Državljani vs. banke 5 : 0, zgodba je končana
@zelo enostavno: posredno jih precej tozi drzavo, saj je precej kreditov pri drzavni banki, da ne govorimo o tem, da smo uboge bankice reseval davkoplacevalci; podobno kot sedaj bedake kinso zidal v strugah rek. Denar se pri nas safla skozi okno.
tist ki je vzel kredit v frankih je bil spekulant, hazarder ali pa budalo, ki je dobiko kredit, ni pa razumelo kaj podpisuje. Well, tvoja naloga je da razumes kaj podpises. V lajfu se nisem ene vecje pogodbe podpisal, brez da sem razumel, kaj pravne bedarije pomenijo
Zvarek, 08.12.2023 ob 05:49
@zelo enostavno: posredno jih precej tozi drzavo, saj je precej kreditov pri drzavni banki, da ne govorimo o tem, da smo uboge bankice reseval davkoplacevalci; podobno kot sedaj bedake kinso zidal v strugah rek. Denar se pri nas safla skozi okno.
tist ki je vzel kredit v frankih je bil spekulant, hazarder ali pa budalo, ki je dobiko kredit, ni pa razumelo kaj podpisuje. Well, tvoja naloga je da razumes kaj podpises. V lajfu se nisem ene vecje pogodbe podpisal, brez da sem razumel, kaj pravne bedarije pomenijo
Državnega lastništva v bankah je izredno malo skoraj vse se je prodalo oz. na pol senkalo.
Pogodbe so nične in da so pogodbe nične ni to kar tako iz lufta. Povsod je tako, ne samo pri nas. Kar pomeni da se bankam ni izšel scenarij kjer je bilo ponekod celo zakonsko prepovedano.
5trca, 18.06.2024 ob 14:32
Pozdravljeni,
sedaj je že nekaj časa od tega, ste bili uspešni? Sama se tudi odločam za tožbo, pa ne vem čisto točno ali ja ali ne.
Sem sicer že poplačala, ampak po mojih izračunih cca 30% preveč. Sem tudi že kontaktirala odvetniško hišo Planinšec, ki se ukvarja s tem in so mi rekli, da prioritetno rešujejo primere še aktivnih kreditov, v drugi rundi bodo pa se lotili še takih, ki so že poplačani. Tega se mi ravno ne ljubi čakati, ker bodo itak šli vsi primeri po receptu sodne prakse podobnih primetov in je tako banki kot meni jasno, kakšen bo rezultat.
Moj plan je najprej stopiti do banke, narediti točen izračun preplačila in se potem poskusiti dogovoriti direktno. Sodišča in odvetniki vzamejo denar in predvsem čas. Če bo njihova ponudba smiselna, smo uredili. Če bo prenizka, pa pač tožba.
Forum je zaprt za komentiranje.