Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dunaj – prehrana

Dunaj – prehrana

V kratkem bomo šli (4 odrasli) za nekaj dni na Dunaj. V prejšnjih postih sem našla kar precej vaših informacij o možnostih poceni spanja.
Kakšne pa so kaj vaše izkušnje z možnostmi (cenovno ugodno) prehranjevanja čez dan. Spali bomo v kakem penzionu in tam imeli zajtrk, potem pa bomo šli na potep po mestu. Imate morda kakšen nasvet ?
Nekje sem pred dolgo časa slišala, da se da jesti ugodno v menzah fakultet – katerih in kje oziroma, ali je to sploh res pa ne vem nič.
Nestrpno čakam vaše odgovore in že vnaprej hvala.

hej,
priporočam ti, da se ne prehranjuješ v 1. okraju, ker tam cene najbolj navijajo. luštne gostilnice (predvsem azijske, turške ipd) se najdejo na Naschmarkt-u, so tudi dovolj ugodne (recimo meniji pri japoncu: juha, čaj, glavna jed, makiji, sadje- pribl. 7 evrov). ugodna študentska menza se nahaja dve ulici za dunajsko univerzo (Ebendorfer Strasse) v kleti katoliške fakultete. če se prav spomnim, imajo vsak dan 3 menije, je pa odprta samo za čas kosila.
dober tek in prijeten čas na Dunaju!

Buba, ker še nisem bila na Dunaju me zanima kako daleč iz centra mesta je Naschmarkt ?
Ali morda veš, če je ta študentska menza rezervirana samo za študente (kakšna izkaznica ?) ali je dostopna vsem, kdor pač tja pride?

Naschmarkt je tržnica, na kateri so tudi gostilne, začne pa se pri Karlsplatzu, pri Secesiji (Secession). v študentskih menzah lahko je vsak.

se opravičujem, seveda se pravilno napiše Sezession.

ravno je prišel prijatelj ki že 10 let živi na dunaju na obisk k sorodnikom tako da ti jutri sporočim najboljšo in najcenejšo možnost prehranjevanja
lp

V eni kitajski restavraciji, mislim da v 5.okraju, imajo od 12-15h sistem ruskega bifeja. Plačaš pavšal-mislim da 10EUR med vikendom, med tednom je malo bolj poceni. Ni slaba varianta, izbereš kar želiš in to v neomejenih količinah.
Nasplošno priporočam kitajske restavracije izven centra-v centru je itak vse zelo drago.

LP in uživajte!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close