Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Drobnjakov štrukelj

Drobnjakov štrukelj

Ali kdo peče drobnjakov štrukelj? Sedaj ko je na vrtu ogromno drobnjaka jaz večkrat spečem to poslastico. Kar topi se v ustih … njami
Lep dan vsem

jaz delam kuhane drobnjakove struklje. pecenega pa se nisem delala.lp petra

Pri nas naredi mami drobnjakove štruklje ua v juho………

Tinci2, kako ga narediš, prosim?

Je čisto enostavno. Vzamem recept za testo za potico, vendar dam v testo samo en rumenjak. Testo naredim po istem postopku kot za potico. Ko je prvič vzhajan ga razvaljam in namažem z mešanico dobro odcejene in pretlačene skute, kisle smetane, limonine lupinice, 2 rumenjakov in sladkorjem po okusu. Na koncu v mešanico previdno vmešam še trd sneg beljaka. S tem namažem testo, povrhu potresem z drobnajom in rozinami, previdno na trdno zvijem in dam v model za potico vzhajat še kakšno dobro uro. AJa pa testo prej še našpikam. Ko je testo vzhajano, ga dam v pečico na začetku na 200 potem, ko porjavi pa ga naprej pečem na 180 stopinj. Štrukelj je pečen v kakšni 1h15min.
To je takole na hitro, jaz ga delam že po občutku. Je pa tako mehak, da se kar topi v ustih, zraven paše še kozarec toplega mleka … njam.
Pa ne preveč šparat z drobnjakom, ko je štrukelj pečen se namreč kar porazgubi nekam …

podobno delam-le brez skute in smetane. zraven drobnjaka narezem se malo cebulne trave in sveze mete. verjetno je s skuto in smetano se bolj “zmohtno” !! lp petra

Tak recept je za pehtranov strukelj.

Ja možno, da je isti recept za pehtranov štrukelj – mi le tega doma nikoli ne delamo. Drobnjakov štrukelj pa me je naučila peči mama. Tako, da upam da me ne bo sedaj kdo preganjal zaradi kršenja avtorskih pravic … :))))

Tinci 2, hej!

Bodi brez skrbi:) Vsi predlogi so dobrodosli in avtorskih pravic tukaj ni.
Vsak nekaj podeduje, prepise, doda po svojih izkusnjah…

Testo je testo, nadevi pa kar komu prija. Tak dober kruhek, sicer slan, delam tudi jaz z drobnjakom. Na idrijskem pa zmesajo sedem zelisc in je krasno:)

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close