Najdi forum

Drži to ali ne ?

Danes mi je en računalničar rekel, da za tiskalnik /kopirc, scaner/, lahko uporabljam samo nov, navaden bel papir in nič drugega.
Da naj bi se v nasprotnem primeru uničeval stroj…
Jaz že 15 let tiskam tudi na že uporabljene liste, ki so na eni strani prazni, za tiskanje podatkov, pregledov oz. karkoli, kar potem vržem proč in mi ni treba spraviti.
Mi je pač škoda uničevat novega papirja za nekaj, kar bo čez par minut letelo v koš.
Žal se temu ne morem izognit, me pa res zanima. ali s tem uničujem stroj?

Pa saj si si že sama odgovorila, če ti v 15 letih ni “crknilo” zaradi tega, ti tudi naprej ne bo..

Pri nas zelo redko tiskamo na nov papir.

jasno, ti kr tiskaj na drugo stran, nobene panike

Na posameznih primerih ne moreš delati generalnih zaključkov. Ko pa boš imela v rokah 1000 tiskalnikov, boš pa ekspresno hitro ugotovila, zakaj ti je računalničar to rekel. Uporaba nekvalitetnega papirja namreč pogosto pripelje do okvare občutljivega mehanizma. Pa ne grem v detajle, ker jih boste verjetno težko razumeli, če niste iz te stroke. Dokler je naprava pod garancijo, proizvajalci zato zahtevajo striktno uporabo novega in kvalitetnega papirja, namenjenega ravno tistemu tipu tiskalnikov. Ker sicer “pametni” uporabniki potem na vso silo hočejo uveljavljati reklamacijo, čeprav so sami krivi za okvaro. Imam osebno zelo bogate izkušnje na to temo. Ko garancija mine je pa za proizvajalce boljše, če pametujete po svoje. Ker vam bodo potem verjetno hitreje prodali nov tiskalnik.

Če z laserjem tiskaš na papir ki je na eni strani že potiskan, sam laser pa ni narejen za obojestransko tiskanje so boš s tonerjem zapacala pogonske valje. Pri prehodu skozi Fuser se namreč toner stopi in če ni na pravi strani papirja, se ta stopljeni prime pogonskega mehanizma, kjer se strdi. Najpogostejše posledice so slabo vlečenje papirja, ki se zato rad zaskoči v tiskalniku, črne packe na papirju in čez čas poškodba Fuserja. Če hočeš potem spet dober tiskalnik, je tovrsten servis zelo drag. Slab papir pa je običajno preoster in se praši, poseldica pa je spet uničenje pogonskih gumastih valjev in spodrsavanje papirja. Če sprintaš sem pa tja koga, ni problem. Če delaš veliko, so pa hitro rezultati tukaj. Če se tebi osebno to še ni zgodilo pa ne pomeni, da se mnogim drugim tudi ni.

Kar ti je verjetno hotel povedati je, da je papir poceni v primerjavi s tiskalnikom.

S starim papirjem lahko zjebeš tiskalnik in bodo stroški neprimerno višji. Lahko uporabljaš rabljen papir, če je res raven in ni pomečkan itd. Ampak človek rata šlampast in pojma nimaš kolikokrat gre v tiskalnik že pomečkan papir ali pa celo s sponkami!

Če pokvariš en poceni tiskalnik za recimo 300€ ti to pokrije 100! škatel papirja. Dvomim, da ga toliko prihraniš. Pri dražjih barvnih laserjih so pa te cifre še dosti višje.

Na papirju se enostavno ne splača šparat. Več škode kot koristi.

Jaz list okrog obrnem in tiskam na drugo stran. Se mi smilijo drevesa, da bi jih tako nesramno uničeval.

Ja rad imam naravo in sem ponosen na to!

Rad spim!

A še niste slišali za dvostransko tiskanje ?

Zato ne vem, kaj bi naj bilo narobe, če tiskaš še na drugo stran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close