Najdi forum

Driver – kakšen, kje?

Pred kratkim se mi je sesel računanik. Ni mi preostalo nič drugega, kot da sem zagnala novni setup. Do sedaj sem si vse “poštimala” tako kot je bilo, le z zastavitvojo ločljovsti imam težave. Ne ekranu je polno pik, pa tudi barve niso “ta prave”, vse ikone so velike.
Očitno sem nekje izgubila driver , na disku ga ni (CD, ki sem ga dobila ob nakupu pa pametno založila). Baje se da driverse potegniti iz interneta- kako? In kam jim shranim? Našla sem neke strani, a ne vem a je to povezano z grafično kartico ali monitorjem?

Pa še to, kako moram nastaviti nastavitve zaslona – pod dodatno:lastnosti grafične kartice, kazalci učinkocitosti, monitor in vse kar se še skriva pod tem – da bo vse funkcioniralo in me ne bodo bolele oči?

Ali pa je to vse preveč komlicirano in naj raje pokličem kakšnega guruja za računalnik?

hvala in lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Najprej moras vedeti,katero graficno kartico imas,to najlazje ugotovis s proramom Aida:
http://www.wintotal.de/softw/module/download.php?id=2468
Nato pa natipkas ime graficne ter “driver” v stricka Googla in voila!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

petraT, izpustila si par zelo pomembnih stvari. Napiši:

– Kakšne win imaš?
– Ime graf. kartice
– priporočljiva ločljivost za tvoj monitor – če imaš 17″ CRT je to ponavadi 1024 x 760

lp

Imam tukaj samo eno vprašanje ali s tem programom oziroma bolje rečeno če ta program neodvisno ugotovi tvoj hardware, četudi ga je windows zaznal kot nekaj drugega (čeprav mala verjetnost) oziroma, če si mašinco postavil na novo in ne veš kaj se skriva v notranjosti samega mlinčka???

Hvala za konkreten odgovor!!

Pero kaj praviš na moje vprašanje??

a ja pozabil sem reči tistemu ki ga je napisal Boki, se tudi jaz sprašujem tako??

Pero, Tadej – še rabim pomoč.

Z Aido sem ugovotila tole:
Standartna grafična kartica PCI, grafična kartica VGA, trenutno namesčen gonilnik vga,drv (ki pa očino ne zadošča ali ni pravilen), Intel i752.
Monitor je 17″ (še celo piše v katerem tednu leta je bil izdelan).
Windons – pa uporabljam kar stare (98 – slo.).

Pero – sem iskala na internet, pa mi je vzglo ven čuda stvari – tudi kakšne forume, kjer so se o gonilnikih pogovarjali. Mi lahko daš, kakšen bolj konkreten namig – glede na to,kar sem napisala.

Tisočkrat hvala. lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Očitno ti je ni prepoznalo pravilno. Verjetno boš še najprej rešla problem, tako da odpreš kišto in malo pogledaš graf kartico, da ugotoviš kaj piše na njej. Potem pa napiši sem, da dobimo pravi driver.

Poskušaj pa tudi s tem promgramčkom:

Aida je neodvisna od Windowsow.Če napiše,da imaš “Standardna grafična kartica PCI, grafična kartica VGA” pomeni,da imaš bolj eksotično kartico,ki se redko pojavlja.Ni druge ,kot da odpreš škatlo in pogledaš ,kaj ti piše na največjem čipu,ki je na grafični.Če bi uporabljala XP-je ,bi ti mogoče celo odkrilo pravi gonilnik.Kakšno mašinco pa imaš?
Bokifritz,hmmm,tako ,je to ,če uporabljaš več imen….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

res sprašujem da neodvisno od windowsov ugotovi kaj imaš na mašini, pa če tudi ni ničesar OK inštalirano, sploh ni inštalirano on (program) ugotovi kakšno zadevo imaš?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Hvala Pero Boki in moja malenkost!!!

Friz, ja, Aida ti prepozna vse komponente, ki jih imaš v računalniku.

Pero,

mašinca je stara in predpotopna – stara 7 let. Saj veš, ko jo kupiš (če to o tem nimaš pojma) ti je važno samo, da v redu funkcionira. Da se vsedeš pred računalnik in pišeš, srfaš itd. Dokler ni težav…
Bom odprla škatlo in pogledla, kakšno kartico imam. Čeprav se vedno bolj nagibam k temu, da bi si kar kupila novo škatlo. Ta stara mi jo je včeraj spet zagodla, spet mi je javljalo, da nima Himen datoteke… od sile, sem vsem vse pomembne dokumete poslala po pošti v službo, sedaj pa naj se vse sesuje …
Kaj praviš? Je mogoče čas, da menjam škatlo ali ne?
lp, petra

Fritz, se strinjam z Jasno – verjemi, preverjeno!!!
lp, petra

Verjetno je res napočil čas za zamenjavo;AV programi in novejši opracijski sistemi pač terjajo svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close