Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Draženje osnvonih živil v nebo

Draženje osnvonih živil v nebo

Odgovor na objavo uporabnika
hofer v tem mesecu, 16.10.2021 ob 17:51

Hofer, fižol in koruza v konzervi 2x ta mesec bila gnila!! Zaradi podražitev najbrž prvo nahebamo vzhodnjaki…

Jaz pa ne kupujem več konzerv rib npr.  ki so spakirane v ovojni kartonasti škatli, pa da so pakirane v Maroku.  Ker notri vidiš šele, ko jo odpreš -pri meni je bil cel del na varu, ko potegneš, pa se tam odpre potem zarjavel.  Pri 5ih konzervah, ne samo eni (!) Skuša v rastlinskem olju.

Zagotovo gre lahko za konzerve, ki so bile v Maroku  spakirane že vsaj nekaj let, pa potem tik pred pakiranjam v ovojni napipr odtisnejo gor datum proizvodnje…. Tako kot uno, blago iz državnih rezerv,  vojaške rezerve, ipd….ko imajo to 20 let po skladiščih….Noter pa sobile ribe popolnoma mehke, ponavadi jo moraš malo z vilico razkosat, to je pa kar na “žagovino” razpadlo;  olje pa temno kot uno avtomobilsko, ki je bilo v mašini dve leti… Dobesedno kupiš mačka v žaklju. Ne kupujem več sardel od drugje, kot pakiranih na Hrvaškem, pa da je konzerva vidna od zunaj po zavarjenem delu, brez škatlice.

wd40a, 16.10.2021 ob 17:34

Till, 16.10.2021 ob 16:13

Podražila so se goriva in energetski viri, s tem pa tudi stroški proizvodnje in transporta.

Eurospinovi špageti so znamke 3 Mulini in eni boljših, poleg Barile.

Poglej datume izdelave, ko so se ti špageti delali,  ki jih zdaj prodajajo, je bil bencin še po 80 centov.

TOcno tako! Bravo, koncno je nekdo skontal!

Trgovci nas grdo perejo!

zjasnite se že, 16.10.2021 ob 16:55

hhm, 16.10.2021 ob 16:28

že šibamo, 16.10.2021 ob 16:25

hhm, 16.10.2021 ob 16:22

namesto da mitingirate in razbijate po najlepšem mestu na svetu, pojdite pomagat na kmete, pa bo hrane toliko, da se boste zredili …

Ja, redijo makaroni in krompir.

povečajo pa obseg trebuha, kar poglej se v špegu!

Kaj zdaj, a ti vabiš na kmete s krompirjem in makaroni ali kako?

tebe ne vabim, saj ne bi zaslužila za sol, s katero bi posolili tisti krompir, ki bi ga pojedla!

Za spagete mi je vseeno, te na koncu lahko naredim sama, pojem manj ali pa jem kaj drugega.

Energetika se je aprila podrazila za 34%,orejsnji mesec pa se za 17%, to ve 51% podrazitev v pol leta!

To je hudo!

Ker ogrevati se ne morem sama!

tre mulini, 16.10.2021 ob 16:24

Tre mulini je Eurospinova blagovna znamka, ne vem pa kdo v resnici dela te testenine.  Meni pa niso preveč všeč, sicer se ne razkuhajo tudi če jih kakšno minuto preveč kuhaš – to je njihov plus, sicer so pa preveč zbiti.

imaš naveden obrate kjer je bila zadeva narejena..iz tega lahko poiščeš kdo je naredil dotični izdelek

Energetika +51%, 16.10.2021 ob 18:54

Za spagete mi je vseeno, te na koncu lahko naredim sama, pojem manj ali pa jem kaj drugega.

Energetika se je aprila podrazila za 34%,orejsnji mesec pa se za 17%, to ve 51% podrazitev v pol leta!

To je hudo!

Ker ogrevati se ne morem sama!

to bi bilo dobrih 56%.

k sreči je pa velika laž.

Plavi, 16.10.2021 ob 15:48

V času polnjenja možganov z plandemijo, se dogajajo ekstremne podražitve, isti ljudje so zakuhali svetovno krizo 2008, migrantsko krizo,  in covid plandemijo.  Dober tek!

Plandemijo? 2x napisano. Ne moreš se 2x zmotiti.

Hofer sram te bodi, 16.10.2021 ob 15:02

A je bilo scenzurirano?

nadaljujem : več kot 40% ste podražili osnovno živilo; da vas ni sram. Ko vas šljoika, grem drugam – Eurospim vabi… Pa nisem socialno dno, da ne bo pomote. Samo ne pustim se pa tako nategovati. ja, je gospodarska krizxa, samo nobene pravice nimate za 40+% podražit  živila – 1/3 izdelkov sploh več nimate, police so izropane, prazne….. IN na račun tega boste dražili zdaj testenine?

En tečaj pravopisa ti ne bi škodil. Kakšne pišeš, vključno z naslovom teme.

Spet ravnozemljaši pljuvate po privat sektorju, ki gara in davke plačuje, da imate vi polne riti. Potem pa še o kvaliteti kokodakate, na katero se nič ne spoznate.

whitecow neprijavljen, 16.10.2021 ob 19:29

imaš naveden obrate kjer je bila zadeva narejena..iz tega lahko poiščeš kdo je naredil dotični izdelek

Seveda, dela jih neko podjetje Localita cirras – Santa giusta, to je Sardinija.

Desperadodajka, 16.10.2021 ob 19:43

Spet ravnozemljaši pljuvate po privat sektorju, ki gara in davke plačuje, da imate vi polne riti. Potem pa še o kvaliteti kokodakate, na katero se nič ne spoznate.

Tiho, luzer.

Gledam zadnjič instant kave v Hoferju.  Ena, cenejša se dela nekje v Nemčiji, spet neko žnj podjetje, druga, malce dražja pa piše “izven EU”.

Grah v konzervi, blagovna znamka Mercator, proizvajalec neko ITA podjetje – jug Italije.

Pa grem stavit, da so tudi Lidlove in Hoferjeve vložene kumarice v kozarcih od istega proizvajalca kot Sparove S-Budget, neke mehke sluzaste kumare.

Bolje da ne vemo, kakšno sranje se prodaja.

eurospin makaroni, 16.10.2021 ob 19:50

Seveda, dela jih neko podjetje Localita cirras – Santa giusta, to je Sardinija.

Če se ne motim so Tre Mulini izdelki delani v San Dona Di Piave, to je dosti blizu nas in tudi kvaliteta je ok.

A eni res veste cene izdelkov do centa?

Jaz se za cike ne vem koliko tocno kostajo.

Zverinica iz Rezije, 16.10.2021 ob 19:39

En tečaj pravopisa ti ne bi škodil. Kakšne pišeš, vključno z naslovom teme.

Zverinulja iz Rezije:

Kaj pa picajzlaš? Pač hitro tipkam – če si ti sposobna morda kuckat tako dolgi sestavek, kot sem ga jaz v 30 sekundah, ala ti vera. Ni se mi pa dalo popravljati  – Time is money.. A si ti tudi Hofrova zaposlena, by the way?

In ja, lahko ti napišem še npr. v portugalščini. Pol se pa hjebi s pravopisom…

Minecraft, 16.10.2021 ob 20:26

A eni res veste cene izdelkov do centa?

Jaz se za cike ne vem koliko tocno kostajo.

Ja, jaz vem – imam pač tak, fotografski spomin. In mi je tudi v užitek. To je treniranje možgančkov, da veš cene, tudi še takrat, ko si že na blagajni, ne samo pri polici z robo. Na starost bomo pa križanke reševal za kravžljanje možganovine – do takrat je pa tudi “igrica spomina” super dresura, da veš koliko stanejo stvari, ki jih zložiš v košaro in preverjaš ko tipška v blagajno, da so cene tudi enako odtipkane…. Do centa natančno 😀

;Krompir ne redi, vsaj sam po sebi ne, saj je voda plus škrob plus minerali in vitamini (v lupini).

tre mulini, 16.10.2021 ob 20:22

Če se ne motim so Tre Mulini izdelki delani v San Dona Di Piave, to je dosti blizu nas in tudi kvaliteta je ok.

Noup.

Še enkrat – Tre mulini je BLAGOVNA ZNAMKA  Eurospina.  To pomeni, da trgovec pod to znamko prodaja mlevske izdelke.  Mlečni izdelki se tržijo pod blagovno znamko Land.  Konzerve pod blagovno znamko Celizie del sole.  To so blagovne znamke TRGOVCA, on izbere proizvajalce, ki izdelujejo jestvine zanj.  Tako kot recimo Lidl prodaja pod svojo blagovno znamko mlečne izdelke “Milbona”, Hofer “Milfina”.

Trgovci imajo torej neko svojo blagovno znamko, proizvajalci pa se menjajo.  Trgovec ves čas išče čimcenejšega proizvajalca, zato, da lahko prodaja s čim višjo maržo.

To je vsa znanost.

Torej – če gledaš proizvajalca na piškotih Eurospinove blagovne znamke Tre mulini, je možno, da jih (trenutno) dela neko podjetje na S Italije.  Če greš brati deklaracijo za Eurospinove makarone, boš našel drugega proizvajalca, podjetje z juga Italije.  Mogoče bodo čez pol leta našli kakšnega drugega (še cenejšega) proizvajalca izven EU in boš pod blagovno znamko Tre mulini jedel makarone iz bogve kje.

Na tem bazirajo VSI neizkocenovci, s tem da Lidl in Hofer v svoj asortiman dodajata tudi priznane blagovne znamke (ravno zato, da “lovita” tiste bolj sumničave kupce), medtem ko Eurospin pa prodaja striktno samo izdelke, ki jih trži pod lastnimi blagovnimi znamkami.  (Mogoče ima nekaj pakiranega mesa, kjer je vidna lastna blagovna znamka – mislim da sem videl že Pivkine piščance, pa to nisem ziher).

Tre mulini znamko poznam že 30 let. Ko sem potovala po Italiji, sem na pumpah in v Coopu kupovala njihove piškote.

Trije mlini, 16.10.2021 ob 21:00

Tre mulini znamko poznam že 30 let. Ko sem potovala po Italiji, sem na pumpah in v Coopu kupovala njihove piškote.

Srce, najbrž si pomešala – na pumpah in v trgovinah si kupovala Mulino bianco, ki je zelo znana blagovna znamka in se prodaja širom po Evropi.

Je pa Eurospinova embalaža piškotov Tre mulini na videz zelo podobna tej znamki Mulino bianco, kar seveda ni naključje.

Dajte malo možgane vklopit, no, saj ne boli.

hhm, 16.10.2021 ob 19:35

to bi bilo dobrih 56%.

k sreči je pa velika laž.

Kaj točno je velika laž?

Živim v bloku v Lj, ogrevanje imamo prek toplarne. In ja, na upravnikovi zadnji položnici letošnjega ogrevanja prostorov (april) je bila občutno višja, enako tisti razdelek “ogrevanje vode”. Slednje je ostalo. Ta mesec so začeli kuriti in na naslednji položnici bodo brez dvoma novi skupni (višji) procenti, kot pravi gospa iz prvega sporočila in kot so sicer poročali o dvigu še za 17,7%. Pa da najbrž ne gre za zadnjo podražitev…huhh

Eni se pritožujete nad dvigom cen živil v Hoferju. A Spar in Mercator sta pa človekoljubni organitaciji in imata poceni robo?

Zdi se mi, da vedno, ko grem v Mercator (kupujem 1x tedensko), za enake izdelke plačam več!

Pa to najbrž ni še nič. Prava draginja šele prihaja:(

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close