Najdi forum

Downgrade Viste

Prosim za pomoč: na računalniku imam naloženo Visto in ker mi preveč programov ne deluje, sem nad njo obupala. Želim jo zamenjati z dobrimi starimi XP-ji. No, tukaj pa nastopi problem: ko vstavim (originalni!) inštalacijski CD za XP-je, prve možnosti, to je “install XP” ne morem izbrati.

Poiskusila sem potem formatirati c: in nato zagnati inštalacijski CD, pa mi sistem tega ni dovolil s pripisom, da ne morem formatirati pogona, kjer je OS (oz. nekaj takega je pisalo).

Kakšen nasvet, kako naj se znebim Viste?

Hvala!

Ja in zakaj ne bi dovolil – po mojem je problem med
stolom in tipkovnico 🙂

torej instalacijski cd od windows xp noter, pa mora zadeva
pričet instalirat.
Potem ko te bo vprašal kaj želiš pač izberi nova instalacija (mislim
da pritisneš tipko Esc), ko prideš do formatiranja particij – pa obstoječe
pobriši – postaviš na novo …in nadaljuješ instalacijo.
seveda je pa potrebno prebrati kaj piše na ekranu.
če bo problem in imaš še en računalnik poleg kar semkaj prepiši probleme..
pa bomo rešili.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem že rešila zadevo in ravnokar (na drugem PC-ju seveda) poteka instalacija. Problem je bil v tem, da sem XP-je hotela instalirati kar z Viste, potrebno pa je bilo ponovno resetirati računalnik, ustaviti nalaganje sistema z F12 (evo, tega nisem vedela) in potem izbrati CD…

Navedeno mi je povedal zelo potrpežljiv gospodič na Microsoftovem telefonu, ki si je zame vzel kar 24 minut časa (in počakal, da sem vse poklikala, čeprav sem mu potem, ko sem prišla čez “F12”, 2x rekla, da mu več ne bom jemala časa in bom zdaj zelo verjetno znala dalje sama…). Plus za MS z moje strani in čeprav sem verjetno ena izmed redkih “home user-ov”, ki si OS za domačo uporabo kupijo, mi v takih trenutkih ni žal….

Hvala tudi tebi za pomoč.

Tukaj še ena z licenčnimi XP-ji in še nekaterim mehkovjem…

LP

Tota Senka

senka, senka – raje se bom v jezik ugriznil, da ne bom kakšne
neumnosti okrog HW napisal 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Tako sem zadovoljna, da moram to deliti z vami: po pol leta “mantranja” z Visto, ko je vse “štekalo”, PC bil zelo počasen, trije programi mi sploh niso delali… zdaj sploh ne morem verjeti, kako je računalnik hiter in vse, kar potrebujem,”špila”…

Kako bi šele bila presenečena, če bi naložila Win 2000 ali Linux….Eh, malo heca mora bit, važno, da ti je uspelo.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ti poreden fantek, ti Klemenxx…
Kakšne neumnosti okoli HW-ja pa ti grejo po glavi? 🙂
Bodi priden in povej mamici

LP

Tota Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close