DUNAJ: pot do tja in okolica ?
Kaj se da kej zanimivega v tednu pred 1.majem videt na poti iz MB do Dunaja. Z otroki bi šli (10 in 5let) za kake 3 dni. Kje prespat ?
In potem po samem Dunaju ? šli bi z avtom, kaj pa okgor Dunaja kaj priporočate, kak prevoz ?
Se še splača do Bratislave skočit (še dodaten dan/dva) ? kako potem tam ?
Hvala za vse namige
Bi te samo opozorila, da poglej na netu kdaj imajo datum maratona na Dunaju. To se dogaja te dni okrog 1. maja. Takrat so namreč vsi dovozi v center mesta zaprti in je precej zoprno.
Hotel – rezerviraj na booking. Bodi previden okrog parkingov, jih ni veliko prostih, poglej za garažne hiše že prej. V bistvu lokacija ni tako zelo pomembna, saj U-bahn vozi daleč naokrog in so dobre povezave. Karte za U-bahn kupiš v kiosku, mi vzamemo 24 urne, za otroke pa bi lahko bilo gratis, če niso kaj spreminjali. Hotel ti priporočam na Mariahilfe strasse. Je nakupovalna ulica in dokaj blizu centra, lahko greš tudi peš. Vendar te moram opozorit, da so navadno hoteli v tem času zelo polni, ampak probat ni greh.
Zanimivosti – v okolici Dunaja – v Modlingu greš iz avtoceste cca 5 km in tam je en srednjeveški grad, zelo zanimiv. Pot te od tam dalje vodi do enega samostana in naprej do dvorca, kjer sta naredila samomor Habsburžana. Ampak sedaj res ne vem kako se točno ti kraji imenujejo, mi smo te kraje našli v vodniku (okolica Dunaja)
Na samem Dunaju pa seveda za otroke Prater, pa Schonbrun živalski vrt je tudi zelo zanimiv. Kaj drugega pa ne vem, se še najde kaj zanimivega, zato poglej na turistični portal Wien, tam vse piše.
Samo dodajam, če se le da, poiščite hotel s parkiriščem, četudi je bolj ven iz mesta, važno, da je blizu U-bahn al bus. Ali pa hotel v bližini P+R, jih je enih par. Ne se zanašat na kakšne garažne hiše ali druge plačljive variante parkiranja, ker zna bit svinjsko drago.
Priporočam tudi, da si ogledate Vienna card, stane 20 evrov, velja 3 dni za vse prevoze v mestu in vključuje še en kup popustov za razne oglede in vstopnine. Na eno “odraslo” se lahko zastonj vozi en otrok do 15.leta.
Najceneje je, da greste z agencijo, imajo izlete za ene 15 EUR na osebo, kar je ceneje kot avstrijske vinjete in bencin. Klasični izleti (www.ojla.si) so: dvorec Schoenbrunn, živalski vrt, znamenitosti po centru Dunaja. Imaš tudi 50 % popuste za izlete v Dunaj, malo poguglaj (polceneje, kuponko, 1nadan, kolektiva, privoščite.si,….)
Glede na starost otrok vam priporočam Family park Neusiedlersee. 70 km pred Dunajem iz MB smeri.
Lani sem šla sama z otrokoma in smo se imeli krasno. Prespali smo v hotelu Lenas West na Dunaju (preko booking), naslednje jutro pa smo parkirali v P+R hiši in šli z U-banom do Schonbruna. Tam pa seveda ZOO, nam je cel dan vzelo.
Pozdravljeni, vesela sem koristnih nasvetov glede obiska Dunaja. Rada bi še prosila za nasvet,
ker potujem naslednji teden z vlakom. Iz postaje Meidling do hotela moram prestopiti iz Ubana U6 na
U4. Zanima me ali je postaja Ubana blizu železniške postaje in ko menjam iz U6 na U4, se to naredi
znotraj postaje Uban, ali moram iti ven in na drugi vhod Ubana. Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.