Najdi forum

dvd film – volume?

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Prosim za eno pomoč.

Prijatelj mi je posodil film, ki je na dvd-ju. Ko film vstavim v svoj laptop, ga le-ta lepo odpre in normalno bere. Težava je v tem, da se glasba, ki je v filmu sliši normalno na glas, le govorica ljudi pa je zelo zelo tiha oz. komajda slišna. Moje vprašanje je: Kaj moram ukreniti, da bom slišala govor??

Poleg tega še nekaj drugega. Film je v angleščini. Recimo, da si ga dam na moj računalniški disk. Kako si priskrbim in nato nastavim ustrezne slovenske podnapise za film?

Najlepša Vam hvala za pomoč…

Lep nedeljski dan, -Anna-

nihče ne zna pomagat? vsaj na prvi del vprašanja? tud klemenxx ne… 🙁

ja, če klemenxx zataji, potem pa res ni več pomoči 🙂

Mimogrede, si prepričana, da je sam dvd ok? Se na drugem računalniku normalno sliši ? Je dvd original ali pre/posnet? Sam bi namreč najprej posumil na zapis dvdja.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Ančka je napisala:

Prijatelj mi je posodil film, ki je na dvd-ju. Ko film vstavim v svoj laptop, ga le-ta lepo odpre in normalno bere. Težava je v tem, da se glasba, ki je v filmu sliši normalno na glas, le govorica ljudi pa je zelo zelo tiha oz. komajda slišna. Moje vprašanje je: Kaj moram ukreniti, da bom slišala govor??

——— ali pri prijatelju dela film normalno ??? on vse v redu sliši *??

če je pri njem vse v redu, pri tebi pa ne – imaš najbrž težavo samo
s kodeki – odstrani stare in instaliraj nove 🙂

Poleg tega še nekaj drugega. Film je v angleščini. Recimo, da si ga dam na moj računalniški disk. Kako si priskrbim in nato nastavim ustrezne slovenske podnapise za film?

Ja in greš na npr. http://podnapisi.net/
poiščeš prevod, ki mora biti za tvoj film, npr. moj primer:

– imam film HotBabes_with_Klemenxx.avi

poiščem podnapise za moj film, ki se imenujejo npr.:

HotBabes_with_Klemenxx.srt

prekopiram podnapise v isto mapo in uživam v filmu (čeprav roko
na srce – ni prav veliko govora :)))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ja, dvd se na prijateljevem računalniku sliši ok, isti plošček pri njem dela čist v redu

torej iz tega sledi, da je problem pri meni oz. v mojem računalniku.

Klemen je napisal: “če je pri njem vse v redu, pri tebi pa ne – imaš najbrž težavo samo s kodeki – odstrani stare in instaliraj nove :)”

Klemen, tega ne znam. Kje jih najdem in kako postopam potem? Prosim za bolj natančne napotke, ker sama res teh stvari ne znam.

Hvala in lp,

a.

Najprej odinstalirava stare codece, potem pa

torej greva na spletno stran:

http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm

izbereva si codec: Download [ K-Lite Codec Pack 3.7.0 FULL – Mirror ]

http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=4242&s=95

pa vse skupaj instalirava in to je nekako to..

in kje na svojem rač. najdem stare codece?

Anna, ne sekiraj se kaj dosti, ti kar instaliraj program pa ti
bo tudi dvd pel in govoril…

Najlepša hvala vsem skupaj za Vašo pomoč.

Uspelo mi je zrihtat codece in film z dvd-ja prenest na trdi disk. Film se zdaj odlično sliši, pa čeprav ne razumem vseh tistih postavk v codecih. V glavnem, film zdaj gledam v redu, le podnapisov mi ni uspelo vstavit v film, ampak nič hudega.

Hvala 😉 in vsem lepe dneve,

-Anna-

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close