dugi otok – dopust
živjo david, zgleda da nihče ne dopustuje na dugem otoku. jaz hodim tja vsako leto, vendar se nisem nikoli bila poleti. marec/april/jesen so moji dugootoški meseci. počivam v enem od apartmajev na Salima oz. v Saliju, ki je zelo blizu nacionalnega parka Telaščica -tam so nebesa, ce bos dober z domacini, ki bodo najverjetneje se boljsi do tebe, te bodo rade volje odpeljali na razgledno tocko (tam je vojaska baza in ne spustijo kar vsakega), s kjer ti razgled sega do vseh mali otockov kornatov na eni strani, do zadra na levi, do vecjih otokov proti sloveniji in ce bo zelo lepo in jasno, bos na desni videl italijo. to so res nebesa. potem je nekaj nebeskega park telascica, za katerega sem sicer prepricana, da je poleti zelo zaseden z jadrnicami. nujno moras z avtom, drugace ne mores okoli po otoku. iz salija pa do nasprotnega rta se vozis uhuhu kar nekaj casa, uro in pol. ampak tisti rt je tudi nor. tam zivi svetilnik z druzino :). imas prekrasen pogled na polovico ogromne ladje, ki je nasedla v blizini rta. drugace je se veliko malih krajckov, ki se jih splaca pogledati, ampak rabis kar nekaj benzina in casa. zato pa se imenuje dugi otok. po vecini teh malih krajev se sicer nic ne dogaja ponoci, ce te zanima nocno zivljenje. v saliju pa imajo tak bar, katerega glas seze do zagreba 🙂 letos smo bili tam za novo leto in je bil lokal npr. rezerviran ze 14 dni vnaprej, ampak zur je bil tudi pred lokalom. domacini salija so nekaj posebnega. spoprijatelji se s kaksnim ribicem in te bodo vzeli na coln. rib je ogromno, predvsem bos uzival v cisti vodi. imajo tudi diving club. apartmaji so v veliki meri hitro zasedeni, ker je tam vsako poletje vec ljudi, ker so odkrili lepote tega otoka. jaz sem sicer non stop v enem apartmaju, ampak mislim, da so cene drugje tudi solidne. bencinska je tudi tam. malih zanimivih rajskih plazic oz. zalivckov je ogromno, se posebej ce se odpeljes in ti nekdo non stop skili cez oken dol na obalo. v saliju je znan hotel, kjer je urejena plaza. trajekt vozi iz zadra mislim da 2-3x na dan. jaz ti ga toplo priporocam, ce imas mirno duso, zelis se bolj mirni oddih, si pustolovske narave (otok je treba odkrivati kos po kosu), vmes nabiras rozmarin in zajbelj s katerim si naredis spagete… ce te se kaj zanima se pa oglasi, lp, maja
Forum je zaprt za komentiranje.