Dunaj – javni prevoz
S 13-letnim sinom bi šla za 4 dni na Dunaj z vlakom. Ali je blizu železniške postaje podzemna in kje kupim karte? Sprašujem, ker sem si ogledala spletno stran wienerlinien (če je še kakšna, prosim za link) pa ne obvladam preveč jezika. Ali se z nakupom kart lahko peljem z vsemi javnimi prevozi, čeprav bom najbrž raje na hitrejši podzemni (U-bahn?) in kako je s ceno otroške karte?
Pozdravljena,
mi smo bili na Dunaju pred 1. majem. Wien karte smo kupili v hotelu, sicer jih prodajajo tudi na info točkah in povsod, kjer prodajajo vozne karte. Naš otrok je star 14 let in ni potreboval svoje karte, smo kupili le 2 odrasli. Karto lahko kupite za najmanj 3 dni in se lahko po mili volji vozite s podzemno, tramvaji, pa še popust imate pri nakupu vstopnic za ogled znamenitosti (ob nakupu Wien karte dobite knjižico s podatki, kje lahko koristite ugodnosti).
Priporočam vam, da v hotelu, kjer boste nastanjeni, prosite za zemljevid Dunaja, da boste videli, katere številke vlakov na podzemni in tramvaje morate koristiti,če hočete priti v določen predel Dunaja. Nič ne skrbite, tudi mi smo bili prvič na Dunaju, pa smo se hitro znašli; samo pazljivi morate biti, na katero številko in v katero smer vlaka/tramvaja želite.
Srečno!
Tule vse piše v angleščini, mogoče bo bolj razumljivo?
Mi smo šli nazadnje na Dunaj tudi z vlakom, samo potem z železniške postaje do hotela z busom. Je pa metro prav gotovo tudi v bližini. Karte seveda lahko kupiš na železniški postaji, mi smo tudi imeli Vienna card, s katero se voziš z vsem javnim prevozom, pa še razne popuste imaš z njo. Kartico lahko naročiš tudi preko neta, če imaš še dovolj časa. Velja ti itak od takrat dalje, ko jo prvič uporabiš.
Uživajta na Dunaju, je krasno mesto!
Forum je zaprt za komentiranje.