvu sem hotela povedati, da je službo itak tako težko dobiti, da potem, ko jo končno imaš, že nekako iztuhtaš, kakšna bo formalna oblika odnosa med tabo in delodajalcem. Pač skupaj prideta do neke rešitve, ki je za oba najbolj ugodna.
Do takrat pa – srečno pri iskanju te službe!
Forum je zaprt za komentiranje.