Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem DRAGI VOZNIKI

DRAGI VOZNIKI

To je reklama, ki se te dni vrti na avstralskih televizijskih postajah. Avstralija je imela lansko leto 303 smrtne žrtve na cestah, a ima 22 milijonov ljudi. V Sloveniji bo treba še marsikaj postoriti v tem smislu.

Takšno reklamo bi morali vrteti tudi pri nas, da nas bi mogoče izučilo!!!!!! RAZPOŠLJI NA ČIM VEČ E-NASLOVOV!!!! Mogoče pa še kakšnega sreča pamet, preden bo prepozno!!!!

http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8

POGLEJ DO KONCA!!

Slovenčke mamice vozijo z žurov http://med.over.net/forum5/read.php?151,6767110

Sicer se pa strinjam s tabo.

morm dat en komentar,
u Lj. na Rudniku pa še zmer velika večina vozi v enosmerne!!!!!

VSI SI POGLEJTE TO!

POKAŽITE JO SVOJIM NAJSTNIKOM!

POKAŽITE JO VSEM!!

Trenutek – pa imaš uničeno življenje – in še mnogi drugi!

Trenutek – pa boš delal 2 leti samo za poplačilo kazni!

SAMO TRENUTEK ………………………………….

Drugače sem proti takim “krutim” reklamam, vendar ta je res takšna, da ti seže do srca. Še meni so stopile solze v oči. Nekako se povežeš z žrtvijo oz. svojci žrtev in pomisliš, kaj če bi se mojim najdražjim zgodilo to …

Ja, pa se res dogaja. Velikokrat tudi brez alkohola in z veliko objestnosti.

Grozno. Sploh se ne zavedamo,kaj se nam lahko zgodi. Kar mravljince imam po telesu.

Pri nas pa… še vedno katastrofa. Ravno včeraj sem se peljala po naši AC. Zdi se mi, da se je večina ljudi končno le malo disciplinirala, problem so vsemogočneži v Mercedesih, BMWjih itd. V 10 km sem imela “čast” da so se mi v tem času kar trije(!!!) nalepili na rit (ne istočasno :)), ko sem peljala po prehitevalnem pasu- še sama sem peljala skoraj 140 (pa da ne bo pomote, sem prehitevala počasnejša vozila in ne vozila tam ves čas). Ko se umaknem in pogledam kdo je tako nestrpen, sem dobila vsakič enako sliko. Moški, 30-40 let, z mobitelom v roki.

Še vedno je problem tudi mularija. Mokra cesta, malo snega ob straneh, kolona, peljemo 80-85 km/h (omejitev 90), mulo v “spedenanem” starem Hyundaiu pa gasa mimo vseh, ko prehiti res vse, pa zavije na črpalko. Adijo pamet.

In skrbijo me takšni. Jaz nase že pazim in gledam, da ne ogrožam drugih. Ampak kdo pa pazi name?

Včeraj na službenem kosilu v bližnjem gostišču. Fant, cca. 25 let star, v vozičku, obe roki umetni, shujšan do kosti, mati stara cca. 55 let ga hrani, žlico po žlico mu nosi v usta. Žalostno do konca in še naprej.
Jem svoje kosilo, kepa v grlu, sploh ne morem požirat. Bogi fant, bogi starši.
Pridem domov. Gledam svoji hčerki, stari 11 let, delata seminarsko za šolo. Gledam moža, počiva na kavču.
Grem v kopanico, si natočim banjo vode in jočem, jočem, jočem.
Še zmeraj imam njegov obraz pred očmi, njegovo nemoč. Koliko je takšnih, doma, po bolnicah. Koliko je uničenih življenj, posledično apatičnosti, brezvoljnosti, marsikje alkoholizem, hude zlorabe,…

Še dobro, da ne vemo kaj vse nas čaka v življenju.

Zadnjič se je ena oglasila na to temo, da vozniki ne morejo spremeniti navade v eni noči-ampak nihče se noče zavedat, DA VOŽNJA NI STVAR NAVADE, ampak moraš biti ves čas pozoren, tudi če se furaš okrog nakupovalnih centrov. Glede na maso ljudi in zlasti otrok, je treba biti 100% pozoren, ne pa voziti po navadi!

Moram reči, da kar rada vozim, načelno, a imam vedno manj užitka pri tem, ker:
1. mi živce parajo počasnele. Rdeča-rumena-zelena…sekunda, dve, tri, kar čutim kako komaj sedaj prestavi v prvo, potem poooočasi speljemo. In zato grejo lahko le trije čez semafor. V daljavi rdeča, že bremzamo, počasi, pripelje do zadnjega, pusti 3 metre vmes, čeprav je prostora sam za cca 5 avtov. Briga ga, sam da je on tam. …….
2. me v strah spravljajo divjaki. Šviga levo desno med kolonama, v križišču piči levo, ne da bi pomislil, da greš ti nasproti naravnost. Divjajo. In ko pokukam notri mladež, razigrana, ponorela.

Krona vsega so naši vrli policaji. Radar na najbolj glupih koncih, kjer se pa da dokazano kasirati. Kje so podnevi? Še v 20ih letih nisem videla, da bi bil na cesti ustalvjen kakšen, ki izsiljuje in vijuga levo-desno ali kaznovan tisti, ki gre skozi rdečo in zabaše križišče. Zakaj niso na cestah ob konicah in vozijo z nami in preprečujejo te neumnosti….?

prepotentnezi na cestah in veliko jih je al pa pjanckov..

Jaz divjakov sploh ne opazim….zelo pa opazim drekače…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Z vsem se strinjam, ampak tako rožnato pa tudi v Avstraliji ni. Ti 303 so samo za Viktorijo, v celi Avstraliji je bilo lani okoli 1500 mrtvih. Kar je še vedno dvakrat manj kot pri nas.

Ob filmčku sem se pa tudi jaz zjokala. Groza.

pa pri njih ne “zaslužiš” samo pik,
tam ti lahko vozilo (alkohol, prehitra vožnja) odvzamejo in uničijo.

Groza, solze mi tečejo!!

ja sam da ti solze tečejo….
Dejte no, a ste tko glupi, da morate VIDET nesrečo, da veste, da se nesreča lahko zgodi in da povzročiš z njo čisto tragiko na vseh koncih? Moraš to videt? Meni je ta video mešanica plehkosti & igre na dramatične reakcije. Ceneno.

Pa da se razumemo. Absolutno podpiram akcijo zmanjšajmo smrtnost na cestah. Sam mene ni treba prepričevat na tak poceni način. Kot vidim, mnoge med vami pa je kar treba

Tisto, kar so naredili na Rudniku, je milo rečeno smešno. In zakaj so postavili tiste table? Ker jim je škoda dati malo več denarja, za kvalitetno izgradnjo cestišča na BARJANSKIH TLEH. Si ga je rajši nekdo pobasal v žep. In najlažje je bilo nabiti par nesmiselnih tabel. In kako lahko primerjaš objestno, prehitro vožnjo in vožnjo pod vplivom alkohola z vožnjo v kao enosmerno ulico z DVEMA PASOVOMA IN TO ČEZ TISTE DOLINE IN HRIBOVJE, kjer več kot 15 na uro itak nočeš voziti, ker če ne adijo podvozje in gume?? Ampak tipično slovensko. Treba je vpiti in kazati s prstom na nepomembne malenkosti, na področju, kjer se pa res dogajajo grozne tragedije, ko ljudje umirajo in ostajajo hudi invalidi, ne to je pa vse ok. A se ti slučajno ukvarjaš s politiko? Ker si točno takšna kot naši politiki.

Komentar o avstralskem spotu je odveč, doma imamo vsak dan podobna dogajanja na cesti. Namesto solza in iskanja krivcev za takšno stanje, bo bolj produktivno, da vsak od nas prispeva svoj delež k večji prometni varnosti s tem, da vozi varno. Hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom!

New Report

Close