Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika družabno kosilo

družabno kosilo

Naslednjo soboto prirejam družabno kosilo(na račun vselitve) za 5 parov.Zanime me, kaj naj pripravim, da bo malo boljše od navadnega kosila pa mi vendar ne bo potrebno biti en dan prej in ves čas obiskov za štedilnikom. Glede na to, da imate izkušnje glede vsega prosim za nasvet, da se pripravim.Nisem ravno tip na zadnji moment.Hvala.

Piščančji žur, široki rezanci, priloga po želji, ….

fondue, raclette,

gobova juha+ Lazanja+solata, gobova juha+ mesne palačinke+ solata

Piščančji zrezki, prekriti s šunko in sirom ter kislo smetano in ostalimi začimbami, pečeni v pečici.

Piščančje zrezke potolčeš, posoliš, popraš(ni pa treba pretiravat, ker sta tudi šunka in sir slana), premažeš po želji z zeliščnim maslom. Malo popečeš v ponvi in zložiš v namaščen pekač. Prekriješ zrezke s kakšno res kvalitetno in okusno šunko ter sirom. Zmešaš kislo smetano z malo mleka in kakšno jajčko ter poliješ čez. Pečeš v pečici pri cca.180 stopinjah, dokler se ne zlato rjavo zapeče.-

Resnično zelo malo dela in tudi če zamudijo, lahko zrezke pustiš na toplem v pečici.

Kot prilogo pa priporočam pikantni mehiški riž. Kupiš riž po želji, zamrznjeno mehiško zelenjavo(npr od Ete) in srednje pekočo salso za Tortilje. Riž z zelenjavo pripraviš kot običajno, na koncu pa primešaš tole salso, seveda po okusu in še malo potenstaš, da je salsa tudi topla.

Pa še kakšno solatko zraven, zeleno ali pa kar peso.

Namesto juhe, lahko npr. pripraviš še kakšno hladno predjed (obloženi kruhki) ali če imajo radi ribjo paštetko na opečenih kruhkih.

Če nisi vešča v peki sladic, potem h kavi pašejo Pečjakovi francoski rogljički z marmelado.

Aja, pa še to. H piščančjemu mesu menda najbolj paše belo sladko ali polsladko vino. Jaz priporočam Sladki Refošk od Vinakoper.

Lepo se imejte!

Tortilje in solato … predjed pa vsak malo bifteka …

Glusujem za fondi, sem ga že večkrat pripravila, tudi ob vselitvi v stanovanje in vedno znova pride od koga komentar, da je tale fondi pa res družabna zadeva. Poleg tega zelo malo dela, traja malo več časa, nič ti ni treba bit na trnih, ali bodo gosti točni in ti še v zadnjem trenutku nekaj prčkat po kuhinji, skratka, mirno in sproščeno uživaš z gosti…

Curry, a si tako prijazna in poveš, kaj je “raclette”…res ne vem, ker si ga dala ravno ob bok mojemu priljubljenemu fondiju me zelo zanima :-). Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close