dvd na i-netu
Pozdrav vsem!
slišal sem, da se da na netu dobit tudi dvd filme. Torej ne divx, ampak dvd format avdio in video, dodatki, podnapisi…..vse, da si lahko spečeš na dvd-rekorderju na dvd (4,7 GB) in gledaš na playerju.
Prosim povejte mi kje do tega (so to e-donkey linki ali kakšno p2p program) oz. mi vsaj nakažite kje bi dobil odgovore.
V mojem kraju se tudi govori, da na takšen način posluje lokalna videoteka. Lastnik pobira filme na netu in jih peče na dvd-je (kvaliteta ne sega do kolen pravi dvd kvaliteti) še preden se originalni dvd-ji pojavijo v Sloveniji. S temi kopijami se pa kar fajn (ilegalno) služi, ne? Ajde…za lastne potrebe bi še šlo….ampak videoteka???
hvala.
hja če videoteka dela takole v ilegali, potem res vse skupaj res ni legalno, kar pomeni da je nelegalno.
Sicer pa, da ne bomo govorili tukaj na okoli, da je nekdo slišal od nekoga, da mu je njegova kolegica povedala, da je znanka slišala od sosede, da v domači videoteki ilegalce švercajo. Saj original od kopije pa danes že loči skoraj vsak mulo… In tudi za take stvari naj skrbijo pristojni…
Cele dvdje (njihove slike) se sigurno dobi na netu, kvaliteta pa je za razliko od divxov in celo vcdjev enaka originalu, torej nič slabša.
Kje pa to dobiš pa seveda ne bomo tulele pisali, ker menda da so tole resna firma, no ja ok, samo namig oz. nakaz da si na pravi poti (v ilegalo) :))
Saj pravim, da če uporabljaš takšne kopije za lastne potrebe, še gre….videoteka pa….
Če se ne da tukaj napisat, niti nakazat kje naj dobim informacije.
Bi vas (te) lepo prosim, če mi napišete mail in mi tam malce razložite.
Hvala.
No ja res je, da verjetno vsak od nas od časa do časa naredi tudi kaj, kar ni legalnega, zato ti pravim, da si bil v svojem prvem postu na pravi poti, kje najti nekaj takih stvari.
Je pa res, da je v glavnem dostop do take vsebine ponavadi bolj varovan, oz. recimo temu skrit, do njih pa lahko dostopajo osebki iz zaprtih krogov.
Če pa želiš, pa lahko še kakšno rečeva preko maila.
Veleposlanik pa je v navalu svojega modrovanja spregledal dejstvo kazenskih zakonikov, da za vsak prekršek človeka ne moreš kar v zapor strpat.
Pozabil pa je seveda tudi, da tako kot verjetno (besedica, ki jo je v prejšnjem postu tudi spregledal) večina ljudi našega planeta, sem in tja kot pešec prehodi rdečo luč na semaforju, prečka cesto kjer ni prehoda, pozabi prižgati luči na avtu in prekorači omejeno hitrost na cesti za cca 8 km/h.
In ker seveda v revnih deželah ne vozijo avtomobilov, je tudi pozabil, da kakšno lačno dete sune sosedovemu veleposestniku banano iz palme.
Pa da ne bomo naštevali naprej, ker mislim da tole ne spada ravno pod računalništvo in problemi (ki naj bi bili povezani z računalništvom).
Če pa cenjeni Veleposlanik meni, da bi za take nelegalne stvari morali vseeno ljudi basati v zapore, pa se lahko obrne semle ali pa izkoristi pravno možnost v naši demokratični deželici in zbere podpise za referendum.
In da bi se hmmm izvlekel iz težav je nelegalne stvari nenadoma
spremenil v:
“… prehodi rdečo luč na semaforju, prečka cesto kjer ni prehoda, pozabi prižgati luči na avtu in prekorači omejeno hitrost na cesti za cca 8 km/h”.
Potem je pa na pomoč poklical še dr. Wega in verjetno bo še koga, ki je spregledal, da sem postavil vprašanje, trdil pa prav ničesar.
Slovenščina ima namreč poleg trdilnega tudi vprašalni stavek.
Potem se je pa hmmm še na hitro spomnil nekega linka, ker ga verjetno sam pogosto uporablja in ga nalepil semle.
S tem je pokazal, kakšen človek v resnici je.
lp
aja no sorči, se opravičujem, ampak očitno sem do sedaj živel v zmotnem prepričanju, da je v rdečo jit pač nelegalno, verjetno še precej bolj, kot skopirat kakšen film iz neta.
No ja, očitno nekateri mislijo drugače, kar pa se seveda pozna na naših cestah…
In Vele cenjeni g. Vele poslanik je zopet spregledal, da je bil to le odgovor na njegovo vprašanje, zato se tudi sedaj vleče iz težav s slovenščino.
Kar se pa linka tiče, pa sem ti želel le svetovati in pomagati, tako kot to počnem tule že kar nekaj let, tako da kakšen človek v resnici sem, tule že kar vejo, nekateri celo osebno.
Ah!
Menda je človek ki se skriva pod nickom Veleposlanik oseba, ki je v krogih blizu Janši. Bojda je Janši pomagal pri pretepu v katerega je bil vmešan v gostišču Livada??? Na zaslišanju je menda izjavil, da bo razkrinkal Kučana in njegov forum21?
Torej gospod hmmm, na razpolago sem vam, da me pokličete na pomoč, saj je oseba z Nickom “Veleposlanik” menda lahko nevarna(?), govori se celo, da so bili štirje umorjeni na Tekačevem nekoč ljubiteljski člani foruma z nasveti o sajenju in negi sobnih rastlin.
Spoštovani veleposlanik!!!!
Prosim če prenehate provocirat.
Če nimate nič pametnega za vprašat, ali svetovat potem je bolje da pač
molčite. Očitno ste izreden strokovnjak za informacijske sisteme, pa bi lahko
komu priskočil na pomoč. Oba veva kako je z intelektualno lastnino, oba veva kako je z kršenjem le-te!
Tudi jaz se oglasim samo kadar imam kaj za povedat.
Mislim da sem že Poldetu () odgovoril zadosti.
Ob naslednjem vašem brezpredmetnem “nakladanju” bom post enostavno pobrisal – brez komplikacij in brez debate.
Na tem forumu smo že nekajkrat napisali o kršenju avtorskih pravic in o
ostalem.
Lep pozdrav!
Klemenxx
dajte mi pošljite prosim nek namig na marko113@email.si
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.