Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Drag servis za prenosnik! Kako ste vi rešili?

Drag servis za prenosnik! Kako ste vi rešili?

Pozdrav!

Zgodilo se nam je da je prenosnik zdrsnil z sedežne. Ni visoko a dovolj da se je pri vhodu kjer je vklop za elektriko malce zalomilo in drugi dan smo opzili da se je malo zakadilo. Takoj smo izklopili iz elektrike. Prenosnik je delal naprej na baterijo. Ko se je ta spraznila smo jo odnesli na servis in dones dobimo predračun, ki nas je vrgel na rit. 351 eur!!! Vem, da so te zadeve drage sam sej ni ekran šel, sej je pol še rač. delal. A je kakšna pot, da se to kaj ceneje popravi. Vsaka info. in izkušnja dobrodošla. Gre za 2 leti star Dell. No tole je kaj bi se naj menjalo.

Neki… ASSY, PWA, PLN, UPL, A1,INTEL, 1525, M353G 261 EUR
vgradnja in test zahtevnejše komponente 31 eur + davek

Res ne vem kaj naredit. Čisto smo brez denarja a za iskanje službe je rač.nujno potreben. Že 10 dni čakanje na predračun se mi je zdelo da traja cel mesec.
Lp

zelo predrago za moje pojme

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Ker se ti je zlomil konektor za polnjenje, morajo menjati celotno matično ploščo, to pomeni tudi ta oznaka. Kot vidim iz matične, gre za model DELL 1525 ..

Med nama povedano, je to realna cena, ker matične za novejše prenosnike se gibljejo med 400 do 500 € …

Ceneje prideš edino, da dobiš rabljeno matično ploščo, pa ti jo en računalničar zamenja, vendar nimaš nobene garancije…

Če boš slučajno kupoval nov prenosnik, ga kupi v BIG BANG, in doplačaj SE ZGODI, v tem primeru bi ti računalnik na servisu popravili, krila pa bi samo 1/3 stroškov predračuna …

Lp

Jaz imam doma Dell (mislim, da inspirion), ki mu je šla matična plošča. Če bi slučajno kaj rabila, ti ga z veseljem prodam za 30€.

raje ji ga ponudi za 150 eur.

Super, le glej, da gre za isti model 🙂

Veliko sreče za karkoli se boš odločil …

Lahko poskusiš poiskat manjkajoči del na spletu (Ebay itd.). Samo delo vgradnje ni tako drago.

Hm, mi smo dali za nov laptop 400 evrov, pa mu nič ne manjka.

Od zdaj naprej res nakup samo tam kjer se da doplašat ”se zgodi” to je res fajn sploh pa če ti pride v pošev tisto kar se ti zgodi.
mum hvala za nasvet….samo kar se tiče iskanja in nakupovanja Ebaya je to za mene španska vas.

Zinka hvala za ponudbo, ki moram reč sploh ni slaba, samo, če bi se jaz v to kaj razmela in bi vedela, da mi bo kaj koristilo. Tudi,če je čisto sprejmljiv znesek za katerega svoj prenosnik oddaš.
Bomo še premišljevali in premlevali. Počakali še na kak nasvet odrešitve a v tem času se tudi jeza poleže. Upam.

Nadomestni deli za prenosnike so res strašno dragi. Tako da ko kupujem prenosnik, jaz predvsem gledam, da ima čim daljšo garancijsko dobo oziroma da se podaljšanje garancije da doplačati. Ker ponavadi se takrat, ko kaj crkne po izteku garancije, bolj splača kupiti novega kot pa popravljati starega.

To je pa tako, kot da bi rekla, da si kupila avto za 1k, pa mu nič ne manjka. Seveda mu ne – ima volan, štiri kolesa in tri pedale. Ampak tisti, za nekaj več ojrotov ima pa še klimo, pa radio…

In kaj ima računalnik za 1000 evrov več kot računalnik za 400?

Če gospa nima denarja (kar je lepo napisala), pač ne bo kupila merdžota verjetno.

Ne soli mi pameti glede računalnikov, ker ta ni edini pri hiši. Je pa daleč najcenejši in mu nič ne manjka v primerjavi z dražjimi. Sploh če ga rabi za ‘iskanje službe’.

Navaden za 400€ je lahko bistveno hitrejši od prenosnika za 1000€.

Zdaj je pač panika in mi je najbolj potreben za iskanje službe, pisanje prošenj, Cv itd. Konec meseca začnem hodit na tečaj računalčništva in kot vem se dobijo vaje tudi za domov…photoshop, exell…joooj pa ravno zdaaaj!! Drugače pa filmi, glasba, obdelava fotografij. Sej za to se že človek pač prilagodi sam…mah res ne vem¨. Ta ” se zgodi” imajo v Harvey Normanu pa Big bangu ali še kje? Zdaj na brzino ko sem preletela reklamo za 600 eur je še nov pa na obroke bi že preživel. Edin če serviserja vprašam za plačilo na obroke….
Ah ta življenje in tehnika!

NESI GA NA SERVIS – KOTAR- , ZIHERLOVA ULICA 6, LJUBLJANA,
TEL: 01 420 25 00.
Meni so popravili oba polomljena USB vhoda za 55 EU.
Moj ACER je bil v garanciji, toda na servisu ALTERNA so mi rekli,
da moram menjati matično ploščo in mi ga po skoraj
dveh mesecih vrnili nepopravljenega.
KOTAR JE ZAKON !!!!!!!!!!!!

LP ZLATA

pa res rabiš hudo drag računalnik za to, kar ti počneš. pa seveda mora biti prenosen.

pa ne no…

wouuu…za opozorilo da ne grem v potraten nakup se ti zahvaljujem. A poglej. Ja mora biti prenosnik ker sooovražim kable! In mi je bolj praktičen, bolj komot. Ne dolgo nazaj sem šele zaključila študij in sem ga tudi v knjižnico nosila…za mene so to dovolj tehtni razlogi. Kot nisem kupila tega leptopa (ki je zdaj na servisu), da ga samo jaz uprabljam, ampak še kdo v družini tudi zdaj gledam širše. Igric, pokrov se ne igra, pa tudi neki arhitekti nismo, da bi se za neko blazno načrtovanje šlo al pač še kaj bolj zahtevnega.

Če mi je 350 eur veliko dati za eno ploščo pol ne rabim razlagat, da mi je tudi 400 in 600 itd npr. ravno tako full veliko.
Trenutno pišem oz. uporabljam prenosnik ki ima še disketo in me neeeerviraaaa ker, ko se mi zahoče počitka ob kakem dobrem filmu in tega tv sporedi ne prenesejo jaz si ga ne morem pogledat.Ker ni prostora in ker se nič ne da pol na njemu delat…skratka si ga prej ne morem shranit in pogledat, ko je za to čas. In je nujno da mi to tud ta ”pocen” tehnika omogoča. Pocen je v narekovajih zato ker nič ni danes pocen.
Iščem alternative kako poceni oz. ceneje zdajšni prenosnik popravit in to je to.
Hvala

Spomnil sem se še ene možnosti… če gre le za priklop el… poskusi poiskati kakšnega domačega mojstra elektronike, in ti mogoče kar direkt gor na kontakte nalota en zunanji konektor – isto naredi na polnilcu – pa bi moralo tudi delovati.

To je sicer zelo zasilna rešitev, ki bo verjetno tudi občutljiva – vendar bi morala delovati, če priklop ni popolnoma zdrobljen.

Jaz vem kako bi naredil oz. sem naredil v podobnem primeru. Potrebne dele sem našel na ebayu (nemčija), nato na netu zbrskal navodila za razstavljanje dotičnega prenosnika in vzel ven pokvarjeno ploščo (ki je vsebovala tudi grafično, ram, ipd, zato so tako drage za prenosnike) in prenosnik nazaj sestavil. Prišel sem skozi približno dva- do trikrat ceneje kot so mi hoteli zaračunati na uradnem servisu. Je pa res, da je potrebno vložiti nekaj energije: poiskati navodila za razstavljanje, natančno prepisati serijske številke/nazive vseh delov, poiskati zamenjave na ebayu …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close