Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija DVD snemalnik- katerega?

DVD snemalnik- katerega?

Opravičujem se, če bo tole zvenelo preveč laično, ampak o stvari nimam kaj dosti pojma.
Večkrat bi rad posnel kakšno risanko ali film s TV in samo v ta namen bi želel kupiti DVD snemalnik. Zanima me, na kaj moram biti pozoren pri nakupu in če mi lahko svetujete katerega naj kupim? Za to ne mislim porabiti preveč denarja, gledal sem model MUSTEK R100LM po 49.900 in Yamada DVR8400x po 44.990 SIT.
Ali potrbujem še kaj posebnega?
Hvala za vsak dobronameren nasvet.

Čao!

Pred kratkim sem kupoval in sem se kar dosti poučil o zadevi.

Musteka, tega modela ne poznam. Poznam pa firmo in vem da je specializirana za izdelke nižjega razreda.
Model od yamade pa poznam, vendar ti povem, da je baje totalno sranje. Drugače je yamada v redu, za divx predvajalnike (konkretno DVX-6700), vendar kot dvd snemalnik se ni izkazala.

No, sedaj pa k mojemu priporočilu. V reviji Monitor je dobil super visoko oceno na testu in iz prve roke ti povem (imel sem ga že pred testom v monitorju), da je res odličen. Gre za izdelek nizozemskega proizvajalca Waitec. In sicer model: Waitec Vison HRX. Združuje tako dvd snemalnik, kot tudi divx predvajalnik (predvajnje piratskih filmov v divx in xvid zapisu).
Ponaša se tudi z vgrajenim takoimenovanim i-linkom, ki omogoča priklop digitalne videokamere in seveda shranjevanje oz. arhiviranje posnetkov iz kaset na bolj obstojen medij, dvd.
Mi smo res zadovoljni, snema odlično, je preprost za uporabo, skratka res super nakup.
Kupil sem ga pri PcPlus, samo sem šel sedaj pogledati in ga ni v ponudbi, ne vem zakaj. Malo se pozanimaj…
Cena je bila 59.900, torej 60.000

Še en podatek mogoče. Snemalniki, ki se gibljejo okoli takšne cene, nimajo vgrajenega trdega diska. Torej snemaš lahko samo direktno na dvd ploščke. Medtem ko nekateri predvajalniki imajo pa vgrajen disk, na katerega lahko posnameš toliko in toliko ur in ti pač ni treba rabiti dvdjev. Samo je pa cena višja, nad 100.000.
Samo itak ni problem s temi dvd ploški. Kupiš si dvd RW plošček in lahko presnemavaš, brišeš itd. Kot bi imel video kaseto. ŠE bolje, pri video kaseti ne moraš brisati, samo presnemavaš lahko.

Upam da sem ti pomagal pri odločitvi…

LP

New Report

Close