Družbeni temelji
Natačno takega ga vidiš ravno zato, KER SE TI ZDI. To, kar vidiš, je posledica tega, kar občutiš, torej tega, kar se ti zdi. 🙂 Da se ti nekaj zdi in da nekaj vidiš, je eno in isto, le da je hkrati drugo posledica prvega. Ne more se ti namreč zdeti, da je slika lepa, vidiš pa grdo. To ne gre.
Natačno takega ga vidiš ravno zato, KER SE TI ZDI. To, kar vidiš, je posledica tega, kar občutiš, torej tega, kar se ti zdi. 🙂 Da se ti nekaj zdi in da nekaj vidiš, je eno in isto, le da je hkrati drugo posledica prvega. Ne more se ti namreč zdeti, da je slika lepa, vidiš pa grdo. To ne gre.[/quote]
Čakaj malo – meni se praviloma nič ne zdi/dozdeva, povem tako kakor je; “zdeti se” ni 100%.
Bom odkrita – na jetra mi grejo ljudje, ki uporabljajo izraz “zdi se mi”, ker s tem hkrati povedo, kako niso vase sigurni, neprepričani v to kar blebetajo, lažejo. Klasičen primer tega je ko punca simpatijo vpraša, kakšno jo vidi in on ji odvrne: zdiš se mi lepa, v resnici pa si misli: “Spelji se, opica”.
Če se nekomu nekaj zdi ne pomeni, da bo povedal resnico, zato ne maram “razložene” besedne zveze.
Marko, če se tebi vse v življenju le zdi, dozdeva pač tvoja stvar, meni se ne 🙂
Natačno takega ga vidiš ravno zato, KER SE TI ZDI. To, kar vidiš, je posledica tega, kar občutiš, torej tega, kar se ti zdi. 🙂 Da se ti nekaj zdi in da nekaj vidiš, je eno in isto, le da je hkrati drugo posledica prvega. Ne more se ti namreč zdeti, da je slika lepa, vidiš pa grdo. To ne gre.[/quote]
Čakaj malo – meni se praviloma nič ne zdi/dozdeva, povem tako kakor je; “zdeti se” ni 100%.
Bom odkrita – na jetra mi grejo ljudje, ki uporabljajo izraz “zdi se mi”, ker s tem hkrati povedo, kako niso vase sigurni, neprepričani v to kar blebetajo, lažejo. Klasičen primer tega je ko punca simpatijo vpraša, kakšno jo vidi in on ji odvrne: zdiš se mi lepa, v resnici pa si misli: “Spelji se, opica”.
Če se nekomu nekaj zdi ne pomeni, da bo povedal resnico, zato ne maram “razložene” besedne zveze.
Marko, če se tebi vse v življenju le zdi, dozdeva pač tvoja stvar, meni se ne :)[/quote]
Zate je avatar grd in grotesken, zame pa ne. Torej bom sama trdila, da trditev “ta avatar je grd in grotesken” ne drži, medtem ko osebnemu mnenju praviloma ne bom ugovarjala.
Kar se tiče pa besedne zveze “zdi se mi”, je pa stvar posameznikove sposobnosti razločevanja pomena, kadar sogovornik uporabi omenjeno besedno zvezo (glej SSKJ).
Marko, če se tebi vse v življenju le zdi, dozdeva pač tvoja stvar, meni se ne :)[/quote]
Problem nastane, ko si v nekaj prepričana, v resnici pa se motiš. Če pa se nekomu “samo” zdi, pa ima še vedno lahko prav, motiti se ne more. Tako se vsaj meni zdi. 😉
Hočem samo povedat, da je bolj obzirno do sogovornika reči, da se ti nekaj zdi (govorim na splošno, ne za ta primer s sliko), kot pa da si v nekaj 100% prepričan oziroma, da VEŠ. Tako mu daš vedeti, da se nimaš za nezmotljivega in dopuščaš še kakšno drugo resnico, kot pa tisto, ki jo vidiš v nekem momentu.
Glej, gre za čisto navadno aroganco s tvoje strani.
Ti praviš “tale avatar je grd” (in pika) …kar pomeni, da ti dol visi za to, da imajo o njem drugi ljudje
drugačno mnenje. Izražaš SVOJE mnenje tako, kot da je to SPLOŠNO SPREJETA RESNICA, kar
seveda ne more biti.
Imaš se za tako avtoriteto, da pričakuješ, da bo tvoje videnje ene zadeve več vredno od videnja večine,
imaš se za kompetentno ocenjevati vse živo in pričakuješ od ljudi, da bodo brez ugovorov sprejeli
tvoje mnenje za dokončno in “resnico”…
In izraz “se mi zdi” ne pomeni, da je nekdo neprepričan vase, je samo vljuden in ne vsiljuje svojega
vidika in se nima za pametnejšega od celega sveta…
Forum je zaprt za komentiranje.