Draga oblačila v ženskih revijah
Gledam v Oni in včasih tudi v kakšni drugi ženski reviji:
Pogosto so notri oblačila, ponavadi par strani, s cenami. Te cene pa so tako astronomske, da mi res ni nič jasno kdo to kupuje?
Kup revij je, kjer je po več strani oblačil s cenami ob katerih te glava zaboli.
Res povprečna bralka kupuje taka oblačila?
Koliko kaj date za čevlje največ, hlače, mikice, majice?
Meni se zdi recimo 100€ za kavbojke odločno preveč, 80€ za majico tudi čisto preveč.
Meni tudi. Pač ne kupujem. Nekateri si lahko privoščijo še veliko, veliko več. Imam pa raje manj pa tisto kvalitetno, kot pa celo sobo cenenih cunj, od katerih dobim izpuščaje in zašvicam, že ko jih pogledam. Dražje reči (običajno so res večinoma kvalitetnejše) pa kupujem na razprodajah. Tako sem dala za znižane Pepe Jeans kavbojke 45 EUR, znižane S Oliver elegantne hlače 50 EUR. Nekaj jih imam iz Street Ona za 50 – 70 EUR. Teniske Nike za 70 EUR. Že 5 let pa imam zelo trpežne teniske od Exita in so popolnoma nove, takrat so stale 20 000 SIT. Sezonska oblačila (plašč) nosim dalj časa, zato sem pripravljena dati malo več. Navadne majice … hm se ne spomnim, kdaj sem kakšno nazadnje kupila. 3 navadne sem kupila v Two Wayu, različnih barv, za 10 EUR EUR. Od teh se mi je začuda ena popolnom ohranila do danes in prestala vsa pranja, v dveh pa so se mi začele delati luknje 2 tedna po nakupu; blago se je razlikovalo od tiste, ki je zdržala..Za oblačila kot so pajkice, ne dam veliko in si kupim kar v C&A za 5 EUR in mi že 4 leta držijo kot nove. Kakšne čevlje s peto pa do 50 EUR. Oblačil New Yorker, Mana in podobno ne prenesem in dobim srbečico po njih, pa kroji se takoj nekam raztegnejo.
POCENI LEPA OBLAČILA
http://www.facebook.com/pages/Flash-Shop/232421776856102
Res smešno nizke cene za zakšne oblekce ..
Jaz pa narobe razumela :).
Image revij – ne vem, amapk take reklame za take drage zadeve naredijo name vtis negativnega image.
Recimo, ko sem bila še mlajša, sem včasih kupila revijo Cosmopolitan. In če tam bereš ugotoviš, da če hočeš biti Cosmo bejba, moraš imeti velik in zelo poln žep. In če potem pomislim, da to revijo večinoma (vsaj zdi se mi) berejo najstnice in zelo mlade ženske, res dobijo komplekse, ker smatrajajo, da je prava ženska le Cosmo bejba. Meni se zdi, da revije s temi dragimi nasveti precej negativno vplivajo na samopodobo mladostnic.
Sem pomerila drage kavbojke (prej nisem opazila cene) in moram reči, da nisem opazila razlike med tistimi za 20€ in tistim ta dragimi.
Se strinjam, da najceneješe stvari ponavadi niso kaj prida. V recimo Mani je večina oblačil res cenenih. Slab material, slabi kroji, slabo sešito. Ampak 150€ za kavbojke to pa mi na kraj pameti ne pride ali pa 100€ za majico s kratkimi rokavi, ni šans.
Kupujem oblačila neznanih znamk, sicer res ne najcenejših, ampak bistveno bližje najcenejšim kot tistim ta dragim.
Ja za čevlje sem že dala skoraj 200€, ampak to so gojzarji, ki zdržijo marsikaj. Ne pa salonarčki. Tudi pri športnih copatih za tek je jasno, da tisti za 20€ niso ok, ampak tu gre za copate, ki morajo varovati tekačeve noge, copate, ki so podvrženi velikim pritiskom, veliko km.
Isto kot pri drugih stvareh.
Pri špeceriji mi je prav tako pomembna vsebina in kvaliteta, ne pa le embalaža.[/quote]
Se je ronka zmotila, kajne Robi.
Je napisal, da mu je TUDI pomembna embalaža, tako da ronka, nič ne bo. Samo vsebina ni zadosti! Da si ne bi kdo kaj napačno razlagal in verjel v … pravljice?…
Forum je zaprt za komentiranje.