dvd-tv
Kaksne usrane nasvete berem jaz v tej niti. Zenska razlozi, da nima SCART vhoda na TVju vi pa zacnete govort o izhodu na graficnii kartici. Treba je dat kabel tut v TV. Za sam vhod na TVju je vec moznosti. Vsekakor je ena izmed njih scart, prav S-Video vhod imajo zelo redki novejsi modeli, potem imas mogoce se klasicen cinc vhod. To je tak okrogel konektor. Za sliko je rumene barve, za zvok pa bele. Pri stereo aparatih je zraven se rdec, da je potem beli cinc za levi kanal rdec pa za desni. Ce poleg antene in elektrike ni se kaksnega drugega konektorja potem s to televizijo ne bo slo.
Potem pa pride sele ta drugi del, ki so ga fantje ze opisali… in sicer izhod za TV na graficno kartici. Ce nimas TV-OUT na graficni kartici potem s to graficno kartico ne bo slo. In ne vem kdo je rekel, da so grafične poceni ampak najcenejša grafična s TV izhodom je 10 jurjev. In ta grafična je najslabsa,kar se trenutno da dobit. Kar pa se ne pomeni, da je slabsa od te, ki jo uporabnik ze ima. Da se dobit preko bolhe za manj kot 5 jurjev kaksno GF MX200 s TV out. Za malenkost visjo ceno in za ta namen se pa mogoce ze splaca kupit http://www.xoro.com/product/HSD415en.prod, ki stane pri mlacomu 18 jurjev. Vendar tudi ta naprava se vedno potrebuje, da televizija IMA moznost priklopa preko kaksnega RGB standarda.
Dam kar prav lojku, obenem bi pa še pripomnil, da se kasnej malo zatakne še pri programskih rečeh – vsekakor to rahlo presega zmožnosti tistih, ki ne vedo, kake izhode imajo na računalnikih. Mislim, da bo še najboljša izbira dobit kakega prijateljskega guruja – ali pa servis, ampak ti znajo mal zasolit ceno storitve. Tretja možnost je pa sosedov mulc.. ti ponavad velik znajo 😉
Kaj daš prav Lojkotu, da so usrani nasveti v tej niti, ali da to, da je nasvet če najprej poveš o tv vhodu in nato o izhodu grafične hudo superiorno boljši od tistega, kjer najprej poveš o izhodu na grafični in nato tv vhodu.
Sicer pa do sedaj še nisem videl primera, kjer človek ne bi mogel na tv strani tistega kabla nekam zarinit, če ne v enega od vhodov na tvju pa sigurno v video ali dvd player, ki je skoraj standard poleg tvja. Če nimaš ustreznega kabla, dokupiš še konektor za par 100 sit in tv del je pošlihtan. Na drugi strani, pri računalniškem delu pa se je že kar nekajkrat izkazalo, da osebek sploh nima tv out izhoda.
In konec koncev je mojka spraševala kje najti tv out….
Kakorkoli že: usrani ali neusrani – prepričan sem, da mojka3 še kar gleda risanke na svojem mlinčku. Seveda se na vsakem forumu najde kdo, ki si želi javne promocije, pa naj bo to savo al pa lojko, a ni fino, ko lahko anonimno flancata, kar se jima pač tisti trenutek utrne v ramu. Prav gotovo pa smo najbolj veseli končnega posta zadovoljnega uporabnika, ko se javi, da je vendarle uspešno rešil problem – ne glede na kakovost vmesnih postov. Sic!
Pa dajmo mogoče raje takole eno žaltovo razdreti, da ne bomo slabe volje trosili okoli.
Mojka, mojčica, zmerom je jako korisno povedat kaj ti na mlinčku teče, de ti loži na kratko reč razložimo. Viš, zdaj jaz ne vem al ti amerikanski ali kleni slovenski jezik na mašinci teče pa bom poskusil vseeno pomagati.
Glej: ni veliko storiti pa bomo prec vsi dobre volje pa še u zaprašene predele pod mizo ti ne bo treba. Mogoče, obljubim pač nič.
Na namizju poahtej če je kje taka ikona, kjer piše “my computer”, moj računalnik po slovensko. Nanjo toko klikni da to z desnim mišjinim ušescem storiš in se ti priročni menu prikaže. Na njem pa zapazi čisto spodaj “properties” napis (Lastnosti). In glej, ko najnga klikneš se tako okno odpre kjer je polno zavihkov. Le eden bo zate tisti tapravi: “Hardwer” (strojna oprema) mora na njem pisati in nekje tam blizu “Device maneger” (upravitelj).
V upravitelju devic pa cel kup reči pa neki pluski pred njimi in le ena je tista ki tebe zanima in to bo “Display adapters” Na plus klikni in poglej kaj neki tam piše. Nvidia, al ATI? Kaj čisto tretjega??? Prepiši pa nam sporoči.
Potlej pa činči in linči na vrsto pridejo.
Forum je zaprt za komentiranje.