Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Draga oblačila v ženskih revijah

Draga oblačila v ženskih revijah

it, poglej na cesto, po ulici in preveri koliko ljudi res nosi drage cunjice. Sploh pa nihče ne ve ali so bile kavbojke 150 ali 20€. Oboje so videt podobne.

No, vseeno se vidi.
Ampak v končni fazi to res ni pomembno. Embalaža mora biti predvsem čista in cela.

Isto kot pri drugih stvareh.
Pri špeceriji mi je prav tako pomembna vsebina in kvaliteta, ne pa le embalaža.[/quote]

Se je ronka zmotila, kajne Robi.

Je napisal, da mu je TUDI pomembna embalaža, tako da ronka, nič ne bo. Samo vsebina ni zadosti! Da si ne bi kdo kaj napačno razlagal in verjel v … pravljice?…[/quote]

To zadnje … še kako drži 🙂

Videti so že podobne, ja. Ampak tiste za 20 EUR so hitreje videti znucane, zbledele, zmuckane, material je neudoben in pikast. In ker se hitreje uničijo, moraš prej po nove in nazadnje nič cenovno ne pridobiš. Ni pravilo, večinoma pa je tako.

ferbčna, potem sem pa slepa in ne ločim moških, ki imajo na sebi kavbojke za 20€ od tistih za 150€ :). Ne, res ne ločim.
Ali pa samo take poznam, ki nimajo teh ta dragih kavbojk.
Sem pa radovedna ob kakih plačah si ljudje lahko privoščite takšna draga oblačila :).

Jaz imam že 4 leta kavbojke za 20€ tako pa so še čisto ok.
Torej bi dobila 7,5 takih kavbojk za ene tiste za 150€. Torej bi morala nositi tiste za 150€ več kot 30 let.

Greš v outlet in jih imaš za 20 evrov namesto za 150.

Lej absurd na Rudniku v LJ, kjer sta drug zraven drugega Kik in Mega Outlet. Odkar je tam Kik, je parking skoraj vedno poln, prej je bil vedno skoraj čisto prazen … Jaz grem v outlet in tam dobim kavbojke npr. esprit za pet evrov, ti greš v Kik in kupiš njihove za 15 ali 20. Ne vem, kakšne so Kikove cunje, ker jih ne kupujem. In ne trdim, da je Esprit čisto zlato, ampak sigurno je pa bolj dodelan kroj in končna izdelava.

Žal ne poznam ne Kika in ne Mega Outleta ne Esprita tako, da ne morem komentirat.

Pomembna le toliko, da ni raztrgana pa umazana….
So mi pa bližje ljudje, ki so preprosto oblečeni. Kot sem že omenil, ženske v visokih petah, pa pa z raznimi okraski….Niso kompatibilne z mojim karakterjem.

Sama pa imam nasprotne izkušnje in so mi kavbojke iz recimo S Oliver, Pepe Jeans, Levis (pa je to nek srednji cenovni razred, sploh na znižanjih cene niso astronomske) zagotovo bolj kvalitetne in udobne kot npr. Orsay ali Terranova. Pa še kroji so lepši, ženstveni in bolj dodelani, medtem ko Orsay kavbojke naredijo postavo mladoletnega fantka. Pa še tiste cenene imajo pogosto na sebi neke cenene kičaste bleščice in biserčke. Kik pa je itak obup, so že na pogled grozne.

Z mojim karakterjem pa niso kompatibilni moški v dragih oblačilih pa tudi ne v dragih avtih :). S tem seveda ne mislim pod draga oblačila in obutev, da ima recimo tekač športne copate za recimo 110€, to je čisto druga kategorija. Copati za 10, 20€ res niso za tek. Ali pa zagret planinec ima tudi drago vetrovko, ampak on jo rabi. Za v službo pa ne rabiš goretexove drage vetrovke.

Pomembna le toliko, da ni raztrgana pa umazana….
So mi pa bližje ljudje, ki so preprosto oblečeni. Kot sem že omenil, ženske v visokih petah, pa pa z raznimi okraski….Niso kompatibilne z mojim karakterjem.[/quote]

Meni je vseeno, kako je kdo drug oblečen in okrašen. Predvsem se izogibam poenostavljanja in povezovanja obleke s karakterjem s smislu, da je nekdo, če je lepše oblečen in naličen, zagotovo nepreprost in slab človek ter obratno. Tudi če je kdo v visokih petah, ni nujno, da je v njih vedno in ob vsaki priložnosti in da ne nosi v prostem času trenirke.

lepše oblečen ni enako drago oblečen 🙂
Lahko je nekdo lepo oblečen pa ni nujno, da je to drago.
Lahko pa je drago oblečen pa še to ne pomeni, da je nujno lepo.
Na svečani proslavi ima lahko tudi kavbojke za 200€ pa ne bo zgledal lepo oblečen :).

Itak gledate samo ženske med sabo, kako je katera oblečena, moški nimamo pojma in ne interesa, da bi se ozirali na takšne detajle, kot je obleka.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

matjazko, me veseli, da je tako.
Jaz zgleda, da sem povsem netipična ženska. Zgoraj omenjenih znamk tudi pod razno ne poznam, še slišala nisem zanje. Izjema je Levis, ampak to pa tako ali tako vsak pozna.

Se strinjam, saj sem napisala, da mi je na prvem mestu kvaliteta, ne “lepota”.

Se pa strinjam, da cenena oblačila in obutev ni pametno kupovat. Ker trikrat obuje pa so čevlji počeni ali pa parkrat oblečeš bundo in je razaprana.
Nakup tistih res cenenih oblačil in obutev se ponavadi izkaže kot drag nakup.

Res?

Nekako si ne znam raložit oz. videt, kakšen značaj bi to pri tebi bil…

Bi te motilo, če bi takšen človek, torej v dragih oblekah in z dragim avtom (drugače, po videzu, pa čist “ta pravi”) te opazil in želel s tabo navezat stik?

Praviš, da bi bil po videzu ta pravi?
Pri moških mi je bistven značaj. Lahko je še tak lepotec pa, če je aroganten, neumen, neprijazen, bahav… me ne zanima.
Kar se pa dragih oblek tiče: če bi me nekdo v dragih oblačilih ogovoril, jaz sploh ne bi vedela, da je drago oblečen :). Ne spoznam se na znamke tako, da res ne bi vedela ali je oblečen v oblačila za 100€ ali pa za par tisoč evrov.

Res?

Bi te motilo, če bi takšen človek, torej v dragih oblekah in z dragim avtom (drugače, po videzu, pa čist “ta pravi”) te opazil in želel s tabo navezat stik?[/quote]

Res?

Bi te motilo, če bi takšen človek, torej v dragih oblekah in z dragim avtom (drugače, po videzu, pa čist “ta pravi”) te opazil in želel s tabo navezat stik?[/quote][/quote]

Tukaj pa jaz naletim na en logično deduktivni problem. Kako pa potem veš, da niso kompatibilni, če itak ne veš, da so v dragih oblačilih? Menda ne pustijo listka s ceno gor ali kako? Ali sklepaš, da tisti, ki niso kompatibilni, nosijo pač draga oblačila?

Vem, ker med mojimi znanci ni takih, ki bi imeli visoke plače :).

[/quote]

Tukaj pa jaz naletim na en logično deduktivni problem. Kako pa potem veš, da niso kompatibilni, če itak ne veš, da so v dragih oblačilih? Menda ne pustijo listka s ceno gor ali kako? Ali sklepaš, da tisti, ki niso kompatibilni, nosijo pač draga oblačila?[/quote]

Že, že. Ampak ob prvem pristopu pa res še ne vidiš značaja. Še po mesecih skupnega sobivanja, ni nujno, da vidiš pravi značaj. Oz. vsaj ves značaj.

Ali lahko sklepam, da ni poanta v tem, da si takšni moški ne bi tebi zdeli primerni, ampak da misliš, da se ti ne zdiš primerna spremljava takšnim moškim… Ali pa ne?

Bo pa kar držalo, da moški, ki dajo veliko na draga oblačila, drage avte, luksuzne stvari, dajo tudi veliko na manekenske ženske, vsaj po videzu. In vse, kar briše videz manekenke, ni vredno njihovih pogledov. Že v štartu.
Sicer pa, tudi moški, ki ne nosijo dragih oblačil… dajo veliko na videz svoje spremljevalke. Ne vse, pa vendar se nagibajo k vizualni lepoti. Marsikdo še bolj, kot notranji lepoti.

Po prvem pristopu se tudi v nikogar ne zaljubiš. Prijazna sem do vsakega, ki vljudno in prijazno pristopi do mene pa ne glede na videz. Nadaljevanje pa je odvisno ali me pritegne s pogvorom ali ne. Nisem najstnica, ki se zatrapa na prvi pogled :).

Ne, jaz nisem primerna spremljava moškim v dragih znamkah, v dragih avtih, ker me takšni moški ne zanimajo :). Med mojimi kolegi, ki so zame fajn ljudje, prijetni, pošteni, razgledani, ni noben takšen, da bi bil v dragih znamkah. Vsi imajo druge prioritete, ne drage znamke.
Tudi, če širše gledam, ne le kolege, ampak na splošno moje vrstnike lahko rečem, da me takih v dragih znamkah ne potegnejo. VEčina tega tako ali tako nima, kdor pa ima pa si ni sam zaslužil (koga zanimajo moški, ki mu ata kupuje avte in druge drage zadeve?). Dobro, se najde verjetno tudi kaka izjema med mojimi vrstniki, da je že bogat in to na račun svojega dela, ampak jaz takega ne poznam. Tako, da ne morem ocenjevat.

V osnovi pa tudi, če bi jaz imela visoko plačo pa magari 5x višjo kot sedaj, ne bi težila k dragim znamkam pa naj bodo to oblačila ali pa avto. Je veliko stvari bolj pomembnih kot to, da imaš v garaži drag BMW na roki pa Rolex.

Že, že. Ampak ob prvem pristopu pa res še ne vidiš značaja. Še po mesecih skupnega sobivanja, ni nujno, da vidiš pravi značaj. Oz. vsaj ves značaj.

Ali lahko sklepam, da ni poanta v tem, da si takšni moški ne bi tebi zdeli primerni, ampak da misliš, da se ti ne zdiš primerna spremljava takšnim moškim… Ali pa ne?

Bo pa kar držalo, da moški, ki dajo veliko na draga oblačila, drage avte, luksuzne stvari, dajo tudi veliko na manekenske ženske, vsaj po videzu. In vse, kar briše videz manekenke, ni vredno njihovih pogledov. Že v štartu.
Sicer pa, tudi moški, ki ne nosijo dragih oblačil… dajo veliko na videz svoje spremljevalke. Ne vse, pa vendar se nagibajo k vizualni lepoti. Marsikdo še bolj, kot notranji lepoti.[/quote]

Nisem imela v mislih zaljubljenja. Bolj da v nekom vidiš potencial, da bi pa lahko bil “tisti”.

Jaz pa, če bi naprimer zadela sedmico, bi si privoščila. Vsaj nekaj, odvisno od tega, kako visoka bi bila ta sedmica.
Ali pa če bi imela 5x večjo plačo. Ne pravim, da bi vso plačo dala za neke materialne priboljške, vsekakor pa bi se spustila v kakšen shoping na tak način (in v takšne trgovine) kot si zdaj niti pod slučajno ne morem privoščit. Drugače pa se tvoje besede slišijo korektne, že skoraj tolažujoče za veliko večino “navadnih” delavcev.

In zakaj ne? Imaš predsodek?

Tudi jaz še enkrat nisem imela visoke plače, kvalitetna oblačila se mi pač bolje obnesejo in za njih dolgoročno zapravim manj in nisem tipična ženska. Kaj tipična ženska sploh je? Misliš, da ljudje, ki raje nosijo kvalitetna oblačila, da je njihova osebnost nekvalitetna in da so vsi po vrsti površinski, plehki, nerazgledani in nepošteni? Pa smo spet pri poenostavljanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close