Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev durs-delodajalec- podatki

durs-delodajalec- podatki

samo nekaj
do danes je bil rok da je delodajalec oddal podatke DURSU. Moj ex delodajalec je bil jako šlampast in mi seveda ni dostavil kontrol. podatlkov, bohve če jih bo na DURS. Vprašanje je- ali mi jih je dolžan poslati?
hvala

Ja, ti jih je dolžan posredovati.

Od letos naprej pa je novo to, da delodajalec do 31.1. samo še preverja podatke, DURS jih je med letom zbiral iz REK oz.iRek obrazcev.

hvala.
nisem pa prejela niti od ex delodajalca, ne od Zavoda za zaposlovanje…tako da si niti ne morem sama izračunat oz narest napovedi.
So kaznovani če ne pošljejo?

Eh, to so še balkanske navade. Jaz sem včeraj, 31., dobila del izpiskov, del pa sploh še ne. Saj preveriš itak lahko šele, ko imaš v roki info izračun od dursa.
Malce sitno je edino, če bi rada naredila kak preračun zaradi olajšav.

Delodajalec mora poslati izpise do 31.01. Torej, ne paničarite-včeraj so dali na pošto (ko je bil za njih zadnji dan), danes boste pa dobile.

iz pogodbe z zavodom je razviden bruto dohodek nadomestila, iz plačilnih listov pa vse ostalo. te podatke daj noter in dobiš izračun.

Eh morajo že jih pa kar velika večina tega ne počne. Mogoče bodo morali začet plačevat kazni:(
Jaz sem jih celo poklicala, če lahko dobim ta podatek in so mi zabrusili naj si ga sama po plačilnih listah izračunam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close