DVD pečka ne zazna DVD-ja
Problem. Zadnjič sem želela zapečt en film na DVD (Infrarecorder), pa je mlelo in mlelo in mlelo in ni namlelo NIČ. Poskusila sem z različnimi DVDji, s CDjem, še kar nič. Enota preprosto ne zazna, da je kej notri, me opozarja naj vstavim prazen disk (ki dejansko JE notri), potem včasih napiše, da ni kompatibilno in enkrat, ko sem pogledala kaj se dogaja v “moj računalnik”, je pisalo “E:/ is not accessible incorrect function”. Tko, iz danes na jutri varianta.
Potem sem dala notri že posnet DVD in ga zazna, brez problemov, tako da očitno zadeva ni crknla.
Res ne vem kaj naj naredim in bom hvaležna za kakršenkoli nasvet.
Hvala!
Kljub veliko podatkom, ni enostavno »uganiti« za kaj natnačno gre.
– Koliko je velika datoteka, ki jo želite posneti na DVD (ker so omenjeni tudi CD).
– Kakšen zapis naj bi bil: podatkovni, auto-run …?
– Poskus s kakšnim drugim programom za zapisovanje bi morda pomagal.
– Test enote, test medijev za zapisovanjem DVD, CD.
– Obstajajo tudi CD ali DVD za čiščenje enote.
Branje in zapisovanje nista enaki dejanji. Morda se je tu prikradla »napaka«.
Če ni veliko zapisovanja, morda zapis opravite kje drugje in se zadovoljite le z branjem.
Morda je slaba tolažba, čeprav komajda verjamemo, vendar se (žal) dogaja, da se tudi računalniške komponente kvarijo, če jih že ne »povozi« razvoj tehnologije.
V najslabšem primeru morda ni slabo zamenjati DVD recorder.
MyD, hvala za trud!
– datoteka, hja, sem probala več variant, fotke v velikosti 600M cca, film 2.2 cca, seveda sem spreminjala al bo CD, al bo DVD, ni reagiralo nič.
– zapis podatkovni .avi, .jpg. (še prejšnji teden sem recimo posnela CD za v avto, pa je prav lepo delalo)
– program je Infrarecorder, sem poskusila še 2 druga (neka free variana) in tudi poskusila z direktnim kopiranjem, pač, zagrabila datoteko in jo nesla na E: – nič.
– test enote? kako, kje in/ali s čim to naredim? Sem pogledala na device manager, pa piše da device dela poroperly… : /
– čistilni DVD – bom probala najprej s tem, jutri ga dobim in upam, da bo pomagalo…
Kaj pa updejtanje driverjev, bi bilo pametno?
Drugače pa ja, sem se pozanimala in tudi nakup novega je opcija… sam se mi zdi pač škoda, če ta slučajno še dela, pa je sam kej narobe – recimo da je samo za očistit… drugače pa nisem vedela, da je branje in zapisovanje med seboj ločeno… 🙂
Hvala za pomoč, upam, da bo kaj pomagalo…
Lep dan!
Forum je zaprt za komentiranje.