Dunaj
Takoj po božiču to je 26. 12. se odpravljamo na Dunaj. Mož bo polno zaposlen ( služba) tako , da bova s sinom ( 12 let) imela čas za potepanje. Svetujte mi kam, kako ,, kolikor sem gledala je bolj žalostno, saj se vse dogaja pred božičem. Spali bomo pri eni tetiki, kar pomeni da naj bi zjutraj- dopoldan šli in zvečer prišli.Bili pa smo že na Dunaju in sicer poleti, tako , da živalski vrt poleti poznamo , kako je pa pozimi??
Vesela bi bila vsakršnega nasveta kam. En dan imam rezerviran za ikeo in okoliške štacune, kaj pa ostalo?
Hvala in lp
lumpa
No, no, no, saj nisem rekel, da ni zanimiva, dejansko je zelo, lahko rečemo da celo zabavna. Saj, kaj dosti pa ne vem o njem. Tisto o njegovem imenu sem napisal zgolj kot zanimivost, ki mi je ostala od nekoč v spominu. In toliko, da se zavemo njegovih slavanskih korenin. Se pa opravičuejm, če je delovalo kot napad. Ni bilo tako mišljeno.
Lep pozdrav 🙂
Pozdravljena,
Schoonbrun je s svojimi sobanami prav zanimiv pa tudi park in okolica je lepa.
Tudi ni prevelik, tako da ne zapraviš preveč časa notri.
Lahko se sprehodita tudi okoli Hofburga in okoliških parkih – meni je zelo fascinantno. Zanimiva je tudi hiša metuljev (Schmeterling haus) sam ne vem če je že odprta, ko sem bila nazdanje gor so jo ravno neki prenavljali ali čistili ne vem točno.
Lep sprehod je tudi po Donauinsel ali pa po Grintzingu – tam so tudi najboljše gostilne!
Sinčka pa pelji v slaščičarno Demel imajo najboljše slaščice na Dunaju, pa še gledaš lahko kako jih izdelujejo! Ti pa si privošči eno kuhano vino na Stefansplatzu – majo najboljšga!
Drgač pa se sprehodita po Karntnerci – paša za oči, če pa vaju bo prijelo, da bi kaj kupila pejta raje na Hilferco, je veliko cenejše roba pa enaka!
tko mal napotkov,,,,
drgač vama bo pa gotovo zmanjkal časa za vse,,,,,
pa lepo se imejta!!!!
Prater te finančno zelo izmozga, ker je treba za vsako napravo posebej plačati. V tem smislu bi raje priporočil parke kjer plačaš določeno vstopnino(+ parkirnina ponavadi) in se potem lahko po mili volji zabavate cel dan. Nekater imajo celo dvodnevne vozovnice, ki so le malo dražje od enodnevnih.(npr. enodnevna 20 EUR, dvodnevna: 25 EUR)
Blizu je npr. Gardaland, če pa vas pot kdaj zanese v Nemčijo jih je pa tam ko solate. Najboljši so: Hassloch, Rust in Soltau
Forum je zaprt za komentiranje.