Dva razgovora za službo
inče ti še dodam… če gre res za gostinstvo in turizem… sem šla prav pogledat njihovo kolektivno pogodbo in po kolektivni ti za vsako uro dela na nedeljo pripada 50% višja urna postavka, na praznik pa celo 150% višja urna postavka… tako,da če so ti dodatki zajeti v ta neto – je to mizerna plača sori, plus da mora biti še tukaj potem dodatek na del. dobo, pa regres za malico in prevoz, če si oddaljena več kot 2 km – če vse to odšteješ od 1150 dobiš znesek gole plače v neto postavki – in ta je očitno zeloooo borna… blizu minimalca po mojem, tako,da ne vem kako si lahko imela na kateremkoli delovnem mestu tako nižjo kot trdiš.
služba na vidiku, 22.02.2022 ob 13:40
Joj, ti si pa res ruknjena. Od kje ti ideja, da mi je delodajalec podal podatke o neto plači? Hm, tvoja bujna domišljija, a ne da? Ampak ti bom vseeno razložila.
Vzela sem podatke o bruto plači. UPorabila kalkulator za bruto/neto. Prištela dva delovna vikenda (napisano že v prvem postu, ostali so razumeli, ti ne razumeš, zato počasi že tretjič razlagam). In primerjala s tem, kar imam sedaj ter kar ponujata omenjeni dve službi. Bolj jasno ti pa res ne morem razložiti.Ostali so razumeli, ti pač ne, kaj čmo.
Ja, v kolikor dobim službo, bodo pa točni bruto podatki v pogodbi. Ampak o tem jaz nisem pisala.
Ker zelo slabo razumeš, še enkrat ponovim (tudi to so ostali razumeli, ti pač ne): tudi sedaj plačujem najemnino in hrano. Noben mi nič ne podari. Razumljivo?
Jao, ženska, ja od plače bo treba odšteti za najemnino, za hrano, za dopust, za gate, za čevlje… neverjetno, a ne da. Nisem vedela, da je to tako čudno.
Si zdaj skapirala ali ne?
Ali pa boš še kar tulila in vreščala, ker sem si drznila preračunati, koliko bo neto? Kaka predrznost a ne da, da me zanima koliko mi bo na račun padlo.
Pa saj ti se tega ne veš kolk je minimalna.hahaha.ker minimalna + malica in prevoz nanese 900 evrov.in to brez tvojih vikendov in praznikov
mimores, 22.02.2022 ob 13:45
Pa saj ti se tega ne veš kolk je minimalna.hahaha.ker minimalna + malica in prevoz nanese 900 evrov.in to brez tvojih vikendov in praznikov
Za prevoz ne bo nič. MIslim, da je to iz napisanega jasno. In da ni malica zraven šteta. Mislim, da je to tudi vsem jasno. Tebi ni? Tako, da ne vem od kje si privlekla zdaj malico, vožnjo? Naj uganem: pač se rada pričkaš pa pms te daje.
hmtak, 22.02.2022 ob 13:44
inče ti še dodam… če gre res za gostinstvo in turizem… sem šla prav pogledat njihovo kolektivno pogodbo in po kolektivni ti za vsako uro dela na nedeljo pripada 50% višja urna postavka, na praznik pa celo 150% višja urna postavka… tako,da če so ti dodatki zajeti v ta neto – je to mizerna plača sori, plus da mora biti še tukaj potem dodatek na del. dobo, pa regres za malico in prevoz, če si oddaljena več kot 2 km – če vse to odšteješ od 1150 dobiš znesek gole plače v neto postavki – in ta je očitno zeloooo borna… blizu minimalca po mojem, tako,da ne vem kako si lahko imela na kateremkoli delovnem mestu tako nižjo kot trdiš.
Napačno pogodbo gledaš.
Pa me resno zanima od kje si tudi ti privlekla sedaj vožnjo in malico? Vožnja, mislim, da je povsem jasno, da je točno 0€. Malice pa nisem nikjer omenjala, to je samo tvoja blodnja.
Verjamem, da imaš ti fenomenalno plačo. Sevead pa nismo vsi taki biseri kot si ti, da bi za visenje na monu dobili fenomalno plačo.
Ma ti dve trapi bosta kmalu začeli trditi, da jaz ne vem kakšno plačo imam sedaj, onidva pa vesta. Za morebitno novo službo, itak vse vesta.
Ko pa na monu kdo vpraša za kak poklic, službo, koliko so plače, ker gre na razgovor tja, pa ti dve moni utihneta. TUle pa vse vesta, čeprav pojma nimata ne za kako delo gre, ne za nič.
služba na vidiku, 22.02.2022 ob 13:53
Ma ti dve trapi bosta kmalu začeli trditi, da jaz ne vem kakšno plačo imam sedaj, onidva pa vesta. Za morebitno novo službo, itak vse vesta.
Ko pa na monu kdo vpraša za kak poklic, službo, koliko so plače, ker gre na razgovor tja, pa ti dve moni utihneta. TUle pa vse vesta, čeprav pojma nimata ne za kako delo gre, ne za nič.
Da nisi ti tista ki pojma nimaš?z vsakim postom znova to dokazujes
Draga punca, koliko pametnih nasvetov si dobila. Kaj vse ne sme delodajalec, kaj vse ti mora omogočiti, da ne naštevam dalje. To je samo dokaz več, da ti ljudje nekaj bluzijo in nimajo pojma kaj je služba. Da nekaj pišejo in se delajo pametne. Verjetno sploh ne delajo ali pa delajo kje v državni upravi. Tu se še nekako držijo nekih pravil.
V zasebnem sektorju pa je kaos. Delodajalec dela kar hoče. Če iščeš službo v gostinstvu, enkrat se odpelji tja in malo poglej kako je v šacuni kjer boš delala. Isto velja za druge trgovine. Problem pa je, če si novega delovnega mesta ne moreš ogledati.
Pa še nekaj. Boš delala na normo? Kakšna je norma? In plača, koliko dobiš če norme ne dosežeš?
V vsakem primeru pa je dobro službo menjati, če jo lahko in s staro nisi zadovoljen. Je pa dobro, če imaš ob sebi nekoga, ki se mu lahko potožiš, če ti bo hudo. Vse dobro ti želim, pa napiši kako si se odločila in kako si zadovoljna.
mimores, 22.02.2022 ob 13:57
Da nisi ti tista ki pojma nimaš?z vsakim postom znova to dokazujes
Ha, ha, moram reči, da so tvoji posti res v zvezi s to temo. Povej, da si prišla v temo, pametna nasveta, odgovora na moja vprašanja, nimaš. Si pa prišla težit, jaskat, kot tako malo tečno ščene. Ne, tvoje blebetanje nima nobene veze z mojo temo. Nič pametnega nisi napisala, samo skačeš vame kot tak mali tečeni cucek pa iščeš pozornost. DObila si pozornost, upam, da si sedaj srečna. Koristna pa nisi. V tej temi ne.
bosanec, 22.02.2022 ob 13:59
Draga punca, koliko pametnih nasvetov si dobila. Kaj vse ne sme delodajalec, kaj vse ti mora omogočiti, da ne naštevam dalje. To je samo dokaz več, da ti ljudje nekaj bluzijo in nimajo pojma kaj je služba. Da nekaj pišejo in se delajo pametne. Verjetno sploh ne delajo ali pa delajo kje v državni upravi. Tu se še nekako držijo nekih pravil.
V zasebnem sektorju pa je kaos. Delodajalec dela kar hoče. Če iščeš službo v gostinstvu, enkrat se odpelji tja in malo poglej kako je v šacuni kjer boš delala. Isto velja za druge trgovine. Problem pa je, če si novega delovnega mesta ne moreš ogledati.
Pa še nekaj. Boš delala na normo? Kakšna je norma? In plača, koliko dobiš če norme ne dosežeš?
V vsakem primeru pa je dobro službo menjati, če jo lahko in s staro nisi zadovoljen. Je pa dobro, če imaš ob sebi nekoga, ki se mu lahko potožiš, če ti bo hudo. Vse dobro ti želim, pa napiši kako si se odločila in kako si zadovoljna.
Ja, verjetno sta dva iz JU, ki pametujeta tule :).
Ne, ni gostilna, ni trgovina, ni norme.
Žal pa si res ne morem prej ogledati, ampak sem pa na netu videla posnetke. Kako je pa osebje, sodelavci, šefi, tega pa žal ne morem preko neta ugotoviti.
Ja, vsekakor moram menjati, če bom tule še nekaj časa, se mi bo odpeljalo. Izkoriščanje na polno, katastrofa odnosi. Samo to še študiram kako stran.
Hvala za lepe želje.
služba na vidiku, 22.02.2022 ob 14:08
Še za ono, ki je pravi, da je nedelja v gostinstvu 150% plačana in zraven piše o mizernosti 1150 neto.
Plača za gostinstvo je nekaj takega:
750/172= 4,36 urna postavka, če je osnova 750€
1,5×16 x 4,36 = 105 (dodatek za dve nedelji na mesec)
Skupaj: 855€ neto.
Hja, res je, zato pa vsi bežijo iz te branže. Samo ponavadi je še kak vikend več pa še kako nočno delo pa vseeno ne prideš na jurja.
se je za vprašat kdo je tukaj ruknjen – v tvojem izrazoslovju… zakaj pa pol TI PISARIŠ TUKAJ PODATKE O NETO PLAČI… a ti je treba narisat, da nas ne zanima koliko je tvoja neto plača – da je edini bistveni podatek osnovna bruto plača… v tej tvoji neto je lahko tudi dodatek do minimalca zajet … ane…
ne pisari podatka o neto, povej koliko je osnovna bruto plača to je merodajni podatek… pa še kar tega ne poveš čeprav ga očitno veš,.ampak se raje prepiraš…
kot prvo spet pisariš v neto zneskih… pa napiš svoje osnovo vsaj neto ne končni znesek… ko že skoz o neto pisariš… zakaj osnovne plače ne napišeš svoje v neto – dvomim jaz da je tebi jasno kaj je bruto in dvomim,da si ti karkoli preračunavala zares…
sicer pa a te res ni sram take pisati – ja to je podn od plače in je sramotno ,da nekdo tako plača redno zaposlenega delavca, ki gara, ker to ni lahek poklic… in tak znesek je sramota za nedeljsko delo
4,36 neto je bruto cca. 5,60…
samo primerjalno vzamimo študentsko postavko bruto, ki je bruto 6,17
https://www.studentski-servis.com/studenti/novice/minimalna-urna-postavka/
kdaj zaboga ti bo jasno,da so to mizerne plače oprosti, ampak so mizerne … da se moraš pa seliti v drug dom in menjati okolje celo za tako mizerijo, pa še posebej
hmtak, 22.02.2022 ob 14:26
se je za vprašat kdo je tukaj ruknjen – v tvojem izrazoslovju… zakaj pa pol TI PISARIŠ TUKAJ PODATKE O NETO PLAČI… a ti je treba narisat, da nas ne zanima koliko je tvoja neto plača – da je edini bistveni podatek osnovna bruto plača… v tej tvoji neto je lahko tudi dodatek do minimalca zajet … ane…
ne pisari podatka o neto, povej koliko je osnovna bruto plača to je merodajni podatek… pa še kar tega ne poveš čeprav ga očitno veš,.ampak se raje prepiraš…
Jaz sem odprla temo, jaz sem postavila vprašanja, ki me zanimajo. Če ti tema ni všeč, jo pač preskoči.
Če te zanima moja bruto plača, je to tvoj problem, ne moj. Odpri svojo temo tam vprašaj koliko imam bruto plačo, mogoče ti odgovorim.
Nauči se osnov bontona. Tole je javni forum. Kdor odpre temo, sme vprašat, kar ga zanima. Ni dolžan vprašat tisto, kar bi ti želela, ni dolžan podajat podatke, ki jih ti želiš. Če pa ti tema ni všeč, jo preskoči oz. si odpri svojo in tam klobasaj, kar te je volja.
Tule pa pelješ samo drisko, koristnega pa nisi nič povedala. Samo kup neumnosti. Pa pazi, delovni čas se ti verjetno izteka, da ne boš zaradi mona šla prepozno domov iz službe.
služba na vidiku, 22.02.2022 ob 14:36
Jaz sem odprla temo, jaz sem postavila vprašanja, ki me zanimajo. Če ti tema ni všeč, jo pač preskoči.
Če te zanima moja bruto plača, je to tvoj problem, ne moj. Odpri svojo temo tam vprašaj koliko imam bruto plačo, mogoče ti odgovorim.
Nauči se osnov bontona. Tole je javni forum. Kdor odpre temo, sme vprašat, kar ga zanima. Ni dolžan vprašat tisto, kar bi ti želela, ni dolžan podajat podatke, ki jih ti želiš. Če pa ti tema ni všeč, jo preskoči oz. si odpri svojo in tam klobasaj, kar te je volja.
Tule pa pelješ samo drisko, koristnega pa nisi nič povedala. Samo kup neumnosti. Pa pazi, delovni čas se ti verjetno izteka, da ne boš zaradi mona šla prepozno domov iz službe.
Daj ne smeši se …
Eh pustijo no, 22.02.2022 ob 14:39
Eh pustijo to krulo. Je ena iz JU. V tej temi bo vpila, da je tvoja bodoča plača mizerna, ki je kar nekaj višja od minimalca. V novi temi pa bo zmerjala tistega, ki ne bi šel delat za minimalca.
Ma, saj vidim, je poknjena.
Zdaj imam bistveno nižjo plačo kot sta obe omenjeni in ta glupača vpije, da sem neumna, da bi šla v novo službo. Seveda, bolje, da ostanem, kjer sem, z bistveno nižjo plačo, vsemi delovnimi vikendi, obupnim šefom, kolektivom…
Pač bolna v glavo, nič novega na monu.
o moj bog… človek vpraša marsikaj v debati… da je nekdo tako pikolocski kot si ti, da si tako nesramna in zajedljiva,da ne boš odgovorila na vprašanje, ker je to tvoja tema in tam ti puisariš samo tisto kar ti paše, če pa kdo hoče kaj vprašati,da ti da nasvet mnenje, mora pa po tvoje novo temo odpreti…
mislim zgrožena sem… tipična zajedljivost, dlakocepstvo, pa tudi ego se vidi pa tudi nepraktičnost…
ker če tako delaš iz principa – če se tako obnašaš – potem oprosti tudi dobra v gostinstvu ne boš – ker po principu tega tvojega dejanja si očitno sposobna gostu za mizo prinesti hrano in če te bo spotoma še kaj prosil, mu boš zabrusila nazaj – poglejte zdaj sem jaz prišla,da vam to prinesem, če kaj hočete od mene, me še enkrat vi pokličite za svojo željo posebej in mogoče se odzovem…
resno???
me zanima kateri delodajalec bo gledal tak odnos do gostov, nesramen in tudi zamuden in neučinkovit – če smo pri organizaciji in učinkovitosti dela…
zamisli se nad seboj in svojim obnašanjem resno, samo toliko.
je res vprašanje komu se je odpeljalo – očitno, ko ti nekdo pove realne argumente, pa žališ…
ne vemkje si to povedala – zgoraj namreč pišeš podatke o plači v gostinstvu in jih primerjaš s svojo objavljeno cifro 1150 e..
zakaj pa potlej to – če pa zdaj pisariš,da nisi v gostinstvu?
sama se že zapletaš v lastnih lažeh očitno.
Poglej moj zapis ob 14:03, namenjen bosancu.
Še pred tem zapisom, se že tebi napisala, da ne ni gostinstvo.
AMpak ne, baba bleja o gostinstvu.
Trapa si je vpiknila v glavo, da gre za gostintvo in zdaj bo v nedogled trobila o gostintvu. Ona ta druga trapa pa ji bo kimala, da bosta še bolj trapasti izpadli.
Forum je zaprt za komentiranje.