dr. Hauschka
Jaz sem pred tremi leti opustila vse ostale firme kozmetike, ki jih propagirajo mediji na veliko, zadnji dve leti uporabljam le še Dr. Hauschko in sem z njo zelo zadovoljna!
Ne le kreme, tonike in čistila za obraz, tudi gel za tuširanje, mleko za po tuširanju, šampon, balzam za lase, deodorant..
Res je, da je ta kozmetika malce dražja, je pa kvalitetna, in kar je najbolj pomembno, naravna. Spodbuja kožo, da sama proizvaja tiste snovi, kar ji druge kreme dajejo, kar pa ni prav. Koža se navadi, da ji ni potrebno “nič delat”..
Slišala sem, da se lahko v začetku uporabe te kozmetike pojavi kakšna rdečica oz. reakcija na koži, sploh če je le-ta občutljiva, in to prav zaradi tega, ker kožo prisilimo, da sama dela.. Te neprijetnosti izginejo kmalu, zato se splača vztrajati in se ne takoj vdati, češ, saj sem alergična na te izdelke.. Koža kmalu postane gladka in lepa.
Jaz priporočam!
sama imam bolj masten tip kože in mi njihova linija za mastno kožo ni ustrezala, moja koža je bila še slabša..grrrrrrrrrr, imela sem polno drobnih mozoljčkov po vsem obrazu, skratka zelo neprijetno:((
motilo me je že to, ker tako poudarjajo naraven, holističen pristop potem pa je v toniku in čistilni kremi za mastno kožo na drugem mestu alkohol…to je teror za kožo, ki ne samo da potem poledično iz samozaščite izloča še več sebuma in se brani pred izušitvijo, ampak dela enako škodo koži kot prosti radikali, po domače rečeno pripomore k staranju…
to je moja os izkušnja z omenjeno kozmetiko, ki me je priznam, sprva zelo navdušila nad njihovo obljubljeno natur recepturo… ampak že samo alkohol npr. pove, koliko zares prisluhne koži…bla, bla…
linije za suho kožo sama nisem preizkusila, je pa Rožno kremo te linije uporabljala moja mami in jo je pohvalila, sama ima občutljivo, bolj suho do mešano kožo, morda je ta linija, ki je tudi non-alko, dobra….
Moj dragi ima izrazito suho kožo nagnjeno k luščenju in v stresnih situacijah tudi k pojavu rdečih srbečih lis. Po nasvetu prijateljice sem mu kupila dnevno hidrantno kremo in rožno kremo dr. Hauschka in naj povem, da po 2 dnevih uporabe rdečih lis ni več, prav tako nima več srbečice. Odločila sem se, da mu kupim še tonik in kremo za čiščenje obraza.
Kar se alkohola tiče v teh proizvodih pa gre za destiliran alkohol iz fermentiranega sadja, krompirja, ki se močno razlikuje od pogosto uporabljanega isopropyl alkohola v kozmetiki. Ne vem, poskusila sva že z vso mogočo vrhunsko kozmetiko (Estee Lauder, Decleor, Elisabeth Arden ipd.) pa se je vedno izkazalo, da je kozmetika ali “premočna” za njegovo kožo ali pa mu je zaradi določenih uporabljenih substanc v kremah koža negativno odreagirala.
Mislim, da probati ni greh, jaz npr. rada uporabljam Liz Earl kozmetiko, ki jo kupujem v Angliji in je prav tako naravna, vendar mojemu fantu ni ustrezala.
Leeloo je napisala:”Kar se alkohola tiče v teh proizvodih pa gre za destiliran alkohol iz fermentiranega sadja, krompirja, ki se močno razlikuje od pogosto uporabljanega isopropyl alkohola v kozmetiki.”
Alkohol ostane alkohol, pri tem žal izvor ne igra nobene vloge, prav ta neumen marketinški catch mi gre pri njih najbolj na živce…v smislu, da če je pa naraven izvor je pa potem ok, mislim, če je nekaj škodljivo, še posebej da s tem vsakodnevno!”neguješ” svojo kožo, je pri tem povsem vseeno, ali je to umetno sintetizirano ali ne…mimogrede destiliran alkohol, pomeni zgolj očiščen ostalih “primesi” oz postopek pridobivanja le tega iz bojda da fermentiranega sadja, krompirja…
Columella, z vašo razlago, da gre za marketinški catch, se pač ne morem strinjati, ker poznam preveč različne kozmetike in vem kako se obnaša na različnih kožah (ampak saj smo si različni in vsi pač ne reagiramo enako- zato ne bom trdila da je to kozmetika, ki jo uporabljajte). Lahko, da se dr. Hauschka ne obnaša dobro na mastnih in aknastih kožah (čeprav imam prijateljico, ki prisega na to kozmetiko), saj je tudi jaz ne uporabljam. Na suhi in občutljivi koži pa se res obnese ( rezultati so več kot vidni) in verjemite mi, da JE pomembno da gre za uporabo nesintetiziranega alkohola, pa čeprav vi v to ne verjamete.
Moja izkušnja z nego aknaste in mastne kože pa je, da mi je zadnja kozmetičarka, ki sem jo obiskala, svetovala čim manj eksperimentiranja s kožo. Čez dan hidrantno kremo in esencialno olje (kot sem napisala uporabljam Liz Earl kozmetiko), ker se ponavadi zgodi, da ima mastna koža celo “premalo” maščobe – ne spašujte od kod ta teorije, ampak to mi je bilo že večkrat rečeno, preko noči pa popolnoma nič drugega kot tonik. Pa seveda čim temeljitejše čiščenje obraza. Ko se mi pojavi mozolj (kar se zgodi enkrat na 3,4 mesece po dieti, ki sem se jo šla), si na njega kapnem Altalex kapljice in ga ni več.
Se mi je pa koža izjemno izboljšala po tisti famozni 90-dnevni ločevalni dieti, ki sem se je jaz strogo držala samo prvi mesec, nato pa sem samo poskušala ločevati. Vse moje prijateljice, ki so se šle to dieto, so imele po njej mnogo boljšo kožo. Mogoče zaradi tega, ker smo se res trudile piti vsaj 2-3 litre vode na dan.
Pa brez zamere, mislim, da je prav da si izmenjamo mnenja in izkušnje.
Leello, prav nobene zamere ni:)
tudi sama sem napisala zgolj svoje izkušnje in pridobljeno znanje in če bo zato katera bolj kritična do epp in raje prisluhnila lastni koži ter zdostila njeni individualni potrebi!!, potem je to point teh postov!
mimogrede, če še enkrat preberete moj prvi post na to temo, sem tudi sama posredovala pohvalo Rožne kreme, od moje mame, ki ima občutljivo kožo, s kombinacijo suhega do mešanega tipa…
in tudi sama se zavedam dejstva, da za masten tip kože velja “več je manj”, poleg nežnega čistilnega mleka in tonika ne uporabljam nobene kreme, razen sončne, ko to zahteva večja izpostavljenost soncu in pozimi ter za make up podlago… sem tudi mnenja, da je kožo potrebno navlažiti in v veliki meri negovati od znotraj, torej piti veliko vode, gibanje na svežem zraku, zdrava prehrane etc
lp
hojla ženske,
naj se še jaz malo vključim v debato o Dr.Hauschki:
to je res 100 % naravna kozmetika, delana po homeopatskih postopkih. Nekateri izdelki zares vsebujejo alkohol. Osnova izdelkov so rastline, mešanica alkohola in vode pa se uporablja za izločanje rastlinskega materiala. Uporabljeni alkohol je vrhunske farmakološke kvalitete in je pridobljen izključno iz rastlin. Vsebnost alkohola v izdelkih je pribl. 7-12% in tak odstotek ni škodljiv in tudi ne izsuši kože. Alkohol nastopa tudi kot konzervans, ker izdelki ne vsebujejo konzervansov, umetnih barvil, parfumov, kolagena …. podkrepi pa tudi delovanje rastlin v izdelkih, da delujejo tudi v globljih plasteh.
Izdelki so v prodaji v lekarnah in specializiranih prodajalnah (Bazilica v City parku, Natura Parmova, Slovenska, Sanolaborji ….)
lp
se popravljam, imela danes v rokah ta Berglandov tonik in bila totalno frapirana, na listi sestavin je namreč alko na drugem mestu, takoj za vodo…mislim pa to je potencirano expres staranje kože, da bi si tako alko bombo dajal na faco zjutraj in zvečer…pred tem sem namreč imela v rokah zgolj njihovo epp zgibanko in tam je pisalo od linije za mastno kožo, da ne vsebuje konzervansov, barvil, parfumov, ni komedogena etc..in ker uporabljam njihovo čistilno mleko iz te linije, in sem z njim več kot zadovoljna, sem bila prepričana, da je tudi tonik ok, in da tako kot mleko ne vsebuje tega “sranja” od alkohola…no pa sem žal falila, mi je pa dobra tudi njihova krema na osnovi čajevca in ognjiča, ampak tonik je pa totalno out!
Forum je zaprt za komentiranje.