Najdi forum

DVD snemalnik- katerega?

Opravičujem se, če bo tole zvenelo preveč laično, ampak o stvari nimam kaj dosti pojma.
Večkrat bi rad posnel kakšno risanko ali film s TV in samo v ta namen bi želel kupiti DVD snemalnik. Zanima me, na kaj moram biti pozoren pri nakupu in če mi lahko svetujete katerega naj kupim? Za to ne mislim porabiti preveč denarja, gledal sem model MUSTEK R100LM po 49.900 in Yamada DVR8400x po 44.990 SIT.
Ali potrbujem še kaj posebnega?
Hvala za vsak dobronameren nasvet.

Če bi že med tema dvema izbiral raje kupim Yamado, tisti Mustek – je bolj kot
ne “leva” firma tudi v računalniških vodah.
Čeprav ko poslušam tebi podobne uporabnike, je tako svetovanje
bolj ne, bolj nehvaležno delo, ker potem iz snemanja risank postane vse skupaj še kaj več in so na koncu koncev risanke postranska stvar.
Skratka če kupuješ take “škatle” poglej za malce bolj renomirano firmo, katera je praviloma potem tudi dražja, pa še običajno nudijo manj funkcij, zato je pa kvalitetnejša po izdelavi, čeprav poo drugi strani cenejši proizvajalci običajno
“nabutajo” veliko stvari noter, pa ali jih potrebuješ, ali ne.
Če vzameš snemalnike npr. Sony/Philips in podobno imajo
noter vgrajene kvalitetnejše diske, kot nizkocenovniki.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem opazil, a razlike v cenah so kar precejšnje, tudi do dvakratne. Meni kot neukem uporabniku pa kaj zahtevnejšega ne pride prav.

hihi, potem kar Yamado ubodi, Musteka pa pusti pri miru 😉

plp

eno vprašanje, klemen:

ali se da Tv povezati s PC preko line in ali kako drugače in da posnameš na disk in daš pol film/risanko… na cd ali dvd??? če imaš TV kartico na računalniku se verjetno da, kaj pa če je nimaš, se vseeno da, kako???

lp

O hudiča jaz sem pa ravnokar ugradil NEC 16X ND 3540A dual DVD
v revijah piše da je zmagal na vseh testih pa samo 13500,00 sit je olajšal mojo denarnico. Zaenkrat snema kot tisti za 50000,00 jurjev
nevem pa koliko časa.

lp:

Za snemanje filmov iz televizije moraš imeti v računalniku TV tuner kartico
lahko je notranja, še boljša je pa npr. Pinncacle USB zunanja, cenovno je nekje primerljiva zadeva.

Potem si pa kupiš še TV kretnico (en vhod in dva izhoda), pa na vhod
daš tv kabel na 1. izhod daš TV, na drugega pa računalo.
Poleg dobiš program, s katerim pač na pc-ju gledaš normalno televizijo in
seveda lahko tudi posnameš željene oddaje na trdi disk in potem pretvoriš
npr. v divx (če ni že tako posneto), ali pa v vcd katerega potem lahko gledaš
v dvd predvajalniku.

lp

Mah saj nisi samo ti “pameten”, tudi jaz sem kupil lansko leto novo Sony televizijo za cca. 170.000 sit čez teden dni je pa Mercur imel iste TV-je za novo leto po 101.000 sit….

Jap življenje je ***** tako kot je :))

lp

Tvoj NEC je računalniška komponenta dvd pekača in za takega je taka cena normalna. Zgoraj pa je bilo govora o dvd pekačih, ki so samostojni in nadomestijo stare video rekorderje in namesto na vhs kaseto zapisujejo na notranji trdi disk ali dvd plošček.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close