dublin
zdravo, cf!
4 dni imaš dovolj za Dublin, če mene vprašaš še preveč 😉
Imajo pa tudi ponudbe za enodnevne izlete. Zaradi omejenega časa ti verjetno pride v poštev najbolj izlet v Wicklow Mountains. Vsa ostala čudesa res vredna ogleda so nekoliko predaleč 😉
Ti pa svetujem, da se že prej dobor pozanimaš, kam bi šel in kako, da ne izgubljaš časa 😉
želim ti srečno pot in čim več užitkov
Če si imaš namen čimveč ogledat, priporočam Dublin pass. Midve s prijateljico sva ga krepko izkoristili.
Imaš vse na netu, kaj vključuje in se da seveda tudi zračunat, če se splača.
Meni je bil Dublin zelo všeč, sva oblezli celo mesto, obvezno ogled Guinessa (pa degustacija z razgledom čisto na vrhu), meni je bila zelo zanimiva tudi kaznilnica, sem že pozabila, kako se ji reče, nasproti je pa muzej moderne umetnosti.
Enkrat sva se z vlakom peljali ob obali severno od Dublina do Malahide castle, je bil tudi vključen v pass, luštno za videt, drugič sva šli z vlakom južno ob obali, do gardu Dalkey, kjer je bila ob vodenju po gradu še svojevrstna predstava. Pa sprehod ob obali.
Če so ti všeč parki v stilu Versaillesa recimo, priporočam ogled Powerscourt Gardens, spomladi je bilo prelepo, ko je vse cvetelo.
Cene so v nekaj letih šle v pozabo, ampak prav drago se spomnim, da ni bilo. Se najde vsepovsod kaj ugodnega, se pa ne spomnim, da bi jedla kaj posebnega. Se pa v tujini zmeraj izogimab mcdonaldsom in podobnim zadevam in poskusim najti kakšne lokalne zadeve, pa magari mimogrede sendvič v štacuni ob cesti.
Temple bar je pa tud obvezna destinacija, na kupe pubov in zanimivih lokalov.
V glavnem imaš 4 dni časa čez in čez dovolj za Dublin pa še malo it naokoli, jaz sem bila ravno toliko, pa je vse zneslo. Fajn se imej!
Forum je zaprt za komentiranje.