Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Družinska pokojnina in delež v podjetju

Družinska pokojnina in delež v podjetju

Živjo,

upam, da mi lahko nekdo pomaga. Po smrti očeta prejemam družinsko pokojnino, v lasti pa je imel delež podjetja, kateri večinski lastnici sva skupaj s sestro. Sklep sodišča je dan, pripada nama njegov delež, vendar me zanima, kako je potem z registracijami, spremembami zastopništva na AJPES-u. Ali sem, če imam delež v podjetju, še upravičena do družinske pokojnine, v podjetju pa se ne bi zaposlila (sem še redna študentka). Prosim za čimprejšnjo pomoč in najlepša hvala!

Ej

prov na organ mi gredo taki, ki bi samo goljufali državo in vlekli od zaposlenih. Odloči se ali hočeš biti vzdrževana oseba (in imeti družinsko pokojnino) ali pa biti kapitalist.
Verjetno je podjetje uspešno in kot tako lahko glede na lastniški delež živiš tudi od dobička…
Sedeti na dveh stolčkih ni ravno moralno, ka-li?

Za prepis in spremembo zastopnika se obrni na notarja.

Družinska pokojnina in delež v podjetju nista združljiva.

Živjo,

hvala lepa za prijazne odgovore. Glede na situacijo, v kateri sem, mi gre res na živce, da res ni nikjer nobenga, k bi bil vsaj mal sočuten. Ravno to sem hotela vprašat, ker sem se pripravljena vsemu odpovedat za to pokojnino, ker s firmo nimam nič in nisem hotla, da pride do kakršnekoli napake. Tko da hvala še enkrat, res je fajn, ko ti kot študentu umre nepričakovano starš, hkrati pa dobiš na glavo še celo firmo. Samo, da bom ogoljufala državo, samo za to mi gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close