Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Draga oblačila v ženskih revijah

Draga oblačila v ženskih revijah

Gledam v Oni in včasih tudi v kakšni drugi ženski reviji:
Pogosto so notri oblačila, ponavadi par strani, s cenami. Te cene pa so tako astronomske, da mi res ni nič jasno kdo to kupuje?
Kup revij je, kjer je po več strani oblačil s cenami ob katerih te glava zaboli.
Res povprečna bralka kupuje taka oblačila?
Koliko kaj date za čevlje največ, hlače, mikice, majice?
Meni se zdi recimo 100€ za kavbojke odločno preveč, 80€ za majico tudi čisto preveč.

Zame isto.

Obstajajo pa takšni, ki to kupujejo…Tudi takšni, ki dajo tisoč evrov za žensko torbico…:)

[/quote]

Ne sekiraj se, obleka ne naredi ženske. Pomembno jo, kaj se skriva pod obleko, a ne? :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Meni tudi. Pač ne kupujem. Nekateri si lahko privoščijo še veliko, veliko več. Imam pa raje manj pa tisto kvalitetno, kot pa celo sobo cenenih cunj, od katerih dobim izpuščaje in zašvicam, že ko jih pogledam. Dražje reči (običajno so res večinoma kvalitetnejše) pa kupujem na razprodajah. Tako sem dala za znižane Pepe Jeans kavbojke 45 EUR, znižane S Oliver elegantne hlače 50 EUR. Nekaj jih imam iz Street Ona za 50 – 70 EUR. Teniske Nike za 70 EUR. Že 5 let pa imam zelo trpežne teniske od Exita in so popolnoma nove, takrat so stale 20 000 SIT. Sezonska oblačila (plašč) nosim dalj časa, zato sem pripravljena dati malo več. Navadne majice … hm se ne spomnim, kdaj sem kakšno nazadnje kupila. 3 navadne sem kupila v Two Wayu, različnih barv, za 10 EUR EUR. Od teh se mi je začuda ena popolnom ohranila do danes in prestala vsa pranja, v dveh pa so se mi začele delati luknje 2 tedna po nakupu; blago se je razlikovalo od tiste, ki je zdržala..Za oblačila kot so pajkice, ne dam veliko in si kupim kar v C&A za 5 EUR in mi že 4 leta držijo kot nove. Kakšne čevlje s peto pa do 50 EUR. Oblačil New Yorker, Mana in podobno ne prenesem in dobim srbečico po njih, pa kroji se takoj nekam raztegnejo.

POCENI LEPA OBLAČILA

http://www.facebook.com/pages/Flash-Shop/232421776856102

Res smešno nizke cene za zakšne oblekce ..

In te oblekce so tako zelo primerne za v službo, ja:)

Čudi me, da v teh revijah tako propagirajo oblačila astronomskih cen, kupuje jih pa očitno nobena.
Alexis, to se mi zdi nekak normalno kot ti nabavljaš: ni ceneno (v smislu nisem tako bogat, da bi kupoval poceni), ni pa nek ekstrem v smislu preseravanja.

No, saj včasih imajo tudi poceni kose 🙂 Verjetno gre pri teh dražjih vseeno za plačane objave, čeprav ne zgleda kot reklama (vem pa tega ne).
Tudi v Sloveniji je krog ljudi, ki ne trznejo ob ceni 500 evrov za čevlje in 1000 evrov za jakno.

Jaz dosti kupim na spletu pa v outletih.

Tako se ustvarja image. In tega se pač ne počne s povprečnimi stvarmi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koliko ljudi pa si lahko ustvari image? Ob takih cenah bolj malo.
Povrh tega pa kavbojke za 20€ zgledajo zelo podobno onim za 150€. Jaz sem zgleda tako smotana, da ne opazim ali je dala oseba 10 ali 100€ za majčko.

Mogoče sem se nerodno izrazila, a nisem govorila o ustvarjanju imagea ljudi, temveč blagovnih znamk in tudi revij.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaz pa narobe razumela :).
Image revij – ne vem, amapk take reklame za take drage zadeve naredijo name vtis negativnega image.
Recimo, ko sem bila še mlajša, sem včasih kupila revijo Cosmopolitan. In če tam bereš ugotoviš, da če hočeš biti Cosmo bejba, moraš imeti velik in zelo poln žep. In če potem pomislim, da to revijo večinoma (vsaj zdi se mi) berejo najstnice in zelo mlade ženske, res dobijo komplekse, ker smatrajajo, da je prava ženska le Cosmo bejba. Meni se zdi, da revije s temi dragimi nasveti precej negativno vplivajo na samopodobo mladostnic.

Nisem snob, samo je razlika … Kroj, detajli, končna izdelava … ne trdim, da je vse, kar je drago, tudi ustrezno visoke kakovosti, samo načeloma je pa kar občutna razlika. Enkrat pojdi vsaj pomerit drage kavbojke, saj ni treba, da jih potem tudi kupiš.

Sem pomerila drage kavbojke (prej nisem opazila cene) in moram reči, da nisem opazila razlike med tistimi za 20€ in tistim ta dragimi.
Se strinjam, da najceneješe stvari ponavadi niso kaj prida. V recimo Mani je večina oblačil res cenenih. Slab material, slabi kroji, slabo sešito. Ampak 150€ za kavbojke to pa mi na kraj pameti ne pride ali pa 100€ za majico s kratkimi rokavi, ni šans.
Kupujem oblačila neznanih znamk, sicer res ne najcenejših, ampak bistveno bližje najcenejšim kot tistim ta dragim.
Ja za čevlje sem že dala skoraj 200€, ampak to so gojzarji, ki zdržijo marsikaj. Ne pa salonarčki. Tudi pri športnih copatih za tek je jasno, da tisti za 20€ niso ok, ampak tu gre za copate, ki morajo varovati tekačeve noge, copate, ki so podvrženi velikim pritiskom, veliko km.

Fla 123 … Lepa oblačila? 🙂 Ta cenena kičasta sintetika iz facebook strani je mogoče primerna za turbo folk pjevaljke, za ženske s stilom. ki se znaj(m)o vsaj kolikor toliko zrihtat, sigurno ne.

Aja, pa za pusta bi bile tudi dobre 🙂

In kvaliteta blaga, da se že po tretjem pranju ne zmucka, da morebitne aplikacije, bleščice itd. ne odletijo strank, razpokajo itd., itd….

Sicer pa jaz ne kupujem tako dragih oblačil, ker bi potem takoj lahko vložila predlog za osebni stečaj…

Boljše kvalitetno žensko, kot žensko v kvalitetnem blagu. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Obleko se še da kupiti, pameti pa ne…:)

Matjazko,
zaradi teh besed imam pa takoj boljše mnenje o tebi… 🙂

In kaj je za tebe kvalitetna ženska? Ženska ali dekle?

A za tebe je kvaliteta na prvem mestu pamet? Pamet ali modrost? IQ ali čustvena inteligenca?

To je res, ampak želja mnogih (in tudi mene) po kvaliteti je v prvi vrsti zaradi udobnosti materialov, v katerih koža diha, in vzdržljivosti le-teh.

matjazko, robi, vidva imata pa raje vsebino kot embalažo :), pametna pubeca :).

Isto kot pri drugih stvareh.
Pri špeceriji mi je prav tako pomembna vsebina in kvaliteta, ne pa le embalaža.

Hrano pojemo brez embalaže..Žensko pa si tudi privoščim brez “embalaže”…:)

Isto kot pri drugih stvareh.
Pri špeceriji mi je prav tako pomembna vsebina in kvaliteta, ne pa le embalaža.[/quote]

Se je ronka zmotila, kajne Robi.

Je napisal, da mu je TUDI pomembna embalaža, tako da ronka, nič ne bo. Samo vsebina ni zadosti! Da si ne bi kdo kaj napačno razlagal in verjel v … pravljice?…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close