Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Drugič gremo rodit

Drugič gremo rodit

Hejla!

Mamice, katere ste rodile prvič brez epiduralne in dolgo-boleče ( jaz sem brez epiduralne 14 ur, dvojni umetni)..

Sedaj me je strah poroda se 20x bolj kot prvič in resno me zanima kako ste ve gledale na to,” kako ste preživele” porod je trajalo ful časa ste vzele drugič epiduralno ali brez..

Hvala za vaše komentarje.. 🙂

Pa srečno vsaki posebej!

Drugič je navadno lažje. Jaz sem šla na naravno, vmes so mi dali neko protibolečinsko zadevo in se je dalo zdržat. Srečno!

Odgovor na objavo uporabnika
Ena849, 02.01.2022 ob 22:21

Drugič je navadno lažje. Jaz sem šla na naravno, vmes so mi dali neko protibolečinsko zadevo in se je dalo zdržat. Srečno!

Niti dva porod, edve porodnici ne rodita po ustaljenem vzorcu- niti ne velja pravilo,da je v drugo porod lažji. Nope! Pri meni nikakor. Pri prvem že nenormalno močni in hudi popadki, drugič še bolj razstrgajoči efekt popadkov kot da sem na natezalnici, da mi bo medenico razklalo. ( pa nisem pussy glede bolečin, druge bolečine komot prenašam),  v drugo mi voda sploh ni odtekla, samo krvavenje in odpiranje , močni popadki, takoj hitro skupaj in bejži v porodnišnico -bil je v uri in pol zunaj od prvega popadka – ni bilo časa ne za klistir, nič.. samo v porodno sobo in to ob dveh zjutraj so vsi na kup leteli, ker je bil otrok v 33. GT….Drugemu otroku se je v maternici  popkovina med porodom zavila okoli vratu – mi je babica dobesedno skakala po trebuhu, da je ven padel čimprej. Pa še nedonošenček…. Noro.  Ja, je lepo spraviti na svet svojega potomca, ampak iz varnostnih razlogov in strahu, kaj bi me še v naslednjih porodih čakalo – ni govora, dovolj je bilo rojevanja zame.

Mene je bilo strah, ker sem imela prvic CR, in ce nebi bila takrat v porodnisnici bi se slabo koncalo za otroka.

Drugič  spet CR 2 dni pred napovedanim datumom za CR. Pred carskim rezom sem prosila po 17 urah popadkov za kaksne protibolečinske tablete pa so mi samo rekli, da mi glede na prvi porod ne smejo dati nič.

Mislim, da sem zakljucila s porodih.

Je šlo v drugo res hitro :), sem pa v prvo, drugo in v tretje vzela epiduralno.

Jaz bi se dogovorila za carski rez. Zakaj trpeti, če ni potrebno?

Ja vsi govorijo, da je 2 lažje 3 pa sploh 😀 nikoli pa ne veš kaj te čaka.  Odvisno je od marsičesa baje tudi od starostne razlike med otrokoma….

1. mi je voda odtekla celih 6 tednov pred rokom  okoli pol 1 zjutraj šla v porodnišnico na pregled so reki da bom rodila, da sem odprta… Sem jih prepričevala da sem prišla samo na pregled pa sm vseeno v porodni pristala zadnje 15 minut je blo bl kriza kar se bolečin tiče dali mi niso nič baje prepozno. Porodnišnica Kranj rodila 4.15

2. 2 leti in pol po prvem po porodu 1 teden pred rokom pri g je bil sumljiv ctg. ginekologinja pogledala ctg pa me pogleda a ste ok greste takoj ampak res takoj v porodnišnico zanimalo jo je samo če imam prevoz in svetovala da grem v najbližjo (Lj ), da naj se rajši ne vozim v Postojno ali kamorkoli drugam sploh ko me je pregledala ker sem bila baje odprta. Ura je bila 19.45. Malo čez 8 sem prišla v pordnišnico (ko sva prišla do tja sem si vzela 10 minut, da se pripravim, da gre zares) no po antibiotiku v žilo  so mi predrl mehur odtekla voda in v 20 minutah je bil tamali zunaj. Zadnje 20 minut sem imela masko ostalo sem zavrnila ker sem bila do takrat res ok. 21.45 sem imela tamalega v naročju Porodnišnica Lj

3. porod 3 leta in pol po 2 Zaradi večih razlogov sem bila dogovorjena da mi sprožijo porod 1 teden pred rokom. Prišla v p zjutraj okoli 8  šla skozi vse faze končalo se z umetnimi popadki in prtibolečisnkim sredstvom v žilo. Vseeno bilo peklensko najhujša bolečina, huje kot sem si predstvljala. Tudi psihično mi je blo grozno ker nisem pričakovala da bom toliko časa v porodni. Rodila 13 ur po tem, ko sem bila sprejeta v pordnišnico. Spet Lj

Torej moja izkušnja 2 porod je bil milina, pričakovala da bo hujše, sploh ker je bil otrok skoraj enkrat težji od 1 (1 otrok 2000 g drugi 3800). Po moji izkušnji z umetnimi popadki bi rekla da hujše ne more bit! Če bi bila še enkrat na tem bi vztrajala na tem, da ne in bi jih zavrnila v upanju na cr, lahko pa da bi me v porodni držali 2 dni ne vem, vem samo da mi je po 4 letih še vedno žal da sem pristala na umetne popadke ampak sem bila tako psihično kot fizično utrujena in sem hotla  samo, da tamala pride že enkrat vn :D.

In koliko vas bo rojevalo?

A se je kera pokakala ko je rojevala.

Prvič je porod trajal slabih 6 ur (od prvega popadka do konca), drugič slabe 4 ure.  Mogoče  tudi starost vpliva? Prvič sem bila  26, drugič 28,5. V glavnem, vsi pravijo, da je drugič laže, hitreje. No, najbrž je tudi kakšna izjema.

Odgovor na objavo uporabnika
noja13, 03.01.2022 ob 14:05

In koliko vas bo rojevalo?

zgleda, da jih gre več skupaj. mogoče se bo potem porazdelilo, pa sploh ne bo hudo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close