Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek družinska blagajna

družinska blagajna

Zelo, zelo te razumem in vedi, da nisi edini primer, zato sem postavila takšno vprašanje. Ali boš zdržala? jas sem zelo na razpotju in vse bolj sem na tem, da bom temu naredila konec!

Denar imava skupen, saj imava tudi skupne otroke, skupno preteklost in skupno prihodnost. Nikoli tudi nisem premišljevala, da bi bilo kako drugače. In štima brez problemov.

Ste pa face! Pri vseh teh desetletjih zakonskega življenja nisem videl ene moje plače. Moja plača se nakazuje na ženin račun. Z denarjem razpolaga moja žena popolnoma prosto. Niti enkrat je še nisem vprašal kaj počne z denarjem, saj ni bilo nikoli potrebe. Se pravi, nikoli nisem pomislil da dela z denarjem nesmotrno. Nasprotno.

Midva ima denar skupaj-če ga ima eden,ga imava oba,če ga nima nihče od naju,sva pa oba brez.

Elza , če si dobra in skrbna mati ti nihče ne more vzeti otrok. Tudi on ne puran visoki , čeprav zasluži 4x ceč od tebe. Torej če imaš svoj osebni dohodek si neodvisna od njega in se ne boj . Otroci so vedno dodeljeni materi sploh če ona lepo skrbi za njih.
Vztrajati v taki vezi kjer se on napaja na tvoj račun je čisti nesmisel. Če sem dobro razumel imaš svoje stanovanje , postavi ga pred vrata ! Sigurno si bo težje potem urejal ” svoje ” stanovanje , ko ne bo več pijavka na tvoji koži. Imaš kaj ponosa , in sploh je ostalo kaj ljubezni ?
Kar pogumno , vrzi ga ven. Pošteno in ljubeče se da živeti z normalnim človekom tudi v baraki.

mijaP………..BRAVO !

No mi smo imel ravno zdej primer, ko je sodišče otroka dodelilo očetu. Je pa res, da more bit oče v tem primeru res AS, da dobi otroka v nasprotju z mamo. Večji problem pri tem so stiki, saj jih kljub materinem neodobravanju sodišče vseeno rado dodeli očetu v večji meri kot želi mati oz. more bit oče res SLAB, da mu prepovejo stike.

Hm, mogoče je drugače ko si poročen, sam ne morem si rpedstavljat, da bi imela tipovo kreditno kartico in bi zapravljala njegov denar, ko bi mojega zmanjkalo. Drugače pa itak, če skupaj živiš se za nekatere stvari skupaj odločiš in pol verjetn da tist k ma več 🙂 Če mata oba enako pa vsak pol. Odvisno, a je ful razlika al ne med njima…

Ko sem bil poročen sva imela skupni račun doslej je bilo vse okej dokler nisem ugotovil da je moja takratna žena sposodila ljubčku denar potem je bilo joj … potem se ločil in šel na svoje … danes s partnerko imava ločen račun … dobra izkušnja mar ne …

Ko se enkrat odlocis za skupno zivljenje, potem se moras zavedati, da postane skupno vse in to ti mora prijat.Tu ni vec moje, tvoje, ampak najino, le tako lahko funkcioniras na dolgi rok.
Zakaj bi bilo nekaj loceno..se da na kupcek in potem racionalno razdeli za stroske, obveznosti in kljub vsemu imas se vedno denar zase..in on zase..ce je zaupanje..ni vprasanja..kam si dala ta in ta denar..ker itak ve zakaj se ga vse porabi…tako jaz ne sprasujem njega za vsak tolar in on ne mene! Skupno gledava na vse in tako tudi imava, pa se zaradi denarja nisva se nikoli skregala v vseh teh letih zakona!

po moje ne moreš nobenemu zaupati kar se tiče denarja
niti tistemu, ki misliš da ga kao poznaš

Skupen račun, vsak svojo kartico, o večjih nakupih se odločava skupaj, za dnevno potrošnjo pa noben nobenga ne kontrolira. Štima.

jaz mam svoj račun on pa svojega,ampak denar gre pa od obeh za vse.se zmeniva sproti.Štima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close