Najdi forum

Se kdo toliko spozna na Dublin, da bi mi lahko priporočil zares en “cheap place to stay”? Zaenkrat je najcenejši hostel, ki sem ga našla za 15 EUR/noč (dormitory seveda). Če ima kdo kakšne sorodnike tam, pa sploh ne bo nič narobe. :):)

Žal še nisem bil v Dublinu, ampak bomo to enkrat popravili. Sem pa malo pobrskal in našel tole:
http://www.abraham-house.ie/
Med tednom piše, da so cene v 12-posteljni sobi 10 EUR, na žalost pa je prek vikenda še vedno 17-19 EUR. Če pa najdeš koga s sorodniki, pa sporoči, si bom mogoče tudi jaz vzel še letos čas za ogled Irske. 🙂

Tale Abram House sem našla že jaz, pa je zadeva taka, da so na voljo le 6-posteljne sobe po 15 EUR oz. 27 EUR čez vikend. Deal Stripy, bom poiskala kakšnega fest Irca z luksuzno vilo v down-townu, pa ti sporočim naslov. :):)

tam doli je odličen hostel (IYHA). varno, relativno poceni

lp

bv

Jaz sem (davnega leta 1995) bivala v hostlu Morehampton House in za posteljo plačala ok. 10 funtov (približno enako evrov). Zadovoljna sem bila tako z lokacijo (10 min. hoje do centra) kot z osebjem in vzdušjem. Njihove strani ne najdem, imaš pa na tem linku tri, ki ti bodo morda prišli prav: http://www.hostels.com/en/ie.le.du.html

Jep, Irska je drag špas, tudi v pubih se moraš kar ‘stegniti’. Ampak pub enostavno moraš izkusiti, pa čeprav greš samo na pol Guinnessa! 😉

Če te zanima še kaj o Dublinu in Irski nasploh, kar vprašaj!

mene zanima, tko da se bom kar vmešala 😉

poleti načrtujem eno turo po Irski – s še tremi drugimi, in me predvsem zanima, če ma kdo kakšne izkušnje s prevozi. se splača potovat naokrog z vlakom a je bolje najet avto (zaradi bolj odročnih krajev)?
zanima me tudi, koliko je treba vnaprej rezervirat prenočišča. pa če ima kdo še kakšen nasvet oz. priporočilo, bi bla zelo vesela=)

meni je bila severna škotska bistveno bilj všeč. drugače sploh ni problem se potepat po irski. malo te sicer šokirajo verski spori in zadeve s severno Irsko, ampak ni hudo. Predvsem v tem, da vidiš cele mestne četrti v obzidju.

glede avtobusa in avta pa itak veš, če si vezan na avtobus in vlak, si vezana na velika mesta, izgubiš gibljivost,… pri avtu pa je cena.

ne verjamem da bi potrebovala posebne rezervacije razen če hočeš spati v posebnih prenočiščih, točno določen hotel.

zelo lahka država za potep, predvsem pa čim več obdeluj tekoče zadeve (čeprav je meni daleč najbolj všeč UNION)

lp

bv

Za Alenko:

Sam sem bil tam konec lanskega maja… Na povabilo prijatelja. Ima stanovanje v centru Dublina. Dva dni sva se potepala po mestu. Za štiri dni sva se pa odločila, da se greva potepat po celotni Irski…

Najela sva avto in sicer preko teh:

http://www.budget.ie

Cena za štiri dni in manjši avto je bila 100€ kolikor se še spominjam. Seveda moraš tudi sam plačevati za bencin. K sreči sva dobila avto z avtomatskim menjalnikom tako, da se ni bilo potrebno preveč privajati na “šaltanje” z levo roko. Imaš pa vedno občutek, da ti bo kdo prišel nasproti in se zaletel vate, ker tam vozijo po levi. Ampak se kmalu navadiš.

Glede prenočevanja pa ni bil nikoli problem. Prijatelj je imel neko knjigico s vsemi Bed&Breakfast prenočišči na Irskem. Ko se je začelo temniti sva samo pogledala v katerem mestu in se po napotkih iz knjige napotila iskat Bed&Breakfast hiše (jasno označene). Cena na noč je bila okrog 20-25€ (ne spomnim se ali po osebi ali na sobo (twin – dve ločeni postelji)). Odvisno od velikosti kraja.

Se je pa totalno splačalo. Irska je prečudovita. Samo nazaj v Dublin sva šla po avtocesti, drugače sva pa vedno iskala najbolj “zelene” ceste na zemljevidu. Od vzhoda sva šla proti zahodu čisto do obale…

Če te kaj več zanima me pa vprašaj…

Andrej

Zivjo!

Mene pa zanima nekaj drugega. Mogoce ve kdo kaj o tem, kako priti do dela na Irskem. Sem studentka brez statusa. Na Irskem bi ostala vec mesecev.

Hvala in lp, Tinka

Pred kratkim sem se vrnil z Irske. Tam sem zivel dva meseca. V Dublinu se da dobiti prenocisce za okrog 10 eurov na noc z zajtrkom. Kar se dela tice – ni tezko dobiti zaposlitev, tudi brez ustreznih delovnih dovoljenj, celo ti lahko priporocam delodajalca, je pa res da je taksno delo obicajno slabse placano. Ce mislis dlje casa ostati na Irskem, se izplaca kandidirati za delovno dovoljenje, ni ga tezko dobiti, se pa caka zanj 6-7 mesecev, takrat bo pa ze skoraj Slovenija v EU in delovna dovoljenja ne bodo vec potrebna.

Take Care!

Zivjo Britanija!

Na Irsko imam namen oditi jeseni (septembra ali oktobra). Na Studentski potovalni agenciji sem zasledila, da ti za 900 EUR med drugim odprejo tudi bancni racun, da lahko delas. V ceno je vstet tudi tecaj anglescine in si tam kot student. Ce prav razumem, bi na ta nacin brez problema dobila tudi bolje placano delo?

Glede na to, da veliko potujes, me zanima, kje bi imela potem najvec moznosti za delo – na Irskem, v Angliji ali na Skotskem? Na vsak nacin me vlece na sever, vsaj za pol leta. Res pa ne bi cakala, da bomo prisli v EU:)), pa tudi 7 mesecev na delovno dovoljenje ne.

Hvala, pa lep pozdrav. Tinka

Dosti ceneje kot 15 EUR na noc v Dublinu ne bo slo.

Postelja v Isaac hostlu stane 12,50 EUR na noc (vikend 14,50 EUR). A le v sobah z 12 oziroma 16 posteljami. Cenejsih nisem nasel.
Spletna stran: http://www.isaacs.ie
Lep pozdrav!

Hi, je nekaj tretje klasnih B&B hotelov /bed and breakfast/, ki ponujajo prenocisce z zajtrkom v casu sezone za 10 evrov /izven sezone 8 evrov/, zal jih ni na spletu, treba jih bo poiskati kar tam /so blizu glavne avtobusne postaje/, pa obicajno so kar zasedeni, tako da je potrebna predhodna rezervacija, sem bom mal potrudil in bom poskusal dobiti njihove tel. stevilke.

Pozdrav!

Zivjo Tinka, me veseli da si tako trdno odlocena, da se odpravis malo na sever. Obicajno ljudje omagajo ze pri prvi prepreki. Skratka, racun ki ti ga odprejo pri potovalni agenciji je popolnoma brez zveze, ker nikakor ne bos nasla delodajalca, ki ti bo nakazoval honorar na bancni racun. Vedno in povsod placajo cash, saj bos v koncni fazi zaposlena nelegalno. Legalno je SAMO z delovno vizo. Racun si lahko odpres tudi sama v vsaki Irski banki brezplacno. Preveril sem v nekaj razlicnih solah, ki organizirajo tecaje na Irskem, zelo tesno sodelujejo z agencijami za delo, tako da studente tudi zaposlujejo, toda pogoj je, da imas EU passport, tega pogoja pa nasa potovalna agencija ne omenja. Brez delovne vize se slovenec uradno na Irskem ne more zaposliti, drugace pa je v Veliki Britaniji, kjer se zlahka da pridobiti studentski status. Na Irskem ni TAKO. Ce zelis da ti to dokazem, ti lahko dam spletni naslov Irske zakonodaje, kjer je to jasno napisano.
Tezko mi je svetovati, kje bi bilo bolje zate, da se zaposlis. Delo si lahko najdes povsod, na Irskem ga je celo vec kot v Veliki Britaniji, sem pa sam osebno nasel vec lazjih, hitrejsih in cenejsih moznosti za legalizacijo v Britaniji. Tudi standard je visji tu, torej place so malo visje od plac na Irskem. Preveri naslednji naslov, nasla bos ogromno prostih delovnih mest na Irskem, toda brez dovoljenj najbrz nimas veliko moznosti; http://europa.eu.int/eures

Poznam delodajalca na Irskem, ki zaposluje ljudi neuradno, ce zelis ti lahko posljem njegovo telefonsko.

Imej se!

Zivjo Britanija!

Najprej hvala za odgovor, ceprav si me malo razocaral:)) Jaz sem tisto z bancnim racunom razumela tako, da potem delas legalno, ker tudi hodis na tecaje anglescine in delas kot student (kot bi pri nas npr. prek studentskega servisa – in to je legalno, ne?). Tam tudi pise (pri agenciji), da ti tudi sola, kjer obiskujes tecaj, pomaga najti delo. Pise tudi, da sicer NIKAKOR! ne mores odpreti bancnega racuna na Irskem, ce nisi iz EU.

Navajam njihov tekst: “Na Irskem ti odprejo bančni racun, ki ga drugače kot tuji državljan ne bi mogel. Račun pa je pogoj, da lahko dobiš delo. Na šoli ti izdajo pismo, v katerem oni jamcijo, da kot udeleženec tega programa lahko uradno delaš na Irskem; brez tega dokumenta na Irskem ne moreš dobiti dela kot tuji državljan iz ne EU države.”

Kaj torej pravis na to? Oprosti, ker te toliko sekiram, ampak res ne bi dala 900EUR za nekaj, kar ne deluje:)) Se vedno si pa zelo zelim iti gor. Se to me zanima: kako je s pridobitvijo studentskega statusa v VB – pravis, da ni problem. Kaksni so pogoji?

Za telefonsko sem zainteresirana, me pa hkrati se zanima, za kaksna dela gre.

Se enkrat se ti naljepse zahvaljujem za pomoc.

Lep pozdrav, Tinka

Tole kar ti ponuja agencija, se mi slisi kar mal pretirano. Sicer pa lahko sama preveris kaksne storitve ponujajo organizatorji tecajev anglescine. Vtipkaj v kaksen iskalnik /google npr./ english course ireland, in preveri osebno. O tako pomembnih receh se moras sama odlocati in potem tudi nositi posledice v primeru napacne odlocitve. Sprasujes me, kako izgleda ta zadeva v Veliki Britaniji. V primeru, da se vpises na tecaj angleskega jezika /npr : http://www.evendine.com/, trajati mora najmanj 15 ur na teden da dobis full student status in student visa. Slovenci lahko dobimo vizo kar v Britaniji. Ko imas vizo, lahko dobis uradno legalno zaposlitev, delas pa lahko, kot student max. 20 ur na teden /uradno, ceprav nihce ne uposteva tega/. Ce bos izbrala Irsko varianto, moras vedeti, da te lahko kljub temu, da imas placan tecaj, immigration officer obrne obratno v Slovenijo, ce se mu ne bos zdela primerna za vstop na Irsko. Ali ti bodo v tem primeru povrnili denar za tecaj? Poznam veliko taksnih primerov, tudi slovence zavracajo, brez vidnega razloga. Tecaj v VB pa lahko vplacas ko si ze enkrat tu.

Take care!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close