dunajski zrezek
Meso nič ne namakam, solim ga tik preden ga povaljam v moki, nato v stepenih jajcih (čisto malo osoljenih), nato v drobtinah. Potem dam zrezke v vroče olje, toliko, da lepo zacvrči in crem, par mnut na eni strani nato obrnem še na drugo stran, da je lepa rumena barva. Potem dam meso na krožnik, ki je obležen s papirnatim servetom, da popije morebitno maščobo. Skorica nič ne odstopa. Odstopa in valovi samo pri telečjih zrezkih!!!! Po mojih izkušnjah, ki so kar dolgoletne. Lep pozdrav in veliko uspehov.ina je pisal/pisala:
>
> Kako naredite najboljši dunajski zrezek?
>
> Tsiti v restavraciji se mi zdi boljši, kot če bi ga jaz doma
> naredila. V čem je skrivnost ? Ali je morda dvakrat panirano,
> ker je tista skorja tako debela?
>
> Hvala!
Meso nič ne namakam, solim ga tik preden ga povaljam v moki, nato v stepenih jajcih (čisto malo osoljenih), nato v drobtinah. Potem dam zrezke v vroče olje, toliko, da lepo zacvrči in crem, par mnut na eni strani nato obrnem še na drugo stran, da je lepa rumena barva. Potem dam meso na krožnik, ki je obležen s papirnatim servetom, da popije morebitno maščobo. Skorica nič ne odstopa. Odstopa in valovi samo pri telečjih zrezkih!!!! Po mojih izkušnjah, ki so kar dolgoletne. Lep pozdrav in veliko uspehov.ina je pisal/pisala:
>
> Kako naredite najboljši dunajski zrezek?
>
> Tsiti v restavraciji se mi zdi boljši, kot če bi ga jaz doma
> naredila. V čem je skrivnost ? Ali je morda dvakrat panirano,
> ker je tista skorja tako debela?
>
> Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.