Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › durs neplačani prispevki za PIZ

durs neplačani prispevki za PIZ

Pozdravljeni,
prejšni mesec nisem imela dovolj denarja, da bi plačala vse prispevke pravočasno. Mislim, da so to februarski prispevki.
25. 4. 2013 sem jih poravnala le delno – (PIZ + dva mala) Torej DURS-u sem dolgovala še približno 125 EUR za zdravstvene prispevke in preostanek plačala v torek, 9. 3. 2013.

Danes pa na knjigovodski kartici vidim, da že imajo zame pripravljeno izvršbo?
(Stroški prisilne izterjave davkov in prispevkov 25 EUR)
Plačilo z 9.3.2013 tudi še ni beleženo.
Po pošti nisem še ničesar prejela.

Ali modra kdo ve, kako je zdaj z mojim dolgom, ki je že poravnan?
Ali morda DURS umakne izvršbo, če ugotovi, da je dolg poravnan?
Ali ima kdo kake izkušnje s tem?

Najlepša hvala.
Tinka

Madona.

Ja, marca bi morala plačat prispevke za februar. Mislim, da moraš na to, da vidiš knjiženo na e-davkih, počakati tri, štiri dni, zato še ne vidiš, ampak oni tam na izterjavah vidijo, da je znesek nakazan. Tako da ti trgali ne bodo, ne vem pa, ali stroške prekličejo.

Tole nekaj ne štima, če bi ti morala plačati 15. marca, zamujaš manj kot en mesec, povsem nemogoče je, da bi zaradi tega že delali izvršbo. Durs nikakor ni tako prompten pri teh stvareh.

Po novem je! Opomin sem dobila po cca 10 dneh zamude.

Opomin izvršba.

Vem, ampak včasih opominov sploh niso pošiljali … čez kake pol leta morda.

Za stir dni zamude so mi z izvrsbo grozili…. no comment

Lani septembra in oktobra sem imela obakrat 23. v mesecu izvršbo za prispevke, ki bi naj bili plačani do 18. Ne zafrkavam se. Konec oktobra sem s.p. zaprla, ker so me ob živce spravili. Plačevala sem polovične prispevke, torej 145 evrov. Ker sem imela TRR na dveh bankah sem imela z eno izvršbo 75 evrov stroškov (25 stroški izvršbe dursa, 25 na eni banki za poplačilo in toliko na drugi).

Durs vam ne bo zaračunal 25 evrov stroškov,saj še sklepa o izvršbi niste prejela.Če je izvršba že vložena na sodišče,bodo zadevo zaradi plačila umaknili.

Udari po siromaku. Monovci niste predsednik GZS ali nagrajenec združenja manager, da bi vas oblast pustila pri miru.

Če imaš vse plačano, preden bo sklep odpremljen (poštna štampiljka – ne tvoj prejem) ali na dan odpreme iz DURSa, se izvršba odpravi (izbrišejo stroške).
Če je na dan odpreme sklepa več kot 10 EUR dolga, ti zaračunajo stroške 25 in delno zaustavijo izvršbo (za plačani del).

Pokliči na izterjavo DURS, boš direkt izvedela, kaj je in kaj bo.

prednisone 300mg prednisone 2.5 tablet prednisone generic brand name
https://prednisonet.online 54 prednisone
cheap generic prednisone purchase prednisone no prescription 50 mg prednisone tablet

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close