drobno pecivo: breskvice – prosim za recept
Drage forumovke!
prosim za recept drobnega peciva imenovanega breskvice (v sredini so izdolbene in polnjene s cokoladnim nadevom , ter nato povaljanje v rdečem barvilu)…
vem, da obstaja kar nekaj razlicic tega recepta, ampak v kolikor nisem prezahtevna bi prosila, ce ima katera tisto bolj socno varianto!!!
hvala in lp
nika
Zelo preprost recept, dober rezultat (če ne bo uspelo se prostovoljno javim, da sama vse pojem, hehe):
Testo:
600 g ostre moke
250 g margarine
1 pecilni prašek
limonina lupina
250 g sladkorja
3 cela jajca
Nadev:
ostanki kroglic
marmelada (marelična, ribezova, slivova – po izbiri)
rum
limonin sok + lupin
vanili sladkor
(mora biti dovolj “pacast”, da ne bi mogla iz njega samostojne kroglice naredit – delam pa “od oka” – morda samo raje več marmelade kot ruma, limona pa da nadev ni presladek)
Testo pripravim kar v multipraktiku (na koncu samo še malo na roke pregnetem in dodam malo moke, če je treba): zmešam najprej jajca, sladkor, lim.lupino in margarino, na koncu dodam moko s pec.praškom. Ko je testo gotovo, ga oblikuj v za oreh velike kroglice in peci pri 180-200oC (dokler pač zlato rjavo – kot pri vseh drugih keksih) – jaz pečem na peki papirju, ker je pač lažje.
Ko so “keksi” pečeni, jih izdolbi (t.j. na spodnji strani izdolbi luknjico – ž žličko, nožem… najbolje, ko so še topli) – ostanke uporabi za nadev (če ga bo premalo, lahko v nadev zmešaš še kakšne druge kekse – albert…). Ko so bresvice gotove, jih pomočim v vodo, kjer sem raztopila razne jedilne barve (zeleno, rdečo, rumeno – v vsako vodo z drue strani) in takoj povaljam v sladkorju. o pa take breskvice najboljše, če jih za nekaj ur pustiš stati (npr. čez noč).
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.