Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dubaj ali Tunizija

Dubaj ali Tunizija

Dragi me je povabil marca na lepo potovanje za en teden. Kaj pri svetujete Dubaj ali Tunizijo, to dvoje mi je dal na izbiro.@

Dubaj!! Se Tunizija ne more primerjat z Dubajem.

Lp

dubaj.

lp ajs

Kenija 🙂

Dubaj je dražji:)))

dubaj! sicer tam še nisem bila, a se nam je tunizija zamerila…

Dubaj. Sicer tam se nisem bila, bila sem samo v Tuniziji, ampak mi ni bilo prevec vsec. Si pa tudi jaz zelim iti na Dubaj.

Lepo se imejta!

lp

Zakaj se ti je zamerila??

Jaz sem bil v Dubai-u in Tuniziji. Oboje ti je ene vrste hotel resort turizem. Dubai še bolj kot Tunizija.

Dubai ti je beton v puščavi. Lahko si v hotelskem resortu (plaže so last hotelov), v enem od neštetih nakupovalnih centrih ali pa na tržnici zlata. Obstaja tudi nekaj muzejev puščavskega življenja. Lahko greš tudi s kamelo malo po puščavi. Drugače je bolj mrtvilo. Temperature in cene so znatno višje kot v Tuniziji.

Tunizija ni draga. Morske plaže so javne. lahko greš na katerekoli del plaže pa tudi na bazene drugih hotelov. V poštev pride le hotel z najmanj 4* – priporočam 5*. Tunizija je dežela velikih nasprotij. Zelo razvit Tunis in zelo tradicionalen jug. Omisliš si lahko izlete npr. 2 dnevni na jug Tunizije (avtobus, džip, kamela), v mesto Tunis, ali druga mesteca. Tržnice so precej živahne.

Glede na to, da gre za darilo, izberi dražji Dubai. Lažje se boš potem hvalila pred znankami. V Tunizijo boš pa gotovo še šla, ker bo Hrvaška kmalu predraga.

no tudi v tuniziji niso vse plaže javne… tiste dni ko nismo šli na izlet smo bili omejeni na: košček ograjene plaže (sicer lepe), potka, bazen, hotel, cesta neskončne verige hotelov, puščava… nikjer nič prostora za sprehajanje, kar mi obožujemo…

pa še zakaj se nam je zamerila: šla sem z mami in mlajšo sestrico… šle smo tudi na izlete, ker bi drugače tam v hotelu umrle od dolgčasa… in na nekem ograniziranem ogledu tržnice je trgovec, ki nam je razkazoval dišave, pod pretvezo, da bo pokazal kako si jih vtreš v kožo, moji sestrici (takrat stari 10 let!!!) z roko segel globoko pod majico!!! 😐 boga reva je skoraj v šok padla, od takrat noče več v arabske dežele… sploh pa tudi meni obnašanje večine tunizijcev ni ugajalo…

samo vprašanje je, kako je s tem v dubaju.. verjetno malo bolje, glede na to, da so bolj civilizirani…

pa verjetno se ti s tem ni treba ubadati, ker boš imela zraven sebe moškega…

No…da se še jaz malo razpišem:))

Mislim, da je obnašanje v Dubaju res drugačno kot v Tuniziji.

V Tuniziji sem bila 1x (v Hammametu) in tja več ne bi šla nikoli. V ZAE pa sem bila 2x, sicer ne v Dubaju, ampak v Abu Dhabiju. Smo pa imeli par izletov v Dubaj. Lahko rečem samo to, da so to moje sanjske počitnice in če bo le možnost se bom tja še vrnila…v Abu Dhabi mislim. V ZAE smo se počutili dosti bolj varno kot v Tuniziji. V Tuniziji smo šli samo enkrat iz hotela…pa se je zgodilo toliko neprijetnih stvari, da smo ostale dni dopusta raje ostali kar v hotelu. V Abu Dhabiju pa smo cele noči preživeli v mestu (same ženske) pa je vedno bilo vse ok.

Plaže so res last hotelov…ampak lahko greš na bilo katero. Se mi je pa življenje v ZAE zdelo dosti bolj živahno kot v Tuniziji, videla sem dosti več stvari kot v Tuniziji…skratka sploh ni za primerjat. Tudi hrana dosti boljša…

Je pa tudi v ZAE vse ful poceni, ker je vse brez davka. In pa mislim, da so kar nekaj let pred nami. Določene stvari, ki se komaj zdaj pojavljajo pri nas na tržišču, smo mi od tam prinesli domov že pred 10. leti:))

Ne bom raje več pisala o tem…me že preveč vleče tja:)))

Lp

Ne vem
Vse tko daleč je

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close