dubrovnik kamp
Zivjo,
Naslednji teden nameravamo za 14 dni iti kampirat nekam v okolico Dubrovnika.
Imava 18 mesecev starega otroka. Zanima me, kateri kamp v okolici priporocate. Lepo bi bilo, da cim blizje (nekje do pol ure s kolesom) od centra Dubrovnika.
V mislih smo imeli kamp Babin Kuk Solitudo.(http://www.babinkuk.com/objekt.aspx?j=ENG&o=cSolitudo&s=o_objektu). Na slikah izgleda v redu. Pozna kdo ta kamp oz. kaksen drug v blizini, kjer je kaksna dobra plaza za otroke in mir.
Hvala.
lp,g
Mi smo bili v tem kampu lansko leto za 1.nov.-praznike. Kamp je urejen, veliko sence, do plaže je pribl.100m( po klančku navzdol)Do mesta je 10 min vožnje z avtom oz. trolo. Vsi iz kampa so v mesto hodili s trolo(avtobusna postaja je čisto blizu), ker je v mestu neznosna gužva.V kampu je majhna trgovina, na plaži so majhni kamenčki.
Želim lepe počitnice, zame je Dubrovnik prekrasno mesto, kamo se rada vračam.
Pravkar sem se vrnila iz potepanja po HR in ČG. Moj drugi postanek je bil Dubrovnik in omenjeni kamp Solitudo. Iskala sva še kaj drugega, pa v samem Dubrovniku kot kaže kampov ni. Pred in za Dubrovnikom jih je še kar nekaj in so verjetno cenejši. Ker pa omenjaš kolesa, ti ne priporočam, da si predaleč od mesta (gneča na cesti).
Ko prideš tja, se oglasiš na recepciji, nato se sprehodiš po kampu in si izbereš parcelo. Številko parcele javiš na recepcijo in postaviš šotor (prikolico). WC-ji in tuši so zelo čisti in jih je dovolj, tako da ni treba čakati v vrsti. Voda v tuših je topla.
Sence je dovolj, vendar so boljša mesta seveda zasedena. Midva sva imela kar srečo, da sva imela senco zjutraj in tudi popoldan.
Cene na plaži so zasoljene (veliko pivo 20 kun). Lep večerni sprehod (10-15 min) do hotelskega naselja oz. po njihovem do shoping centra, kjer dobiš pivo pa že po čisto normalni ceni. No, ja normalna je, dokler ne prideš v ČG in lahko kupiš 2 litra piva za 1 euro.
Če te zanima še kaj, piši!
LP, Tina
Ravno obratno, kot omenjaš.
Za BIH potrebuješ potni list, za ČG pa je do 90 dni bivanja dovolj že osebna izkaznica. Za ČG ne pozabi zelene karte.
Iz Babinega Kuka do starega mesta mislim da ni nekih stranskih poti, nisem pa prepričana. Nisem niti iskala, saj se je dalo kar brez problemov kolesariti. Je pa res, da je bila nedelja in je bilo na cesti zelo malo avtomobilov. Neslednji dan sva pa z avtom nadaljevala pot proti ČG in sva potrebovala več kot pol ure, da sva prišla nazaj na magistralo (grozna gneča).
LP
Forum je zaprt za komentiranje.