Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika drobno pecivo: breskvice – prosim za recept

drobno pecivo: breskvice – prosim za recept

Drage forumovke!

prosim za recept drobnega peciva imenovanega breskvice (v sredini so izdolbene in polnjene s cokoladnim nadevom , ter nato povaljanje v rdečem barvilu)…

vem, da obstaja kar nekaj razlicic tega recepta, ampak v kolikor nisem prezahtevna bi prosila, ce ima katera tisto bolj socno varianto!!!

hvala in lp
nika

Moj recept za breskvice najdete tu:
Nadev je orehov.Verjetno ga lahko zamenjate za čokoladnega z malo domišlije.
Pa lep danes še pomladanski petkov pozdrav.

Zelo preprost recept, dober rezultat (če ne bo uspelo se prostovoljno javim, da sama vse pojem, hehe):

Testo:
600 g ostre moke
250 g margarine
1 pecilni prašek
limonina lupina
250 g sladkorja
3 cela jajca

Nadev:
ostanki kroglic
marmelada (marelična, ribezova, slivova – po izbiri)
rum
limonin sok + lupin
vanili sladkor

(mora biti dovolj “pacast”, da ne bi mogla iz njega samostojne kroglice naredit – delam pa “od oka” – morda samo raje več marmelade kot ruma, limona pa da nadev ni presladek)

Testo pripravim kar v multipraktiku (na koncu samo še malo na roke pregnetem in dodam malo moke, če je treba): zmešam najprej jajca, sladkor, lim.lupino in margarino, na koncu dodam moko s pec.praškom. Ko je testo gotovo, ga oblikuj v za oreh velike kroglice in peci pri 180-200oC (dokler pač zlato rjavo – kot pri vseh drugih keksih) – jaz pečem na peki papirju, ker je pač lažje.

Ko so “keksi” pečeni, jih izdolbi (t.j. na spodnji strani izdolbi luknjico – ž žličko, nožem… najbolje, ko so še topli) – ostanke uporabi za nadev (če ga bo premalo, lahko v nadev zmešaš še kakšne druge kekse – albert…). Ko so bresvice gotove, jih pomočim v vodo, kjer sem raztopila razne jedilne barve (zeleno, rdečo, rumeno – v vsako vodo z drue strani) in takoj povaljam v sladkorju. o pa take breskvice najboljše, če jih za nekaj ur pustiš stati (npr. čez noč).

Dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close