Najdi forum

draginja

Tu se dobivate pretežno gospodinje pa tudi gospodinjci, zato bi imela vprašanje za vas. Koliko denarja v povprečju porabite v enem mesecu samo za hrano in seveda koliko članska družina ste?

okoli 40.000, v gospodinjstvu sva dva

Če izvzamem izključno samo hrano okrog 80.000. Smo pa tričlanska družina.

Ravno par dni nazaj je bil na forumu starši staršem ista tema.
Mi smo tričlanska družina in na mesec pustimo v trgovini med 100 in 130.000 tisoč. ( samo to za vse plenice, hrana, čistila, prašek )
Mislim, da od tegfa je cca 80.000 za hrano.

Sva dva. Približno 60.000,00 gre v Spara. Se pravi hrana pa še kakšna čistila zraven.

MI smo štirje in gre 80000 prav tako največ v špar. Smo porabli 100000 do 120000 na mesec, pa smo bili zaradi šolanja otrok prisiljeni zmajnšat. Saj veste, večji otroci, večje zahteve plače pa nič večje. No tu zraven so tud čistila, prašek, kozmetika, pač stvari za gospodinjstvo. Je pa res, da sadja kupim veliko, zelenjave pa skoraj nič, ker jo pridelamo doma toliko, da si naredim še zalogo za zimo. Tudi kruha ne kupujem, ker ga pečem doma. Se majn zapravi, ker greš majnkrat v trgovino, pa še bolj dober, bolj zdrav in cenejši je domač. Tudi gotove hrane ne kupujem, ker je ne maram, pa predraga se mi zdi, prav tako ne kupujem zamrznjenih stvari, npr. svaljki, štruklji,…. To naredim sama, pride ceneje, spet bolj dobro, veš kaj ješ, pa ko delam naredim več, sama zamrznem, pa imam že spet za drugič prpravljeno. Svoj čas smo kupovali kar veliko slaščic, čips,…., sedaj ne več. Spremenili smo način prehrane. Bolj zdravo jemo, včasih pa vseeno ob nedeljah naredim kakšno pecivo ali jabolčno, skutino,..pito. Ne kupujem pudingov v lončkih, ampak ga vsake toliko skuham doma. Prav tako nikoli ne kupim v trgovini širokih rezancev. Veliko boljši so domači, pa še cenejši. Pa še bi lahko kaj dodala. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close