Najdi forum

Dunaj – ZOO

Lep pozdrav,

vem, da je bilo že veliko napisanega okrog Dunajskega ZOO pa vendar malo vprašanje:)

V nedeljo se bomo odpravili na foto seanso v Dunajski ZOO in me zanima kje se najbol splača parkirati da je čim cenejše, namreč na google-u sem našel ogromno parkirišč, cene seveda variirajo kar precej in ob enem so precej drage ure parkiranja. Torej, kje je najbol ugoden parking po Vaših izkušnjah in da le-ta ni preveč oddaljen od Schonbrunna.

Najlepša hvala za odgovore:)

Aljoša

Mogoče P+R[/url] varianta? V smeri Schönbrunna imaš dva parkinga. Mi na Dunaju navadno vzamemo hotel s parkingom in se premikamo okoli peš in z javnim prevozom, pa tud z vlakom smo že šli tja, tako da s parkiranjem nimam izkušenj.
Smo pa P+R sprobali že marsikje po Evropi in se je zadeva izkazala za čisto uporabno poceni.

Na vhodu (Maxingstraße 13b) je brezplačni parking. Če si dovolj hiter, je prostora dovolj.

Evo preverjeno:

Mi smo se parkali v P+R U3 Erdberg mapa
Cena 3 eur/dan

Vsa P+R parkirišča: http://www.parkandride.at/

Nato smo šli z podzemno, ki je v tej prakirni hiši v 3. nadstropju.
Ko prideš do stopnišča, ki vodi do podzemne naletiš na avtomat za karte, kjer plačaš kar z maestro kartico.

Cena za dve smeri (tja in nazaj) za odraslega je 3.60 eur za otroka 50% manj, mislim da velja do 12 let.

Smeri:
Greste skozi avtomat za štemplanje kart in ko pridete do konca stopnic se postavite na desno stran in greste na U3 in iztopite na postaji “Landstrasse”.
Tam prestopite (velja ista karta) na U4, ki gre proti Hutteldorf-u in izstopite na postaji: “Hietzing” (poleg je narisan slonček), ko pridete iz podzemne boste že pri živalskem vrtu.

Za vrnitev se na podzemni U3 izkrcajte na postaji Erdberg – to je vaša parkirna hiša.

TADA

Upam da vam bo v pomoč

Jure

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close