Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › dragi kadilci/ke

dragi kadilci/ke

bravo janis

Poglej, “škoda” je relativna beseda. In čeprav poznam vse škodljive posledice kajenja, je pač dejstvo, da pasivno kajenje zdravstveno omembe vredno škodi zgolj tistim, ki so ure in ure več mesecev/let izpostavljeni vdihavanju tujega cigaretnega dima. Ne tistim, ki jim nekdo kadi pod nos 5 – 15 minut na dan ali še manjkrat. Tam je zdravstveno tveganje zanemarljivo, če vzamemo v ozir ostale škodljive vplive, ki pa smo jim vsi dnevno izpostavljeni, zlasti glede onesnaženega okolja in umetno sproducirane hrane. To, da nekdo začne takoj kričat o grooooozljivi škodi, če pet minut vdihuje tuj cigaretni dim, je več ali manj rezultat ideološke gonje, ne resne debate o škodljivosti vplivov iz okolja.

Sama še nisem slišala mame, ki bi besno pridrvela in začela kričat o zastrupljanju, kadar ata kurbla avto točno zraven otroškega igrišča. In še nisem slišala mame, ki bi kričala o zastrupljanju, kadar njen otrok kar naprej dobiva vabila za rd v MdDonald’su ali kadar mu soseda kar naprej naliva pink in modre pijače. Pa je to bolj realno in tudi (držite se) bolj škodljivo kot nekaj minut na mesec vdihavat tuj dim. Ampak tam panike ni. Ker se o tem ne govori, ker proti avtomobilom in umetnim pijačam in McDonald’som ni nobene državno zapovedane antipropagande. Kar zgolj dokazuje, da državni interesi niso niti malo povezanimi z zdravstvenimi interesi. Naprej pa lahko vsak potegne zaključke sam. Da je opozarjanje priti kajenju eno, absolutna gonja proti parim minutam vdihavanja cigaretnega dima pa kvečjemu produkt pranja možganov.[/quote]

Jaz sem zadnjič v eni temi napisala, da otroka par minut dima v slaščičarni ne bo pobralo, tako da sigurno ne sodim med omenjene mame. Konec koncev sem imela še pred dvema letoma partnerja, ki je bil strasten kadilec. Pa so mu prepovedali kajenje v pisarni. Je bil problem? Sploh ne. Je pač hodil ven. Hvalabogu.
In tudi pravim, da če bi šlo za par minut dima, ne bi bil problem. Se je pa za zamislit, da v dimu delajo celi kolektivi zaposlenih po cele dneve. Potem pa ni več samo par minut. Ne strinjam se v celoti z zakonom kot takim, zaradi mene bi lahko prepovedali kajenje samo tam, kjer se je, sem pa prepričana, da bo marsikomu odleglo. Niso vse kelnarce mlade frajle, ki jim je strežba počitniško delo, potem pa nazaj v šolo. Pa še taka, ki jo poznam, se je dima naveličala.

To je nedvomno narobe in mislim, da kajenje na delovnem mestu nikjer ne bi smelo biti tolerirano.

Delitev lokalov bi poskrbela tudi za to, da bi imele kelnarce in kelnarji možnost izbire.

čeprav hej…takrat ko so se odločali za poklic, se je vedelo kam gredo.

to je isto kot da bi se policaji zdaj bunili, da ne bodo več nočnih delali, ali kot je nekdo omenil prej, da bi medicinska sestra ob pogledu na kri skup zlezla.

Sem kadilka, vendra globoko podpiram nov zakon. Jaz sem ga izvajala doslej, zdaj ga pa boste še drugi…ker ne vem, zakaj bi zastrupljala še druge…

Daj še enkrat preberi, kaj si napisala. Saj gostišča niso kadilnice.

Ja, pokadim po cca 20 cigaret na dan. A zakon spoštujem in nikogar ne ogrožam!

Kadi in smej se:-))))

Draga Morag!

Hvala za odgovor … ena izmed redkih, ki veš da JE POST NAMENJEN KADILCEM IN NIKAKOR NE NEKADILCEM, ker je vedno “štrajt”!!!!!

Pizda, sam res nekateri ne morete iz svoje kože!

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno, 07.08.2007 ob 12:05

Ja, priznam, kadim, kriva sem, grešim.

Kadim že 25 let, vsak dan, kadim in bom kadila, tega užitka mi ne pokvari noben zakon.
V kolikor ljudje v moji okolici ne kadijo jih ne ogrožam že od nekdaj, sem strpna in razumem ljudi, ki jim dim smrdi.
Po kafičih ne hodim, kadim doma in zato me ta zakon ne gane niti malo.

Zaradi tega trapastega zakona ne bom prenehala s kajenjem…niti pod razno.

V druge ljudi se ne vtikam in zato tudi želim, da me drugi, ki jim ne pašem pustijo pri miru in živijo svoje življenje.

Moj življenski moto je: ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!!!

potem si pa v protislovju sama s sabo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close