Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Druženje z bivšim

Druženje z bivšim

Odgovor na objavo uporabnika
Maka čivčata, 04.08.2022 ob 13:39

predana pa ni nobena ki je imela vec kot 2-3.

to je pa vec al manj vsaka.

in pol se cudi, kako to da je mamica samohranilka, ubogica, jebiga

o tem pa nočem.

Prav si naredil.

Če imaš potrebo družiti se bivšimi, si sam(a) ubistvo že bivš(i)(a), samo vprašanje časa

Anonimno 2325, 05.08.2022 ob 09:27

Če imaš potrebo družiti se bivšimi, si sam(a) ubistvo že bivš(i)(a), samo vprašanje časa

Ne drži povsem.

Bodimo ljudje: če z nekom preživiš nekaj let, tudi čudovita so bila posredi, zakaj ob srečanju ne bi spila kavo? To ni druženje, ki ga planiraš! To je samo spoštovanje.

Druženje pa je druga zadeva: planirano druženje pa sem absolutno-PROTI!

Nekako ne sovpada v kontekst “bivših” partnerjev, po moje tudi ob otrocih ne, razen, ko je striktno govora o njih! Sicer pa prej ne kakor ja.

Prijateljica je zaposlila v salonu bivšo od svojega moža: JAZ NE BI, čeprav je o tega že 20 let. Eno je delo drugo privat, tukaj pa so tudi poslovna srečanja neizbežna.

Drži.

Kar hitro ja, 05.08.2022 ob 10:25

Drži.

Za anonimno.

Ne more imeti prijat. odnosa z bivšim.. Enostavno ni možno.

Ta odnos je lahko imela pred njuno zvezo in med njuno zvezo. Ampak, ker jima ze med njuno zvezo ta prijat. vez ni stimala, sta šla narazen. Nikakor pa ne more imeti bivšega za prijatelja, torej po končani zvezi.

Kako bo ženska zgolj prijateljevala z nekom, po katerem je skakala in mu tiča polirala!?

Tukaj sta možna samo 2 scenarija.

Al skače po njegovem tiču, ali pa si tega želi. Tretje  ni!

Roge ti natika.

Če ima vaša partnerka potrebo po družbi svojega bivšega, se jo znebite. Moja je bila tak primerek. V njeni glavi je to bilo vse OK, samo stroka bi (in tudi je) potrdila, da v njeni glavi ni vse tako kot bi sicer moralo biti. Otrok gor ali dol, takšne ženske se morate znebiti čimprej in si najti normalno partnerko, da boste spet zaživeli

Ne vem no.

Jaz sem ločena 7 let, skupi en otrok (odrasel), pride familija iz tujine, mi se normalno družimo, brez kaotike, drame, kakor, da ne bi bila ločena. Zakaj ne?

V glavi imava poštiman, ljubiva se ne več, se pa spoštujeva že zaradi otroka. Po 25 letih se je najino gnezdo ohladilo, to pa ne pomeni, da ne morem z njim na kavo, čeprav se to redko zgodi.

Verjamem pa, da je to veliko težje v vezah, kjer eden od partnerjev še hodi k bivšim nazaj, čeprav je že v novi vezi.

Veze, ki se zgodijo takoj po razhodih običajno tudi ne tajajo dolgo, ker gre za proces prebolevanja od prejšnje. Kar pomen iz te moke ni dolgoročnega kruha, zdaj njej, malce kasneje pa pri drugi.

čudno, 02.08.2022 ob 13:53

Moja se je družila z bivšim. Stalno sta se klicarila in sta bila kao frenda. Ko sem ji omenil, da mene to moti me je samo čudno pogledala. Večkrat sem ji rekel, da mi to res ni kul. No, včeraj ko sem prišel domov se je on ravno odpravljal in sem ga videl, da je bil pri nama. Ona je pol šla še nekaj do svoje mati in ta čas sem jaz izkoristil, da sem ji vse njene stvari postavil v vrečke pred blok. Nevem kaj zdaj želi, sam kliče neprestano. A je kak moški tu, ki bi to prenašal? Aja, stara sva oba preko 30

NEbi in bravo.nerabis bit copata

Anonimno 10009, 09.08.2022 ob 09:37

NEbi in bravo.nerabis bit copata

ja moški, ti sam nateraj babo u dube, pred teboj jo pa je  bivši…adacta.

samo Debilni spregledajo signale, teraj jo u PM, velja za oba spola.

kjer je dim (intuicija) je že prepozno, otroci ali ne, odrastejo v bolj zdravih vezah, čeprav ločenih staršev.

Normalen odnos je ok, 02.08.2022 ob 14:10

Meni se nek normalen odnos z bivšimi zdi ok. Torej, če se vidita, se komot pozdravita, kakšno rečeta, gresta lahko tudi na kavo parkrat na leto. Da pa je moj z bivšo na vezi vsak teden, hodita skupaj ven, si povesta kakšne stvari, ki se tičejo samo naju, pa si nimam z njim več kaj za početi in zaključim. Da pa bi jo povabil še v moj dom brez, da bi jaz vedela, totalno nespoštljivo. Eni s preteklostjo pač ne morejo zaključiti, eni so še vedno nekako odvisni od bivših, morda bivši vedo kaj takšnega in celo izsiljujejo, da bodo kaj izdali. Imaš vse sorte.

hodit z bivsimi na kavo ni normalno

Anonimno Nejc sm, 09.08.2022 ob 10:29

ja moški, ti sam nateraj babo u dube, pred teboj jo pa je  bivši…adacta.

samo Debilni spregledajo signale, teraj jo u PM, velja za oba spola.

kjer je dim (intuicija) je že prepozno, otroci ali ne, odrastejo v bolj zdravih vezah, čeprav ločenih staršev.

Bodimo “civilizirani” ob srečanju, kavica ja, klicanje v vezi otroka ja, vse ostalo ne.

Ko se to že dogaja… Si lahko prepričan/a, da se tudi dobivata…!

…knjigo, ki jo enkrat ali večkrat prebereš, ne moreš pričakovat drugačne konca, vedno je isti, a ne da!

Zmeraj ko vidim to temo gor in avtorja, ki sprašuje “zakaj kliče, kaj bi rada”, pomislim, da morda nisi vsega spakiral in kaj fali… 😉

Drugače pa, nobeden, ki misli v zvezi resno, tega ne bi prenašal in z druge strani, nobeden, ki misli v zvezi resno, ne bi bil non stop na vezi z bivšim. Tako da, podpiram tvojo odločitev.

-misst-, 09.08.2022 ob 10:48

Zmeraj ko vidim to temo gor in avtorja, ki sprašuje “zakaj kliče, kaj bi rada”, pomislim, da morda nisi vsega spakiral in kaj fali… 😉

Drugače pa, nobeden, ki misli v zvezi resno, tega ne bi prenašal in z druge strani, nobeden, ki misli v zvezi resno, ne bi bil non stop na vezi z bivšim. Tako da, podpiram tvojo odločitev.

Ravno to trenutno doživljam. Moj partner in njegova bivša sta na vezi leto ali več, nonstop pisanja, klicanja, veliko med službenim časom, ure visita na telefonu se pogovarjata, on se skoz in skoz trudi, da ostaneta v kontaktu, ona pa ga provocira “stanje” bi pa ne bi. Pa se ne javi ga ignorira, pa mine čas pa izliv ljubezni in čustev in spet na novo , oba velik Ego, nihče nebi popustil se pogovoril in skoz in skoz zlivata soje frustracije en na drugega. Vmes padajo žaljivke tudi name (seveda z njene strani) in to traje in traje, vmes že rodim pa še zmeraj nista zaključila! Mislim ok, sedaj pa bo dala mir in ne, saga se nadaljuje dalje. Pa on popolnoma prekine kontakt z njo, pa ga ona izsiljuje z frustracijami in blamažami pred sorodniki, prijatelji, menoj, ker vesta vsak o drug drugem kaj neprijetnega itd. Pa on tole lekcijo ponovi in gre njo blamirat pred sorodniki itn. Skratka noben o njiju ne popusti.

Kaj naj si mislim? Me je varal ves čas? Sem se prenaglila z otrokom, misleč, da bo mir?. A mislite, da se tak lahko spremeni?

Eni s preteklostjo pač ne morejo zaključiti, eni so še vedno nekako odvisni od bivših, morda bivši vedo kaj takšnega in celo izsiljujejo, da bodo kaj izdali. Imaš vse sorte.

Ne, z bivšimi se ne hodi na pijače, ne ohranja se stikov. Kaj šele vozi domov.
Dva bivša partnerja, ki ohranjata stike, se načrtno videvata, še vedno do določene mere ‘sta’, se še rabita, pozornost drug drugega, popestritev, hranita prizadeti ego. To ni zdravo, je nezrelo in nespoštljivo do partnerjev, otrok. In to čustveno zreli osebi ni treba posebej razlagati. V novem odnosu ni prostora za bivše. Pika.
S partnerjem se pogovoriš, poveš, da te moti, kako se počutiš. Če s tem nadaljuje, zaključiš. Mu pač ni dovolj do tebe, mu te ni težko prizadeti.
Moj bivši je to počel, na skrivaj,  seveda. Bil je patološki narcis, ona poročena z otroki, pedagog. Ogabno.

Ti se pa nimaš preveč rada, a ne? In v to zablodo od odnosov boš vpletla še otroka?!

“Pikica mala”

Ti si 3 kolo, upam, da to razumeš.

Zdej, al se tu da zraven njiju kotalit in čakat če ena guma poči, da boš kot rezerva lahko prišla na svoj račun, fine by me. Ampak jaz bi ga pustila. Že daaaavno.

kristi423, 09.08.2022 ob 11:25

Ti se pa nimaš preveč rada, a ne? In v to zablodo od odnosov boš vpletla še otroka?!

…Ja če pa sveto zatrjuje, da nista imela nič, da gre sam za pogovor, ampak saj po zanositvi je z njo končal, prekinil vse stike , pa ona ni dala miru, vendar je o njej razmišljal, vsakič je vmes priletel kak “preblisk” kako je ona to, in to…pol enkrat jo kritizira, drugič ne ve kaj bi itd. …otrok je rojen, zdaj pa ne vem. Pa še poročila sva se vmes, menim, da mi bo žl.

-misst-, 09.08.2022 ob 11:36

“Pikica mala”

Ti si 3 kolo, upam, da to razumeš.

Zdej, al se tu da zraven njiju kotalit in čakat če ena guma poči, da boš kot rezerva lahko prišla na svoj račun, fine by me. Ampak jaz bi ga pustila. Že daaaavno.

Če pa vidim, da naju ima z otrok zeloo rad. Morda me je prvo leto varal, ne vem pa zakaj je ona tako vztrajna? Imam občutek, da je niti ni prizadelo, da sem noseča. Je pa res, da nosečnost ni bila načrtovana.

Skoraj dve leti sva skupaj in ji je pred kratkim šel na dom zlit svoje frustracije pred družino, a mislite, a se ne more spremenit?

kristi423, 09.08.2022 ob 11:18

Ne, z bivšimi se ne hodi na pijače, ne ohranja se stikov. Kaj šele vozi domov.
Dva bivša partnerja, ki ohranjata stike, se načrtno videvata, še vedno do določene mere ‘sta’, se še rabita, pozornost drug drugega, popestritev, hranita prizadeti ego. To ni zdravo, je nezrelo in nespoštljivo do partnerjev, otrok. In to čustveno zreli osebi ni treba posebej razlagati. V novem odnosu ni prostora za bivše. Pika.
S partnerjem se pogovoriš, poveš, da te moti, kako se počutiš. Če s tem nadaljuje, zaključiš. Mu pač ni dovolj do tebe, mu te ni težko prizadeti.
Moj bivši je to počel, na skrivaj,  seveda. Bil je patološki narcis, ona poročena z otroki, pedagog. Ogabno.

Se strinjam s teboj. Nima veze ali se gre to za moškega ali žensko. Če je bivši/ bivša je z razlogom. Ni se treba grdo gledat, pa pluvat ko se srečate, ampak ni pa treba skozi riti skup tiščat. Maš pa vseh sort ljudi ja.

Tam en, 09.08.2022 ob 11:46

Se strinjam s teboj. Nima veze ali se gre to za moškega ali žensko. Če je bivši/ bivša je z razlogom. Ni se treba grdo gledat, pa pluvat ko se srečate, ampak ni pa treba skozi riti skup tiščat. Maš pa vseh sort ljudi ja.

…še to…z vsemi je enako ravnal, vse je varal in iz veze v vezo je hodil brez krpanja odnosov od prej…

otrok je star 1,5 meseca in je do sedaj odličen oče v kolikor je pač doma.

Za bivšo pa menim, da ga ne želi nazaj, prej bi rekla, da naju želi spret, dokazat, da ima njo raje. Mislim, četudi se poslovim ga ne bo vzela nazaj.

Je ločena, a izredno dobro funkcionira z bivšim možem. Tako, da ko ju vidiš skupi, bi menil, da je vse ok. Me razjeda črviček, da se je spremenil samo trenutno zaradi otroka?

hmmm

moj podpis temu mnenju!

exact, 09.08.2022 ob 12:07

moj podpis temu mnenju!

ce bi le ta forum zmogel citirati, ce oznacis citat… torej  strinjanje je namenjeno postu Kristi423

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close