Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Državljani vs. banke 5 : 0, zgodba je končana

Državljani vs. banke 5 : 0, zgodba je končana

Končno enkrat ablast ni zaščitila bankarske mafije. Presenetljivo, toda nadvse dobrodošlo…

Slovenci, primite se za žepe… Samo meni boste, tako ali drugače,  vrnili okoli 12 – 15.000 evrov.

12.000 do 15.000€ za nič dela? Ni slabo…

.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175000160?s=mmc

Meni tudi, ker sem imel kredit v € namesto v frankih v obdobju, ko je bil frank nizko in sem bil v neenakopravnem položaju.

Odgovor na objavo uporabnika
Frankenštajni, 10.11.2023 ob 20:35

Končno enkrat ablast ni zaščitila bankarske mafije. Presenetljivo, toda nadvse dobrodošlo…

Slovenci, primite se za žepe… Samo meni boste, tako ali drugače,  vrnili okoli 12 – 15.000 evrov.

12.000 do 15.000€ za nič dela? Ni slabo…

.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175000160?s=mmc

Čestitam.?

ja res je, 10.11.2023 ob 20:40

Meni tudi, ker sem imel kredit v € namesto v frankih v obdobju, ko je bil frank nizko in sem bil v neenakopravnem položaju.

Dvimi, da tebi tudi.

1. Vas je bilo (kredit v evrih) dosti več, kot nas.

2. Banke še enega take udarca (vračanje denarja komitentom) ne bi preživele.

Razen, če bi tako močno cepetale in jokale, da bi Golobček prispeval nekaj sto miljonov, v tem primeru raje miljardico.

Ker pa je Slovenija zapufana do amena, se to zagotovo ne bo zgodilo.

Lahko pa tudi vi poskusite tožiti (težiti), vam nihče ne brani…

V nekaterih bankah so že od začetka vedeli, da bo treba vračati denar, če se ne bo izšlo kot so si zamislili prodajo kreditov v CHF. Od tega je že več kot 17 let. Jasno jim je bilo tudi to, da je čas in denar na njihovi strani. V 17 letih in več se je obrnil denar od preplačil vsaj 10x. Malo se bunijo, kupujejo čas… V vseh državah kjer so banke prodajale kredite v CHF so izgubile tožbe. Slovenija ni nič novega, je samo ena od držav na seznamu.

zakaj bi tebi slovenci vracali… katera banka za prebivslstvo pri nas pa je se v celoti drzavna?

kdaj boste pa slovenci razlascencem vrnili, ker tisto pa nam je drzava ukradla.

Tak izid me niti malo ne preseneča in je pričakovan. Ne moreš tak produkt prodsjat brez konkretne pojasnilne dolžnosti in brez možnosti sklenitve zavarovanja pred valutnim tveganjem.

NesramnaResnica, 11.11.2023 ob 11:18

Tak izid me niti malo ne preseneča in je pričakovan. Ne moreš tak produkt prodsjat brez konkretne pojasnilne dolžnosti in brez možnosti sklenitve zavarovanja pred valutnim tveganjem.

Vse so gnidam objasnili. Samo izgleda da se dandanes ne splača biti razumen. Še največja bedarija je pa to da dejanske kraje (NKBM) pa ne bodo vračali 😀

Zrušila se jim je CHF shema. Pričakovano.

Upam, da od mene ne bodo terjali povračila.

Ko je bil chf : eur 1,5 in se je tudi takrat govorilo, da evro ne bo več dolgo, sem vse prihranke zmetal v chf.
Niti ne pretirano dolgo za tistem pa je razmerje doseglo 1:1 (za trenutek celo malo pod). No, pri 1,02 sem tole jaz zamenjal nazaj v evre in šel z neobdavčenim dobičkom skeširat eno stanovanje.

Tako da 3x hura za chf.

Se je vedelo, da CHF shema ne bo zdržala. Tožbe se vlaga in izgubljajo kot po tekočem traku.

Odločila sva se, da greva v tožbo. Morda kdo ve za seznam odvetnikov, ki se s tem ukvarjajo?

Vtipkajte  “društvo Frank”, bo veliko zadetkov.

Eden, ki zastopa posojilojemalce: odv. pisarna Planinšec. Sva vložila pri njem..

Ni pa edini.

https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/aktualno/krediti-v-svicarskih-frankih

Tisti, ki ste jemali kredit v frankih, ste bili pač špekulanti. Špekulacija se vam ni izšla.
Ker pa vas je veliko in ste predvsem zelo glasni in tišasti, zdaj terorizirate.

Ta  denar  je zaslužen in ne bo nič padel z neba. Ljudje bodo  dobili nazaj svoje, nič tvojega, ker itak nič nimaš.

Te banke niso bile dokapitalizirane z denarjem davkoplačevcev. Torej fovšljivci  pogrizite se do kosti! Pa dober tek.

Edini zaslužkarji bodo sodišča in odvetniki.

udri po goljufivi banki, 25.11.2023 ob 23:53

Vtipkajte  “društvo Frank”, bo veliko zadetkov.

Eden, ki zastopa posojilojemalce: odv. pisarna Planinšec. Sva vložila pri njem..

Ni pa edini.

https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/aktualno/krediti-v-svicarskih-frankih

Hvala za informacijo… Slišim, da banke izgubljajo tožbe in samo še kupujejo čas. Midva sva se zmenila, da greva v tožbo.

Pojdite v tožbo. Čas se odšteva. Bankam ne preostane drugega kot vračilo preplačil ali pa bodo izgubile tožbe, ki jih je vsak mesec več in je še večji strošek, ki ga že plačujejo. Čas, ki so ga kupile pa jim že zmanjkuje. Vem iz zanesljivih virov.

Butasta razlaga odvetnika. “Banke so za valutna tveganja lahko vedele…”. A bejž no? Komitent pa tega ni mogel vedeti? Finančnih produktov, ki so tako ali drugače tvegani, je mnogo. Že navaden potrošniški kredit je tvegan, če npr. EURIBOR zaniha močno navzgor. Hudiča, že navadno varčevanje je tvegano, če pride recimo do visoke inflacije (ne glede na to, ali imaš denar na banki ali doma v nogavici). Po tej večletni sagi mi še vedno ni jasno, česa so banke krive.

Nobeden, neve glede vseh stvari, a ti vse znaš prvi dan rojstva? Lahko predvidevajo oziroma predvidevas in stvari se spreminjajo vsak dan ,naprimer dan in noč in tako naprej, tako da če dobite nazaj,lepo ampak to je le predvidevanje ,in vi ste sigurni da pač je tako. Veliko sreče v tej godlji vam želim.

eoeoe, 29.11.2023 ob 07:19

Butasta razlaga odvetnika. “Banke so za valutna tveganja lahko vedele…”. A bejž no? Komitent pa tega ni mogel vedeti? Finančnih produktov, ki so tako ali drugače tvegani, je mnogo. Že navaden potrošniški kredit je tvegan, če npr. EURIBOR zaniha močno navzgor. Hudiča, že navadno varčevanje je tvegano, če pride recimo do visoke inflacije (ne glede na to, ali imaš denar na banki ali doma v nogavici). Po tej večletni sagi mi še vedno ni jasno, česa so banke krive.

Tudi meni ne. Ko jemlješ kredit, se predvideva, da si opravilno sposoben in da poznaš valutno tveganje. Kaj bi morala banka razložiti? Da CHF lahko raste ali pada? Meni ni nič jasno.

Tak toksičen produkt so prodajale brez konkretne pojasnilne dolžnosti in možnosti zavarovanja pred valutnim tveganjem. V bankah so kar dobro vedeli že od začetka, da bo čez čas treba vračati preplačano, če ne bo šlo po planiranem scenariju.

Pogodbo vzemite in pojdite k odvetniku pri katerem se predhodno naročite. Vam bodo vse razložili. Banke izgubljajo tožbe.

Ne podporan veacanja denarja. Kar so podpisal, so podpisal. Ko jemles kredit se vedno prebere pogodba in se jo razume. Ce si idiot in tega ne naredis, si si sam kriv. Ljudje so hazardirali, sedaj pa toxijo drzavo za lastne bedarije.

Zvarek, 06.12.2023 ob 07:11

Ne podporan veacanja denarja. Kar so podpisal, so podpisal. Ko jemles kredit se vedno prebere pogodba in se jo razume. Ce si idiot in tega ne naredis, si si sam kriv. Ljudje so hazardirali, sedaj pa toxijo drzavo za lastne bedarije.

O čem ti pišeš? Očitno ti zelo slabo bereš. Noben ne toži državo.

V vseh državah kjer so banke prodajale kredite v CHF so izgubile in izgubljajo tožbe. Hmm le zakaj? Tako kot je nekdo že napisal. So v bankah zelo dobro vedeli že pred več kot 17 leti, da bodo morale vračati če se ne bo izšlo po scenariju kot so si ga zamislili. Čas je bil dolgo časa na njihovi strani.

Bodo ti ‘švicarji’ potem bankam tudi vrnili presežno vrednost, ki so si jo pridobili, ko je bil frank nizek? Pošteno bi bilo, mar ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close