Najdi forum

driver za pekač

Imam pekač Sony CRX210E1 in ko prvič inštaliram katerikoli program za peko cedejev, dela normalno, ko pa računalnik naslednjič zaženem, program ne najde nobenega pekača oz. ne prepoznava kao starejših driverjev. v Nerotu mi na primer najde samo image recorder, nekaj časa mi je delal program Zilla CD burn, pa se je tudi ta sesul (noče se sploh odpret), zdaj pa sem našla CD Burner XP Pro3 in mi je fajn program, pa spet ne najde pekača (ob ponovnem zagonu računalnika, najprej je delal).

Imam windows 98, vendar naj bi bil ta program tudi za ta operac.sistem.

Kakšna ideja??

Za pekač načeloma ne potrebuješ nobenega gonilnika. A če v pekač vstaviš kak posnet cd, a lahko kopiraš iz njega? A sploh vidiš črko za cd pogon?

ja, lahko kopiram s posnetega cdja in ja, vidim črko za pogon.

??

Če imaš Nero OEM, ti polna verzija (Nero Burning ROM) ne bo delala (podpirala pekača, bo pa dopuščala izdelavo “slike”). Če se ne motim, bi ti morala delati tista okleščena verzija (Nero Express), ki jo zaženeš z “Nero StartSmart”.

ne, Nero Express dela iste probleme, kot sem jih opisala zgoraj. Mislim, da ni problem v programu, ker vsi reagirajo isto – najprej delajo, po ponovnem zagonu računalnika ne najdejo več pekača, čeprav pekač sicer normalno dela.

Po mojem si instalirana in spet deinstalirala že kar nekaj teh programov, pa je ratala frka.

Probaj imeti gor samo enega, npr. Nerota in pod opcije menda vidiš svoj pekač. No, svetujem ti, da že ob instalaciji PREZREŠ možnost image recorderja, tako mu preostane le tvoj pekač.

Hja, Cec, maš prav 🙁

bom poskusla! hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close