Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek družba

družba

dragi bralci & bralke,
predvidevam, da ste na teh portalih mlajši, predvidevam pa tudi, da ste v glavnem ženske. Če se motim, me bo veselilo.
Za kaj gre? Stara sem 52 let, včasih pogrešam moško družbo….Veliko se ukvarjam s športi, berem, potujem, sem zelo aktivna, žal pa se mi po dosedanjih izkušnjah zdi, da se povsod, kjer sem, znajdemo samo ženske. Moški so v manjšini, eden na dvajset žensk ali še to ne.
Pa še tisti, ki tam so, so ali poročeni ali pa se z njimi pod milim nebom nimam kaj pogovarjati…Včasih so smešno oblečeni, nos pa pove, da so se že dlje časa na daleč izogibali kopalnicam.
Ja, saj vem, delujem kritično in kritizersko. Sploh ni res! Poskupam biti zelo realna.

Upam, da boste spregledali moje drobne ”pritožbe” in mi kaj pametnega in uporabnega svetovali & povedali.

Izgleda, da čakaš princa na belem konju, takega ni.Kdor izbira, izbirek dobi….

@jožicaa ali @jožicaaaa 😉

Sem se že ustrašil, da bom zagledal še več a-jev 😉 in še več kot le dve, v roku dveh minut, 🙂 na novo odprti novi temi, z enakima naslovoma (»družba«) in celo z enako vsebino. 😉

Kaj je tako hudega v tem zgodnjem nedeljskem jutru? Ali je to posledica prečute noči ali zgodnjega vstajanja? Kakšne težke misli polne neučakanega pričakovanja?

Za začetek, še vedno velja staro pravilo, da dame nikoli same od sebe ne razkrivajo svojih let. Če pa že, kar je vse (po)hvale vredno, 🙂 bolje je, da zase ne rečejo, da so stare. Priporočam, da se število let sporoči na bolj primeren in izviren način, le nekaj predlogov: štejem 52 let, imam 52 let, ponosna sem na svojih 52 let, že malo več kot pol stoletja tlačim to zemljico itd. Nikakor pa zase ne govorimo, da smo stari. To je takoj, že v štartu, črna pika in velikanski minus. ;)))

Sam se bom oglašal le v tej temi, ker sem bolj lene sorte in se mi ne ljubi skakljati sem ter tja.

Jah, lipicanec je crknil, princ pa je 50++!
Poizkusi s kakšnim “kmečkim” konjem.
Malce bolj se držijo “štale”, so pa dokaj zanesljivi!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Med 50 – 60 je izrazito pomanjkanje moških in v teh letih se že občuti, da nas ženske v starosti
prekašate.

Tisto o: kopalnico imam, mi je smešno posploševanje:))

:))) če ti ga do zdaj ni ratalo dobit’, dvomim, da bo kaj sreče v prihodnje?

Pa še ne dišijo ti, moški :))

Sem se kar malo zamislila. Okoli sebe imam kar nekaj samskih ljudi približno tvojih let, pa se mi zdi, da se moški in ženske obnašajo popolnoma drugače,
Prijateljice hodijo ven, v kino, gledališče, na koncerte. Se vpisujejo v različne tečaje, gredo na potovanja. Njihovo poročilo pa je identično tvojemu, povsod so same ženske, morda se najde še kakšen par. Samski moški je čudo, običajno pa popolnoma “neuporaben”.
Moški pa, vsaj ti, ki jih poznam, spet drugače. Tisti, nikoli poročeni v glavnem še vedno furajo naprej svoj študentovski način življenja, tudi družijo se v glavnem z mladimi, žurajo, hodijo na koncerte. Eni postanejo popolni samotarji, tudi dopust si privoščijo v “nomadskem” stilu in bi jim bila ženska bolj kot ne odveč. Tretji sicer želijo nekoga, a je njihov krog služba-dom, sem ter tja še kakšna biciklistična tura. Nekaj jih po ločitvi spet pospešeno pije, te običajno najdeš po bifejih.
Vidim pa tudi, da si moški hitreje najdejo nadomestek bivše partnerke, medtem ko se mi zdi, da večina žensk ostane samih.
Če razmislim, se mi zdijo ženske precej bolj aktivne v družabnem življenju, medtem ko moški kar nekako “mrknejo”.
To velja za te, ki jih poznam.

Jaz sem stara 34 let pa ugotavljam podobno za starostno obodboje 30-40. Povsod same ženske: razne športne aktivnosti, izleti, predavanja, tečaji, izobraževanja – same ženske. Kje so moški, pojma nimam.

Moški smo doma, peremo, kuhamo, likamo, pazimo otroke…..se kar nabere.

No, mene zanimajo samski moški 🙂

[/quote]

Pri meni je malce drugače:
pere pralni stroj, kuham bolj malo oz. za dva dni skupaj, likam ne (zakaj bi, raje kupim oblačila, ki se ne mečkajo, srajc in hlač na rob pa mi ni treba nosit :)), otrok nimam, ker sem samska.

Pozdravljeni,

ja, saj bo nekaj resnice v tem, kar zaznavate, vendar je približno enako (mogoče manj) tudi obratno, odvisno ali gledaš z moškimi/ženskimi očmi. Podobno kot vi, zaznavam za ženske. Veste, ženske se družite, “jamrate”, opravljate, tega v glavnem moški ne počnemo. Ja še to, tudi moški smo radi urejeni, čisti, toda nemalokrat vidim neurejeno žensko, kar se meni zdi ful grše, kot če je neurejen dedec.

Pa lep pozdrav, Bojan

Ne vem kaj je imela v mislih jožica, ampak kot aktivno življenje sem imela v mislih rekreacijo (to ne pomeni ravno druženje, če greš sama na kolo, v gore :)), kulturo, vse sama. Opravljanja pa sploh nisem imela v mislih. Ampak preprosto, da sama hodim na različne aktivnosti, kjer pa so predvsem ženske. Recimo sem šla na rafting, pa ugotovim, da so se prijavile le ženske, grem na polet s padalom pa pravijo, da hodijo predvsem ženske 🙂

Kaj pomeni urejena ženska?
Zame je urejen moški opran in umit. Se pravi, da nima par dni starih majic, gat, nogavic. Da niso kavbojke trde od umazanije. Pa da lasje niso mastni, ker že več kot en teden niso videli vode. Pa da nima zadaha po alkoholu, cigaretih. Kaj pa za ženske velja?

Moški gremo namesto raftinga isto progo odpeljat s kajakom kar je težje (in nudi več užitka), letimo s padali v svoji organizaciji, itd.
Vseeno pa radi poklepetamo s tistimi ženskami, ki so sicer na organizirani varianti, pa imajo ravno pavzo. Če niso tako zaposlene s sabo in svojimi kolegicami, da nas sploh ne opazijo.

Jaz sem bila na tečaju padalstva pa ni bilo tam nekih moških :), verjetno se padalstva ne naučite sami od sebe :).
Dostikrat grem na voden spust s kajakom pa za družbo najdem samo ženske :). Ko sprašujem okrog, ne poznam nobenega moškega, ki bi se ukvarjal s kajakaštvom :).
Kolesarjenje, gore, smučanje in podobne zadeve pa hodim sama, ampak tudi tam ne opazim moških :), ki bi bili pripravljeni kako reči. V gorah se da poklepetat le s kakimi starejšimi gospodi, mladi pa še odzravit nočejo. Če pa že odzdravi pa nekaj zamomolja. Starejši planinci pa so pravo nasprotje: nasmejani, prijazni.

@tudi mlajši

Morda je za pojasnila in razlage dobro prebrati tudi

Arthur Bloch: Murphyjev zakon ter ostali razlogi, da stvari gredo narobe. (1991).

Nekaj tovrstnih zakonitosti, ki se mi zdijo še najbolj primerne, sem prepisal: 😉

119 Zakon neizgovorljivosti:

Čim nekaj omeniš:
      • če je dobro, izgine
      • če je slabo, se zgodi.

120 Nerecipročni zakon pričakovanja:

• negativna pričakovanja dajo negativne rezultate
      • pozitivna pričakovanja dajo negativne rezultate.

121 Howerjev zakon:

Vsak človek ima shemo, ki ne deluje.

123 Borenov zakon:

Če nečesa ne veš, momljaj.

;)))
.

To je pa resna smola…

Glede tegale spodaj pa:

Vabljena zraven! Lokacija – Lj & Gorenjska. Družba vedno prav pride, le povej koliko znaš veslat… Lahko pelješ do II+ oz III- ?
Družbe je ponavadi kar nekaj na vodi, le malo traja, da se ljudje odpro in začnejo klepetat.

Glede bicikla in hribov… tudi. Ravno par dni nazaj sem se pošteno naklepetal z eno punco, ki sva se čisto po naključju srečala pri počitku po vzponu v triglavskem NP.

P.S. Npr. kajakaško družbo je res težje najti na kopnem in v barih, vendar ob vodah (kjer se vesla) je pa vedno kdo…

Zgleda, da se bom morala preseliti 🙂 na Gorensjko oz. v LJ 🙂

Ali pa vsake toliko priti malo pogledat… (pa športno opremo s seboj!).

Na srečo agencije ponujajo single potovanja, baje vedno več. Najdejo tudi samski ženski sopotnico za dopust, čisto preprosto podatki: starost, spol, kraj potovanja, …išče se sopotnica . Baje, da kar uspešno.

Res pa, da v reali moških okoli 50-tega leta ni. Ali pa jih samske ne srečamo.

Zakaj pa bi rabile agencijo :), brez agencije je veliko bolje in ceneje 🙂

Nekaj sem opazil;
Namreč večinoma mislimo, da naj bi ljudje nekje do 50 (pa tudi manj) že vedeli kaj imajo radi in kaj radi počno.
Tako da verjetno moški pri 50, ki so že dolga leta npr. radi jadrali – tudi zdaj jadrajo, vendar s svojo družbo in svojo jadrnico.
Podobno je pri potepih – verjetno gredo v svoji organizaciji, ali pa npr. s svojim avtodomom, ker že znajo, vedo in zmorejo.

Hkrati pa se mi zdi, da ženske ob življenski spremembi (npr. ločitev, ipd) poskušajo tudi z novimi hobiji oz. prostočasnimi aktivnostmi. Torej na novo pri npr. 50tih…, ko se moški le še naprej ukvarjajo s tistim, s čemer so se že prej.
Nič čudnega torej, da praktično ni srečanj na raznih tečajih, organiziranih potovanjih, itd… ker moški teh let ne hodijo na to. Jim ni treba in v veliki meri jih najbrž ne zanima uresničevanje nekih starih želja – saj jih uresničujejo že leta.

Je kaj soli v tem?

Tudi ženske vemo, kaj bi rade, pa na žalost ugotavljamo, da ni primernih partnerjev, jih enostavno ne srečamo. Ne vem, kam bi še morale iti, da bi srečale kakšnega moškega kandidata. Mnenje moških tukaj je, saj vam je prav, da ste same, ker ste izbirčne, ker niste bile zadovoljne s prvim,…

“S(love)nija” = organizirani komunisticni kriminal ne pa druzba…prosim lepo…

Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram “Slovenskemu” in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA…zakaj situacija kot je v JUGO “SLOVENSKI” DRZAVI..KDO SO “SLOVENSKI” IN HRVASKI POLITIKI… http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst “Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi”. Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

@Jenijenijenipasajnikolinibila

Ob vsem spoštovanju, res mi ni jasno v kakšni povezavi je to propagand(istič)no besedilo s samo temo, ki (za)res ima (pre-široko, ne-natančno in ne-jasno zastavljen) naslov: družba.

Lahko pa razpravljamo tudi o Iveku/Ivanu Krambergerju, dobremu človeku iz Negove.
Novo temo res ni tako težko zastaviti!
.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close