Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Drobiž – dobra ideja!!!

Drobiž – dobra ideja!!!

Prijateljica mi je omenila, da ves drobiž, ki se ji nabere, daje v hranilnik in ko je hranilnik poln, gredo z družino ven na kosilo.

Ideja se mi je zdela res dobra, saj si iz nečesa, kar niti ne pogrešaš preveč, nekega dne privoščiš kakšen užitek.

Še kdo počne kaj podobnega? Da varčuje na “neboleč” način? Kako?

na pralnem stroju imam lonček in dajem noter drobiž iz žepov, srebrne pobere ven sin, bronasti pa se kar kopićijo.

Euro nima ne srebrnih, ne bronastih kovancev…ima medeninaste in bakrene….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Euro nima ne srebrnih, ne bronastih kovancev…ima medeninaste in bakrene….[/quote]Tudi tebi se globoko opravičujem ,ter zahvaljujem za popravek….

Une male nežke ful rabjo na štacjonu;-))

Jaz to počnem še iz časa tolarjev. Se kar nabere ja, je luštno si potem kaj kupit za dušo.

Kaj pa je za vas drobiž? A so to vsi kovanci? Mogoče le od 20 centov navzdol? Ker, če se spomnim na tolarje, potem 500 SIT ni bil drobiž, še 100 SIT ne. Zdaj pe vsak kelnar potiho pričakuje, da mu boš 50 centov pustil na mizi od ene kave.

Delajte, kar hočete, jasno. Ampak ne tožite potem, kako je vse drago, pa da zmanjka. Seveda vam zmanjka, če pa kovance obravnavate kot drobiž. Mi vse kovance v trgovini sproti oddajamo.

Mi smo lansko leto na ta način zbrali 500 eur. Smo pa zbirali celo leto, občasno je padel tudi kakšen za 5, 10 eur v hranilnik.
lp

Mi dajemo sproti, pa ne vse v pikapokoin potem nesemo na tolimat in tamalemu na račun. Se kar nabere, ja…

Smo nabrali preko 600€, v tavelikega pujska smo metali vse manjše od 1€, res se nabere.

Moja privat verzija: ko imam kaj v denarnici, pa ne rabim (tudi 10 ali več €, ampak ponavadi manj :))))))), gre v zalimano temno plastenko. Pred dopustom odprem in se na osnovi kupčka odločim, kam in za koliko časa se bom ločila od familije. Prvič bo testirano letos septembra

Nikakor mi ni jasno, kako bi privarčevala tako, da bi dajala drobiž na drug kupček, če pri tem ne bi spremenila nakupovalnih navad. V čem bi bilo boljše, da račun za 2,3 € plačam z bankovcem za 5 € in dam drobiž v hranilnik? Meni je bolj logično, da naslednjič najprej porabim ostanek drobiža. če pa moram v hranilniku skrivati denar sama pred sabo, je pa že skoraj žalostno! Saj imamo vendar vsakokrat možnost odločitve, kupim ali ne kupim. In če porabim danes, je vendar jasno, da bo jutri manj!

Dajemo vse kovance v hranilnik in imamo za dopust. Čez celo leto se nabere cca 1000 eur. Malo še dodamo pa je:)

Jaz tudi ne rabim sama sebe golfat. Če želim šparat, si dam na mesec, da bom recimo toliko in toliko prišparala in tisto pustim na računu in se tudi dotaknem ne. Drobiž pa redno sproti pucam. So trgovci še kako hvaležni.

Ja, tole z izločevanjem drobiža je eden od majhnih trikov, kako brez muke nekaj privarčujemo.

Drugi je, da na list napišemo, svoje želje. Se pravi, gremo po trgovinah, vidimo nekaj, kar bi radi imeli in namesto, da takoj kupimo, doma napišemo na list. In tako vsi družinski člani. Konec meseca, ko vidimo, koliko nam je ostalo, pa naredimo revizijo, kaj od napisanega, je sploh še aktualno in kaj lahko mirno pogrešimo ter šele potem kupimo.

V ZDA imajo tak sistem plačevanja s karticami – znesek, ki ga trkajo, v banki vedno zaokrožijo navzgor (ne vem, ali na pol dolarja ali na dolar) in razliko pripišejo na poseben račun. Za to finto se lahko odločiš prostovoljno, seveda.

Hja ninan, na žalost smo taki, da nas zelo veliko prišpara le tako, da nas v to nekako prisilijo ali da sami sebe mečemo na finto.

Jah, nekateri puscamo ta drobiz trgovcem in natakarjem, s sparovckom se pa tega odvadis. Recimo. Ceprav nekateri potem se naprej zalagamo trgovce in natakarje in se sparovcek 🙂

Midva sva tako zacela varcevati, ker je bilo pri nizkih dohodkih lazje reci, da se odpoves drobizu, kot pa nekemu znesku, ki je bil precej visji, pa ceprav si z drobizem mesecno dal nastran tocno enak znesek. V letu se je nabralo za dopust, zelo dobrodoslo in lustno sparanje 🙂

Moj drobiž gre v službi v avtomat za kavo.

Tak sistem ima tudi Abanka. Se sam odločiš zanj, seveda.

http://www.abanka.si/varcevanja/abacent

Se strinjam. Če si že itak dovolj discipliniran pri nakupih, ti tak sistem prinese samo to, da si konstantno brez drobiža in potem zneske v višini cca. 2 evra plačuješ z bankovci za 10. Prodajalke so te pa nadvse vesele 🙂
Ampak za mojega fotra bi bilo pa tole recimo idealno, ker zanj kovanci sploh niso zaresen denar (navada še iz časov prejšnje valute, najbrž) in jih kar pušča naokrog.

Se strinjam. Če si že itak dovolj discipliniran pri nakupih, ti tak sistem prinese samo to, da si konstantno brez drobiža in potem zneske v višini cca. 2 evra plačuješ z bankovci za 10. Prodajalke so te pa nadvse vesele 🙂
Ampak za mojega fotra bi bilo pa tole recimo idealno, ker zanj kovanci sploh niso zaresen denar (navada še iz časov prejšnje valute, najbrž) in jih kar pušča naokrog.[/quote]

Pa saj ni rečeno, da ne spremeniš nakupovalnih navad. Konec meseca zmanjka tako ali pa tako, s tem, da imaš v prvem primeru nekaj prihranjeno, če pa drobiža ne daješ na stran, pa nimaš.

še vedno pa moraš gledat, da prideš čez mesec. Samo, ker se odpoveduješ, mal po mal, nimaš tega v glavi, da si se moral ful stvarem odpovedati, ker si dal že na začetku meseca na stran 30 €, oz. pač ustrezno vsoto.

Meni ne zmanjka. Mogoče (najverjetneje) bi mi, če bi od vsakega desetaka dala 7 evrov direkt v šparovček.

Midva tudi že dolgo tako delava – kadar se spomnim, poberem iz denarnice vse kovance, od 2 € do 1 centa in shranjujem v kovinsko škatlo, posebej za te kovance.Pustim si toliko, da imam v službi vedno za kavo na avtomatu. Lahko je to 2, 3x tedensko, lahko pa samo 1x, odvisno pa tudi od tega, koliko plačujem z gotovino, ker če ne, se mi tudi kovanci ne morejo nabrati.
Vsake toliko potem iz tega fonda vzameva za kakšno halo pico v nedeljo zvečer :-), v glavnem pa pustim, da se nabere polna škatla in potem nesem na banko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close